Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?

Не било добре да използва спорта за политически атаки
Обновена: 16 окт 2019 15:57 | 16 окт 2019 15:57, Камелия Цветанова
162
Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента Румен Радев спрямо управляващите заради скандалите в родния футбол като го попита дали подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България.

Още по темата
Според Кралев държавният глава за пореден път проявява своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни.

"Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България? Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента?", задочно попита Кралев.

"Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация?", продължава той.

Кралев посочва още, че използвам възможността да запознае президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва  неподготвен.

"БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос", обяснява Кралев.

Той припомня, че премиерът Бойко Борисов призова президента на БФС да извърши морален акт като си подаде оставка с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света.

"Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не", уточнява министърът на спорта.
След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата.

"Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа", отбелязва още Кралев.

В заключение министърът призовава Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта.

"Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол" посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Вместо да дава акъл кралев,първи,трябваше да подаде оставка,не Михайлов,но слънцето си пази приятелчетата,но има господ,утре ,след заседанието на ФИФА,Михайлов ще се върне на бял кон,как то това стана с Нигерия, Полша и т.н.,не може поритиците да се бъркат във Футбола,то ако е така,слънцето утре може да поиска оставката на Патриарха,и главния Мюфтия,защото са били неудобни на герб.комунисти.
129
4
 
10
 
! Отговори
Прокурор преди 4 години
Вие в герп сти расисти. Към цяла една нация. съд за вас.
128
4
 
7
 
! Отговори
Писна миии преди 4 години
Вие колко сте долни. Съсипахте всичко в България. Вън и ти, и Боко, и Данчето... Вън, вън и вън, точка!!!
127
2
 
7
 
! Отговори
Пухчо преди 4 години
Като има корупция, къде спахте досега!?
126
2
 
9
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Г-н Кралев, расизма не е зароден от БФС, а от политиката на държавата.Вие се засрамете, защото сте част от това правителство и политика.Създавате гета и разраствате стари, лобирате за частни квартали и избрани райони в градовете.Карате българина да работи за най-ниски заплати в Европа и да става роб на западняци.Англичин и австралиец убиха българи, швед наби жена в хотел. Това не е расизъм така ли?Защо МВР защитава ромите, хулиганите, крадците и расистите, а мачка данъкоплатците?
125
2
 
7
 
! Отговори
реалист преди 4 години
До Анонимен 140 >абсолютно си прав,какво разбира тоя подпухналия министър на спорта от спорт,трябва да си ходят всички в комплект,но под строй и право при бай Ставри,там да ги центроват,та да им прочистят празните *** от белите мишки които се прескачат една друга,всички корумпета в затвора
124
2
 
11
 
! Отговори
ОМРАЗНИЯТ преди 4 години
До Анонимен 131 ТОВА КОЕТО СИ ОПИСАЛ ЗА ПАРТИЙНИЯТ БИЛЕТ НА ПРЕЗИДЕНТА - ЕДНО КЪМ ЕДНО ВАЖИ И ЗА ГЛАВАТАР МУТРАТА КОЯТО ВОДИ ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ НА ГРОБАРИТЕ !ОТ ЗЛОБА ЩЕ СЕ ПОГУБИШ САМ БЕ - ОМРАЗНИК !
123
2
 
10
 
! Отговори
честно преди 4 години
Ех,сега и футболът замесихте в политиката! Само защото някаква групичка от вандали напсували едни англичани! Затваряйте го футболният съюз,без това няма един читав футболист вече! И публиката като вижда,че нашите не могат да вкарат един гол,иска поне да разконцентрира противника,за да им помогне.Според мене затова е била цялата работа. Само дето пак ни заковаха 6 гола. Трябвало да измислят по мр*Ъ*сни ругатни,англичаните да си вкарат поне един автогол!
122
2
 
14
 
! Отговори
pitam преди 4 години
айде и футбола ни разбиха, няма животновъдство, няма транспорт, няма мини, nyama energetika. Може да не е цвете Михайлов ама с нищо не е по-различен от Борисов. Значи тоя си седи на власт вече 10г и него не го махаме, разследваме makar che srina срина и унищожи държавата ама Михайлов им бил виновен, ,
121
1
 
7
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
ха ха разсмя ме с това Радев= бай Тошо щот аз събирам на бащицата "речите" че да се смеем като ни е скука, раздел вицове.голяма работа е шъ знайш кухата тиква, имайте си го, ваш си е, нека векува над март'яла, друго ви не требе.
120
2
 
14
 
! Отговори
РВ преди 4 години
131 ,анонимния, цепиш мрака! Ти наясно ли си каква психическа и физическа подготовка трябва да имаш за да си военен летец? Знаеш ли какво учене пада? Тва да не ти е да закараш компоти от село с москвича бе? Квито и връзки да имаш там горе връзките не пилотират. Там има само издръжливост и знания. Ако теб те подложат на 4g ( съмнявам се да знаеш какво е това), ще ритнеш бакъра за 2 минути.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то половината спортисти са от етноса какъв расизъм?Най-добре закривайте спортът който желае да си намира спонсори и да тренира.
118
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65Ами откъде идват скандалите, простотиите и излагациите, бре? Я се огледай и белким се сетиш откъде идват парите! Разликата е, че цял живот всичко се придобиваше с "връзки", сега комуноидите го нарекоха "корупция". Тъкмо те я изобретиха и усъвършенстваха, и от стар опит навсякъде виждат "корупция" - дори не се сещат да я видят първо в себе си и собствения си октопод, който е проникнал навсякъде, но за да не се усетим, го наричат "независим" - като се почне от пРезиденто, Майчето..
117
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До акъл 70Никакви руснаци не сме изгонили - тук са си от 140 години и продължават да ни газят с все сила. Откъде, според теб, са паричките за ултрасите? *** се стиска, Цецо се скътава, ФСБ се преструва на умряло...
116
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой можеше да се "учи" за шофьор на самолет в Долна Митрополия по Тошово време?Само "благонадежден", цялата рода до девето коляно все голи, гладни и мързеливи цър...ли - но "благонадеждни"! Грипена е виден член на БКП от 1982 г. до 1990 г., когато се проведе уж "деполитизация" на армията, но червеното тунеядства е не в "книжката", а в мозъченцето, затова и на генетично отровените си стои там и без книжка. Не че Грипена някога ще си признае това, но не е и нужно - деструктивната комуноидност...
115
1
 
19
 
! Отговори
80353 преди 4 години
Колко лесно се имъкват посредствените подлизурки: "Бойко нареди, каза, призова, прикани, сряза, поряза, посече, изригна...." Тези същите, които сега с превили гърбетата пред Борисов, първи ще хвърлят по него камъни, когато той вече няма да е на власт. И ще припкат под крилцето на слевдащия силен в държавата. Няма свършванее наа тия типове. Първи бяха пред Живков и политбюро, първи бяха при СДС, сега са на предна линия при Борисов... Наистина ли министър Кралев не е разбрал за какво говори Радев?
114
3
 
20
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Въпрос към дебеловратияпосерко от Варна!След като Б.Михайлов сезира УЕФА за безпрецедентна информационна агресия срещу нашата страна с безпочвени обвинения 10 дни преди срещата,в която безпрецедентно в историята на еврофутбола са включени футболисти на английският отбор и треньори,какво направихте освен да делкате пари за измисленото домакинство на някакво си шампионатче
113
5
 
20
 
! Отговори
само Президента е на преди 4 години
Ми то в таз държава само Президента е на място, всички други до един са за затвор, затова държат кокала и не пускат че знаят какво ги чака.Оня ходи с охрана като мафиот, изйжда пенсията на хиляди пенсионер с нея, а ние наливаме ли наливаме .
112
14
 
5
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 4 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
111
2
 
8
 
! Отговори
baffff преди 4 години
аха, мутрата бил дал пари от джоба си и сега бфс забравили да се "отчетат" и им се спретва расистки истерии, голяма загуба на терена, проверки от данс, те това е мутренска държава, ето как се харчат парите ни, ние даваме ама друг се разпорежда и прави далавери с тях.така е по места с кметовете.даваш от нашите пари но им разпореждаш да се "отчитат" по подходящ начин, да слушат и да разкарат всички неудобни, критици, които казват истината и прочие детайли.