Поправките в НК: Осакатен текст, решава проблема наполовина!

Таско Ерменков се надява промените да не са предизборни
Обновена: 9 окт 2019 22:34 | 9 окт 2019 22:30,
0

Това не само е осакатен текст, ами и решава проблемите наполовина. Когато става дума за ясно извършено престъпление с ясни улики, не виждам смисъл от самопризнанията, посочи в "Денят ON AIR" Таско Ерменков от БСП. Той коментира поправките в НК, спрямо които само в случаите на умишлено убийство няма да се прилага съкратено съдебно следствие. В пленарната зала 92 народни представители гласуваха "за", 62 - "против" и 11 - "въздържал се".

По време на дебатите управляващи и опозиция си размениха нападки и спориха дали да има бързо правораздаване и справедливи присъди.

Още по темата

По думите му опираме до професионализма на системата, а на правораздавателната система основната задача била да създава чувство за справедливост.

"Надявам се да не са били предизборно приети промените в този случай. Ние от БСП поставихме принципно въпросите", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Казусът с предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман, Ерменков коментира с думите: "На какво основание съдът взема решение, че той се е поправил?"

Според него създалата се паника сред родителите в Сливен и други градове в страната, която доведе до извеждане на деца от училище, заради страх от отнемане, има предистория. Той даде пример с принудителното отнемане на две деца от майка им в града, защото намало как да ги гледа, след като била отстранена от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари