Борисов с кадри от първите 11 км от "Балкански поток"

Премиерът показа видео от строителната площадка край Кнежа
21 окт 2019 07:30, Анисия Иванова
22
Борисов с кадри от първите 11 км от "Балкански поток"
Снимка: Facebook

Проектът „Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница“ e част от концепцията за газов хъб Балкан. Това написа в личния си профил във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Първият етап от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД включва преносен газопровод с дължина около 11 км. И газоизмервателна станция, разположена непосредствено до Компресорна станция "Странджа“, които утре се въвеждат в експлоатация. Това са и първите 11 изградени километра от проекта “Балкански поток” на територията на България. За строителството на газо-измервателната станция “Странджа” Булгартрансгаз е инвестирал 27.7 млн. лв., а за газопровода от българо-турска граница до станцията 47.9 млн. лв.“, пише министър-председателят.

"Първи видео кадри от строителните дейности на разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до българо-сръбска граница. Кадрите са от откритата строителна площадка района на Кнежа, Оряхово и Искър. Трасето на преносния газопровод ще премине през землищата на 11 области Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин.

През месец април 2019 г. "Булгартрансгаз“ ЕАД определи за изпълнител на обществената поръчка участникът Обединение „Консорциум Аркад“, с когото сключи договор на 18.09.2019 г. Общата стойност на подписания договор при срок за изпълнение на дейностите до 615 календарни дни е в размер до 1.1 млрд. евро без ДДС“, съобщава още в пост в социалната мрежа Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строим гяазопровод с руски тръби, с арабски пари, по който ще тече руски газ, от който ние няма ползваме грам.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбирам, какво общо има митичният ХЪБ Балкан с този транзитен газопровод.
18
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
много потоци, много чудесии
17
3
 
8
 
! Отговори
НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР преди 4 години
ТОЯ позакъснял пубер явно завижда на Стефан Данаилов за огромната популярност в едноименния сериал
16
10
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Да припомня на ***-атакистите: Самолетът Ф-16, Белене и тръба за Сърбия йок!!!
15
13
 
14
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Това не е балкански поток, а руско-сръбски проект, за който плаща само България. А връзката с Гърция, която ще вкара еввтин газ още я бавят. Вече над 10 години. България се управлява от корумпирани руски марионетки! А ние само плащаме мълчаливо сметките два пъти - веднъж скъпия руски газ и втори път през корумпираните руски енергийни проекти.
14
3
 
15
 
! Отговори
13 преди 4 години
Не е много логично да се хвалим с това, че платихме 2,5млрд лв на арабите, да направят тръба на Русия на наша територия, която ще се изплаща 15 години, защото транзитните такси са ниски, а по договор сме длъжни незнайно защо, да плащаме висока лихва на тези 2,5млрд за период от 10 години. По-страшното е това, заради което мълчат и се правят на глухи. България няма да получава газ от този поток, той е изцяло транзитен за Сърбия. Сърбия, Русия, араби 3:0 България.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква точно е заслугата на малограмотния тлъстак ?
12
1
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПРИЯТЕЛ ОТ КОЗЛОДУЙ 1 ДНЕС БГ ЕСАИТ 2 ТОВА НЕЕ ЧАТ ИЛИ СКАЙП 3 КАЖИ КАКВО ПРАВИ МАРИНЕЛА НИКОЛОВА РАЗКОПАНИЯ ЦЕНТЬР 4 МАХНАХА НЕЗАКОНИЯ БИЛБОРД НА ГЕРБ 5 НИТО ЕДНА ПАРТИЯ ИЛИ ПОЛИТИК НЕ МИСЛИ РЕАЛНО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА
11
22
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааааа, рев на гладни ***. Значи като не строят те всичко е корупция и кражби, а? Ауууууууу, каъв кеф :))))))))))))))))))))) А на този по-долу дето е писал редовните глупости за спирането на руския газ през Украйна, мога само да се присмея. Ами айде да го спират де, нали още на 01.01.2019г. щяха да спират. Ако го спрат какво става, от къде ще мине за ЕС газа? Баси смешниците са това елементарните ***-атакисти.
10
9
 
17
 
! Отговори
Да ти е честито! преди 4 години
Барабойко си правеше сметка, че ще излъже Путин да му построи Балкански поток на условията на "Южен поток", но миналата година Государят му отказа и го изгони от Москва. Строежът на газопровод със съответстващата инфраструктура /измервателни, компресорни и тн/ е крайно сложна задача за останалата без кадри България. Та затова нашият "умник" опря до СА. Българино, арабите дето ги плюeш и не ги смяташ за хора, ще ти проектират и строят Балкански поток. Като не искаш от Русия, ще зависиш от СА.
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смех, смех...Направо ме убедихте да гласувам за шайката, само да си доям ябълката и тичам да пусна глас за Тиквата!
8
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комисионите потекоха, корупцията се храни. За разлика от големия проект южен поток , от който щеше да има хиляди работни квалифицирани места, обучение на хора, транзитни такси за бг и останали хора в бг, тази тръба е без особени ползи освен за комисионера Борисов.За предателства, рекет и обезлюдяване, за икономическо съсипване на държавата, за разбиване на разузнаване и контраразузнаване смъртна присъда е малка.Трябва цял живот да *** камъни и с табела на врата. Ще се върне на поколенията му
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са първите 11 изградени километра от проекта Балкански поток на територията на България, а договорът на Газпром с УкроНафтогаз е с краен срок 31.12.2019 г. и транзитът на руски газ през територията на Украйна приключва на 31.12.2019 г.. Това, че са изградени 11 километра от проекта Балкански поток на територията на Българиякъм 21.10.2019 г., добра новина ли е или е показател за трагично закъснение и лоша политика?
6
13
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До град Козлодуй 3 Абе "приятел" , спри да излагаш хубавото градче Козлодуй.Засрами се.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя и кметица Му се скъсаха от работа предизборно.
4
34
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Браво Бойко. Не спирай да строиш. Ще останеш в историята като строител на съвременна България.Изпълняваш обещанието си.Дано народа те оцени подобаващо.Беден съм , но се радвам на развитието на държавата.
3
7
 
26
 
! Отговори
град Козлодуй преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ А КОЛКО ХОРА СИ ЗАГУБИХА ЖИВОТА ПО ПЬТИЩАТА И ДРУГО ГОСПОДИНЕ ВИЖДАТЕ ЛИ РЕАЛНО КАК ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕТО ХОРА У НАС ЕДВА ЛИ СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА
2
14
 
19
 
! Отговори
.. преди 4 години
Другарката Борисов осъзнава, че идат избори, тези 11 км са много важни.Загуби ли изборите много хора остават без хранилка. Ха сега се сетете дали е възможно да загуби изборите... а ми не :)
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЗЛОДУЙ ДАВАЙЙЙЙЙЙЙ