Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия

Ще се обсъжда обстановката там и международната сигурност
14 окт 2019 16:37, Анисия Иванова
61
Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна Сирия и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност, пише в съобщението.

Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов декларираха през изминалата седмица, че държавата е готова за мигновени действия, ако към България се отправи бежански поток.

"България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев”, каза премиерът Борисов.

А след заканата на Реджеп Ердоган, че ако ЕС го притиска да спре операцията в Сирия, ще пусне бежанците към Европа, Борисов призова Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е до нас.

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
axa преди 4 години
не само че ще приеме всички джихадисти този тлъст червен комунист ами и няма да ги пусне у европа че ще му дърпат ушите там, ще си ги настани у нас като скъпи гости, уж да "чакат" ама то цял живот чакане, за наша сметка. Ми къвто шефа ви такива и действията му аф
46
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 4 години
свиква съвет да даде строги инструкции да не остане бежанец нерегистриран, да не им пречат на влизането и да не ги тормозят, да им осигурят празните къщи и апартаменти за които приеха закони да ги разполагат там.Изгониха българите да заселят ***, добре се справя Боко и простия матрал дето го крепи че бил убавец и няма в БГ друг по-кадърен. Явно нас Господ ни прати по чужбина да ни спаси и остави там простия матр'ял да си получи заслуженото и да си плати за предателството, защото са със самочувствие и като му говорш то те плюе че били умници, и 10г си слагат мутра да управлява, а сега плаща
45
0
 
3
 
! Отговори
РАЗКАРАЙ СЕ, БОКО преди 4 години
ЗАЩО ТЪРПИМ ВСИЧКО ТОВА?КОЙТО Е ХОДИЛ В ТУРЦИЯ В ИСТАНБУЛ И АНАДОЛА Е ВИДЯЛ ПЕРФЕКТНАТА ИМ ИНФРАСТРУКТУРА. 6 ЛЕНТОВИ МАГИСТРАЛИ+ОЩЕ ДВЕ АВАРИЙНИ ЛЕНТИ. НЯМА ПУКНАТИНА В АСФАЛТА. МАГИСТРАЛИТЕ И В ТУРЦИЯ И В ГЪРЦИЯ СА ОСВЕТЕНИ. ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО КАТО ПО УЧЕБНИК. А ЗА ЧИСТОТАТА И ЗЕЛЕНИНАТА - БЕЗ КОМЕНТАР, ПЕРФЕКТНО. А НОВОТО ЛЕТИЩА ИСТАНБУЛ Е ЧУДОВИЩНО ПО РАЗМЕРИ. НЕ СЪМ ВИДЯЛ ЕРДОГАН ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ И ДА СЕ САМОИЗТЪКВА ПО МЕДИИТЕ. НАШИЯТ ХВАЛИПРЪЦ ОТ БАНКЯ САМО КРАДЕ И СЕ БЛЕЩИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ
44
0
 
1
 
! Отговори
Там си някъв преди 4 години
До АнонименКъде бе?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България имала перфектни взаимоотношения с Турция ОК а с ЕС -какви са са и отношенията на роби .Всичко било ОК -конграчулейшънс пуснете бежанците за онази Европа която Ви е платила да съсипете България нали там искат да отидат да вървят -направете коридор и там да ги посрещнат -айде да видим "доброто хуманитарно """предразположение на тези от Европата
42
0
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Ako vseme6 malko da se oblagorodi6, niama da e lo6o.Pomisli parvo kakav si ,I posle deistvai.
41
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
И защо е необходимо? Ние армия нямаме, икономиката ни се крепи на тиксо, а народа е обезверен и не знае кои сме в същност българите.. От силен и горд народ сме се превърнали в някакво мекотело, готово на всичко. Държавата ни е разграден двор, в който всеки прави каквото пожелае, стига да има някой лев зад себе си..
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е кавалер. Винаги отваря оградата на жените да минат.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата и жените ще ги пуснат да минат през отворената от министерството ограда. Сега решават, в кои участъци да са готови да отварят портите. Че няма да чакат децата и жените Боко и Краси Караибрахимов да се бавят.
38
0
 
3
 
! Отговори
цензурата преди 4 години
До СВОБОДАТА НА СЛОВОТОвече я отключиха
37
2
 
12
 
! Отговори
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО преди 4 години
сега виждам, че и новата статия за Каракачанов е заключена за коментари СРАМ !!!!!
36
1
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ Е РАБОТА ЗА ***!УТРЕ ЩЕ РЕШАТ ДАЛИ САМИ ДА СВАЛИМ ОГРАДАТА,ИЛИ МИГРАНТИТЕ ДА Я СВАЛЯТ.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВАЛАРКА ЕВАЛРКА ТИ ПРАИМ БАТЕ БОИКО ГОЛЕМА РАБОТА СИ КОЛКОТО ДВЕ МАЛКИ
34
17
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Държавник, родолюбец и патриот! Генерал Бойко Методиев Борисов! Комунистите на колене пред Генерала!!!
33
7
 
2
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
Machkay kurdite Erdo!!!...
32
1
 
2
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 4 години
Mais pour qui il se prendre se batard!
31
2
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименГенералът е със свалени ***, защото това е един параден, пожарникарски генерал, който види се, когато Огънят се издигне като стена, той не може да се бори с него. Той не е Батман! Поради международната обстановка, Борисов свекавично трябв ад абъде сменен, заедно с военният си министър, защото види се, той ще пусне ордите на Ердоган през територията на България. Няма да даде заповед на БА за стрелба и няма да проведе мобилизация на годните да носят все още и минали казарма в БНА.
30
1
 
16
 
! Отговори
ТикТак/ТакТик преди 4 години
План за реакция: към границата с турция ще бъде насочена дивизия диви *** с африканска чума от старозагорско, като бактериологическо и идеологическо оръжие.
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът на снимката със свалени *** ли е?
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мон женерал, асе дьо бетийз !