Захариева: ЕК констатира, че сме изпълнили ангажиментите си!

Вицепремиерът коментира, че е нужно повече срещу престъпността
22 окт 2019 19:22, Петя Славова
33
Захариева: ЕК констатира, че сме изпълнили ангажиментите си!
Снимка: БТА

България е покрила всички препоръки и изпълнила всички показатели по Механизма за сътрудничество и проверка. Европейската комисията препоръча това да е последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка, каза пред журналисти днес на извънредна пресконференция в МС вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

Механизмът трябва да приключи с решение на ЕК, но преди това Комисията трябва да изпати доклада на Европейския парламент. Няма да спекулирам кога това ще се случи, каза Захариева. Разбирам, че до края на мандат на тази Комисия има малко време, но е важно че за първи път ЕК ясно и категорично констатира изпълнение на ангажиментите на България по всички шест показателя на Механизма. Реформите, независимо от този механизъм ще продължат, каза Захариева.Това което предстои, е работа, подчерта Захариева, цитирана от БТА.

Продължаваме да работим все по-ефективно срещу престъпността, доказали сме, че имаме и доверието на партньорските служби. Искаме да оправдаваме доверието в противодействието на престъпността и борбата с корупцията, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, на същата пресконференция.

България е изпълнила ангажиментите си, свързани с наблюдението по механизма за сътрудничество и проверка. Комисията предвижда да се посъветва със Съвета на ЕС и Европейския парламент, преди да вземе решение за прекратяването на наблюдението за нашата страна, съобщиха по-рано днес източници от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Абе в една и съща държава ли живеем с тая?3 милиона българи изнемогват,онези от маха,лите правят каквото си искат, родителите ни се чудят лекарства ли да си купят или храна,децата ни всеки ден заминават с еднопосочни билети,на 111 место сме по свобода на словото,работиме като роби за нищожно заплащане,съдилищата пускат убийци на свобода,кражбите за нищо ги нямат,всеки ден по пътищата умират повече хора отколкото в Сирия,а сме били цъфнали и вързали.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа.Само джобовете ви са изпълнени.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая кикимора се не спре..
21
0
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Имаме напредък, особенни с къщичките за гости сме номбър уан!Държавната и общинска администрация краде еврофондове заедно с разбойниците, а държавната прокуратура и служби ги пазят , ако не беше стигнал сигнала до медиите, така щяха да продължават да си крадат!Катето, може ли да ми разкара дебелия лекичко и да го изтръска!!!Агент Дейвид Марв Палиджар!ЦРУ!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тая селска бъхча.Не желая да я коментирам изобщо! Толкова е лесна чеееее -:(Какъв ГЕРБ бе " момиче""? На колко години си била в началото на 1989 г? И си мислила за " политика"? Вие знаете само Американската " демокрация"! А ние видяхме и знаем много преди " НЕЯ"!-:) И как мислиш че ще ни излъжеш? Ама никакъв шанс нямаш! Никакъв!-:)
19
2
 
6
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 4 години
Победихме корупцията!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надлъгвахте се с ЕК, ама сега с новия главен прокурор и като вържат фондовете с изпълнение на реформите, догава ще ви видя какво ще правите мафиоти такива.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам при новия модел на наблюдение да започнат да спират фондове, т.е. Борисов ще се изниже като мокра връв и ще започне да ни обяснява, че ги спират заради лошите нови управляващи.Но, гласуването в Съвета и ЕП предстои, а преди това предизборно ще се хвалят.
16
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 4 години
Това добре , но защо премълчавате последното изречение ,където се казва , че той продължава в нова форма - за всички държави ? Това е манипулативно изказване на министърката с предизборна цел . Че има приемственот между двете форми !Кого лъжете ?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захариева не казва цялата истина.Еврокомисията въвежда мониторинг над всички държави,демек вече няма мърдане,изпълнявате точно каквото искаме,ако не спиране на еврофондове!При това положение специалният мониторинг над България е излишен!
14
4
 
1
 
! Отговори
С ЕК напред! преди 4 години
ЕС и ЕК застават зад Герб и кмета Фандъкова! Всички останали са корумпирани и много крадат особено мая за която няма да гласува никой освен криминалните
13
2
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Не вярвам на Плевнелиевия кадър- сигурно лъже. Сто процента истината е обратната на казаното. Помните ли как това недоразумение защитаваше гейско- джендърската си конвенция и лъжеше как била само да пази жените.
12
0
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Госпожо Захариева ,Кажете как се подигра Лавров с Вас - не ви отива като Външен Министър да коментирате Вътрешни Теми .Например - въпроса за Престъпността - Областния Управител през Работно Време ходи на Предизборни Митинги на ГЕРБ , с Дърважната Кола кара Агитационни Материали - Ирена Соколова - Областен Управител на Перник , назначен от Борисов .
11
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тая е толкова проста,толкова проста...
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боковата чума е плъзнала и сред европолитиците
9
0
 
14
 
! Отговори
Dan dan преди 4 години
Абе направо чудо. Реки от мед и масло текат по улиците, тези наркомани В ЕС нормални ли са? Явно не живеят в този свят. Бойко ги лъже както си иска.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярваме госпожо на " успехите" на ГЕРБ! Вашата партия " майка"! Не е възможно Румъния която има осъдени ,депутати,прокурори и съдии с влезли в сила присъди.Да е по назад от нас.Които нямаме и кьорав депутат осъден за корупция!-:) Предизборни напъни на ГЕРБ!-:) Дори но това е истината! 10 г ви стигат във властта! Ще ви подменяме вече!-:) Никой не е вечен нсли!?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба си! Верно ли?!
6
0
 
14
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Тая кака или е голям балък или нас ни взима за балъци.
5
14
 
1
 
! Отговори
С Герб напред!!! преди 4 години
Да, ЕС е прав, подкрепя правителството и премиера Борисов а също и Фандъкова! Народа е доволен и ще гласува за Герб и Фандъкова.