Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

Соц шефката пак нападна Борисов
25
Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова не видя политически мотиви в решението на президента Румен Радев да върне на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

Според нея аргументите на държания глава са чисто конституционни.

Тя припомни и официалната позиция на БСП по въпроса. Социалистите смятат, че състезанието само с един кандидат не е състезание.

Още по темата
На същото мнение се оказа и Радев.

Нинова обаче за пореден пък обвини премиерът Бойко Борисов, че вината за тази ситуация е негова, защото освен прокурорите и правителството има право да излъчи кандидат за наследник на Сотир Цацаров, но такъв не беше номиниран.

Така само Гешев остана претендент за поста.

Според Нинова единственият човек, който можеше да осигури състезание между двама кандидати е Бойко Борисов.

Нинова коментира и предложението на министър-председателя да изпрати при него за среща хората от червения актив, за които тя твърди, че са репресирани заради местните избори.

"Не на нас тия", скочи тя и обвини Борисов, че именно той е в основата на репресиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Гацо Бацо: Да, това е процедура. А процедурата изисква да се проведе конкурс, с който Висшият съдебен съвет да избере един от няколко участници.А до Някой: Одобрението от президента също е процедура. Той е длъжен да следи да се спазва закона. Преценил е, че конкурс само с един участник не е легитимен. Кого устройва това и кого не - нека всеки сам си решава.
21
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Съзтезателвостта е била много преди това да те предложат за гл.прокурор .Да покажеш качества с работата си .Това е само процедура.
20
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Разбра ли нещо смикслено от мотивите на Радев да върне избора.Единственото което се разбира е, че Радев се поставя в услуга на Прокопиев и Цветан Василев -- личностите които организират всички протести срещу Гешев.
19
1
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Ха-ха: "Социалистите смятат, че състезанието само с един кандидат не е състезание.""На същото мнение се оказа и Радев.""Случайност !!! :):):) и никаква политика ...."А според теб състезанието с един кандидат състезание ли е?Въпрос с повишена трудност за гербаджийски ***
18
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 14: Еднолично управление се мъчи да насажда бат'ти Бойко, не Корнелия Нинова. И работа на опозицията (и не само на нея) е да противодейства на това. А на троловете като теб работата им е да виждат в това "Червената армия" и други подобни г'лупости. Та всеки според акъла си.
17
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 4 години
KAK TAKA SVIRAT VINAGI V EDNA TONALNOST-IMAT DOBRA REPETICIA !!!!!!!!!!!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправяйте си социалистите социалните деформации и отрицателните явления- стремеж към лек живот ,неправилно разпределяне на обществените средства, бързият преход от по-ниско към по -високо равнище на живот и принизен морал .? На благовидно говорене на вечни депутати никой не вярва .
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е учил в Симеоново за полицай.Няма как да го предложат и още по-странно е да го изберат за пррокурор и после за главен прокурор, когато не е изучавал право в нужната дълбочина.Това си е просто една далавера.Вкарват си човек на ГЕРБ, който да им служи и понеже е некомпетентен, ще могат да си го манипулират.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената Коркондела се опитва непрекъснато да насажда преддеветосептемрииска риторика - репресии, преследвания, еднолична власт, диктатура, системата убива,.... - но съветската армия не идва !
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който и да е главен прокурор ако отношението към реда ,правосъзнанието, готовността да се противодейства на неправдата ,беззаконията или неправдата се уважават и законите се спазват от обикновените граждани и принципът на равенство пред закона не е еднакво за всички хора. Ако, ходатайствам за Румяна Арнаудова ще бъде ли избрана?
12
3
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
"Социалистите смятат, че състезанието само с един кандидат не е състезание.""На същото мнение се оказа и Радев."Случайност !!! :):):) и никаква политика ....
11
8
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Нено: Незнанието не е аргумент. Освен Висшия съдебен съвет кандидаът за главен прокурор можеше да предложи и министърът на правосъдието (наследникът на Цецка). Но той не го направи и така кандидатът остана само един.Бойко чрез министъра си можеше поне за имитация на избор да предложи още някой, но не го направи. Така че никой не му е виновен, логично беше Радев да не подпише.
10
2
 
8
 
! Отговори
Нено преди 4 години
Ми ТИ ***,,,, ЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИ ДРУГ КАНДИДАТ. ТВОЙ ЧОВЕК
9
3
 
12
 
! Отговори
Бат Ветко преди 4 години
На всичко слагам ВЕТО! Иначе не мога да си оправдая името Ветко Проклетко!
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
просто трябваше да подпише, не да слуша все курнелята какво му казва
7
2
 
7
 
! Отговори
КОКИНОВ преди 4 години
"ЦАЦАРАВ нали сам си го избра, Хи,Хи,Хи". Защо да очкваме, че с ГЕШЕВ иначе стоят нещата
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кьормусун та не видяла :)) ??
5
5
 
21
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Една от причините софиянци да не изберат Мая Общата е че щеше да се държи после като Президента!На всичко щеше да казва, че е лошо и постоянно да саботира развитието на БГ!
4
6
 
27
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Нинова не видяла политика в решението на Радев !?Како,ми тури си още един кат наочари,белкем видиш .
3
8
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Тоз президент все в политиката се меси вместо да си гледа президентството. Работата му е да ходи на гости на японския император, да награждава видни заслужили дейци, да ни поздравява на празниците и други такива важни дейности да извършва, не да се меси в работите на правителството или на съдилищата..