Премиерът Фук сред 30 хил. виетнамци от наши ВУЗ-ове

Двамата с Румен Радев обсъдиха двустранните отношения
21
Премиерът Фук сред 30 хил. виетнамци от наши ВУЗ-ове
Снимка: Facebook

Доверието между България и Виетнам и контактите между хората са най-големият капитал в двустранните отношения, според президента Румен Радев, който се срещна в Токио с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук.

Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според Радев този капитал освен в увеличаване на търговския обмен следва да бъде вложен с подкрепата на институциите в създаването на смесени предприятия за износ на пазарите в Азия и в рамките на общия европейски пазар.

Радев посочи, че утвърждаването на България като регионален център за развитие на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и традициите в областта на електрониката, фармацията и медицината също създават предпоставки за реализацията на общи проекти. Споделена бе и позицията, че търговски обмен от около 100 млн. долара годишно не отговаря на потенциала на двете държави.

"България и Виетнам имат огромно преимущество с това, че двата народа не се налага тепърва да се опознават и са свързани от отношения на приятелство и доверие", подчерта още Румен Радев.

Нгуен Суан Фук открои от своя страна отличното двустранно сътрудничество в сферата на образованието и науката в близкото минало – 30 000 виетнамски граждани, сред които и самият той, са завършили висшето си образование, получили са професионална квалификация или са специализирали у нас, и призова за възстановяване на активното партньорство в тези области.

Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса, беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя Нгуен Суан Фук

Предстоящото заседание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам през ноември т.г. в София е добър повод и за провеждането на двустранни бизнес форуми и набелязване на конкретни проекти от взаимен интерес, подчерта Радев. Държавният глава потвърди поканата към своя виетнамски колега президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни заедно със силна бизнес делегация.

Като особено перспективна сфера за развитие на двустранните отношения беше откроено сътрудничеството в отбраната, ремонта на въоръжение и техника, както и в областта на военното образование.

Нгуен Суан Фук подчерта пред държавния глава, че като председател на АСЕАН през 2020 г. Виетнам ще работи за последващо разширяване на връзките и икономическото партньорство на България с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

България и Виетнам имат отлично сътрудничество в рамките на международните организации и ще продължат активния си диалог при формирането и отстояването на общи позиции, беше отбелязано още на срещата на президента Румен Радев и министър-председателя Нгуен Суан Фук в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Деди преди 4 години
88г. да е било, отиваме с един приятел във виетнамско общежитие, за да купим динки, блузони дамски (мнооого модерни бяха, особено с картинка отпред), и за едно видео-папагалче Голдстар, май че. Седнахме, ние бехме опънали по 2-3 водки. Седнахме, на пода ни поканиха, чуруликат нещо, по едно време донесоха един леген, подцинкован, майка ми, лека и пръст, в такъв переше чорапите, та вътре шзпекли некакви като баклавички, но с каима, на дъното - два пръста блажно - гълтат и муцат от кеф, нихната ...
9
7
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
А премиера Фък помни ли като го фанаха във виетнамските опщижития да вари куче с бързовар в тоалетната чиния?
8
1
 
3
 
! Отговори
Off преди 4 години
Друго си е премиера да е Фук
7
0
 
6
 
! Отговори
Абдал преди 4 години
А пъ нашият премиер един от малцината завършили ТВУ вероятно, Цвъкича за деца с умствена изостаналост ,па и първият е бил в чешки зандан. А ся да кажат кой е по ,по най.
6
3
 
2
 
! Отговори
Деди преди 4 години
Юноша бех навремето, 17-18г., в махалата обикаляше един чънг-чанг, навърташе се около по-малките. Леле, като се събрахме 5-6 души, като го побарахме, майко мила, вероятно още ни помни, нема как, поне неколко белега има оттогава. После той доведе двама, ние още 2-3-***, Ако да е станал министър на водопад във Виетконг, некъде си. Та, дано да са ни позабравили, щото си спомням и събитията в Перник с никарагуанци, кубинци ли беха, ЛЕЛЕ, що бой ядоха тогава, не е истина. Ех, спомени интернационални..
5
2
 
0
 
! Отговори
Господарят Кунг преди 4 години
Фук премиера.
4
13
 
4
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Бог да пази Виетнам, ако лидерите им са завършили виШу в територията
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
износ сабаки за Виенам.Внос дънки и електронни часовници.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има рационално зрънце в това да се обърне внимание на Виетнам. Навремето ни бяха заляли, наистина, ама не знаех че има 30хил висшисти... Обаче, Падев посочи, Радев подчерта..., бош-лаф. Абе,тези хора са били тук на 20-25-30г., доста от тях са част от интелектуалния елит на държавата им. Ако някой не знае Виетнам си е азиатски икинимически тигър, тепърва ще има бум на икономиката там. Та, организирайте им някаква екскурзия ли, що ли, ако ще с консумации разни, да им припомниме белите българки.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко ли нашенски кучета му се пишат на сметката докато е бил тук хахаха,гут апетит майн хеър заповядайте пак,сега имаме остра нужда от виетнамци,но да са от гладните провинции на виетнам