Радев иска общ европейски план за миграционен натиск

България трябвало да постави въпроса пред Съвета на ЕС
29
Радев иска общ европейски план за миграционен натиск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници.

Още по темата
За това призова президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

По време на срещата на "Дондуков" 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите.

Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: есРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мотото на еърбакшиша е: НЕКА ВИНАГИ ДА ИМА СЛЪНЦЕ....
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако цяла Европа се обедини да намери хуманно решение /да кажем някакъв необитаем остров специално за тях/ при 2 условия:1) който търси убежище, ще го намери, но след войната ще си ходи, и2) който е икономически мигрант, ще мине съответната процедура или репатриране,ще обедини зад себе си всички страни и проблемът ще се реши. С безконтролно приемане, преразпределяне и подобни чародейства се проваля гръмовно и държавите се сриват по всички фронтове, каквото е положението сега.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА правилно мислене защото България не може сама требва да да пита Брюксел.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До президента:Общ европейски план има. Той е, мигрантите да остават в държавата от ЕС, в която първо са влезли.Тоест България, Гърция, Италия, Испания. Няма как да влезнат първо в Германия или Швеция, затова няма да ги пращаме там.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята за такъв план е отлична, но на еврогейци не им изнася и няма да го направят.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремълския парашутист си мисли, че Европа го е осиновила и сега трябва да му изпълнява желанията.То затова Горбачов натири всички държави от източния блок, че Русия не можеше вече да ги издържа.Дано скоро се появи и в Европа един Горбачов !
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казахме хиляда пъти - България има съседи и трябва да общува с тях дипломатично. България не е Англия - остров, който може да си позволи независимост.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, точно така e. Все пак който твърдеше, че през оградата и пиле не може да прфръкне сега да си пази границата сам, не да оставя Радев да вади горещите картофи от огъня. Нямам спомен генерал Радев да е строил огради и да е поръчвал самолети дето ще идват, когато ни ги доставят и може вече да не сме между жвите ако не дай боже самолетите ни затрябват утре или вдругиден.
11
5
 
5
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 3 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Какви кестени ще вади този дезертьор бе !?Най много тебе да те изпрати на границата да го пазиш.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще дойде ден точно Радев да вади горещите кестени от огъня! Толкова безразборна държавна политика никога не сме водили, от целувки с "големите" до пълна изолация. Сега сме я докарали само до "чаршафите", които няма как да са ни приятели. Дано да греша, но нещата не вървят на добре!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев все иска от някого нещо !Той си мисли, че Европа е като баката с чорба в казармата и само като каже Га..а! някой да му сипе у канчето !
7
4
 
10
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Тоя защо не си гледа президентството, а се изказва по политически въпроси където не му е работата? А работата му е свързана основно с церемониални дейности - да награждава разни видни деятели и спортисти, да се среща с други президенти на раздумка и да чака да му свърши мандата. Друго не се очаква от него!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипен Ветов си каза същото и през 2017г. - нали трябва да се запише в протокола, пък има и ламби, и микрофон - как да не се изкипри пред камерите? Важното е поредното погребално слово над "управляващите" да вдъхновява с жаркия поетичен плам на булчето.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е кавалер и каза, че ще отвори оградата за жените. Радев дали е кавалер като Боко? Каракачанов май не е кавалер, а се селски бек вокалист?
4
5
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
То и Корнелия иска , ама няма.
3
6
 
7
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
По-добре късно отколкото никога - ЕС няма политика относно хуманитарната мигрантска криза, някои терористи дори си позволяват да използват нещастието на хората бягащи от други терорсти за да оказват натиск на ЕС. Радев и Орбан президенти на ЕС и Нобелови лауреати за мир Санкции за всеки, който си позволи да заплаши и една европейска граница.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами постави ти въпроса пред Европа, стига си давал акъл само, ами свърши нещо и си заработи заплатата от 11 000лв.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя къде се бута да дава акъли, я направи едно коремно