Промените от 10 ноември обърнаха ценностната система

Бавно и мъчително изградихме демократичните институции
11 ное 2019 22:22,
23

"Изграждането на една държава е много дълъг процес. Промените, случили се след 10 ноември 1989 година, преобърнаха ценностната система на българина", коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналисът Иван Гарелов.

Коментарът му идва по повод датата 10 ноември 1989, която сложи край на една епоха. И постави началото на друга. С отстраняването на Тодор Живков от власт завесата на комунизма у нас се вдига и води до така мечтаните от мнозина демократични промени.

"Обикновено чувството на несправедливост ражда недоверие у хората. След 1989 година бавно и мъчително изградихме демократичните институции. Системата се смени. В процеса участваха много хора. А в обществото ни към днешна дата се наблюдава доста голямо развитие", посочи Гарелов.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът подчерта обаче, че голям недостатък остава това, че много често хората чакат нещо да им се даде, без да полагат никакви усилия, за да го получат.

"Българите все още чакаме и някой да дойде и да ни "оправи". Това от своя страна създава изключително лоши навици", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих казал, че ценностната система се е обърнала. По-скоро стана по-примитивна.
14
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След 89г народът бе обран някоко пъти-Пирамиди бонови книжки приватизация -липса на работа и едно мрачно бъдеще с убийства кражби и милионери тип Баневи Арабаджиеви и богати партии снимащи се на яхти в Монако с престъпници като Доктора- Мда Преходът бе за определени хора- народът протестира -но безуспешно- Накрая 2,5 мил поеха към чужбина завинаги-България е с сменен етнически състав-Диво население което не работи- и Корупция почти навсякъде!
13
2
 
3
 
! Отговори
east преди 4 години
До Анонимен 8Вярно, такае, но трябва да уточниш - Червените фашисти и червената буржоазия, за тях говорим.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полуистини само.Стана голяма несправедливост , едни хора заграбиха общото, други взеха имоти за които бяха обезщетени по време на соца, всеки , който се докопа до власт присвоява за сметка на другите.Освен за тези които крадат няма развитие за хората и затова бягат . Сериозния бизнес избяга още като дойде Борисов, а той доуби всяка наченка на нещо нормално.Трагедията е пълна.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 1989 имахме социалистическа демокрация, сега имаме капиталистическа демокрация. Все е демокрация...
10
9
 
27
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
България е само територия в момента,само по документи и кнежа.Има хубаво слънце и плодородна земя.Кой и кого да питате всичко преключи.Факт-тотално обезлюдяване ,събиране на една маса от хора в София.Много време 30г. работа на парламента и се вицда резултата.
9
21
 
18
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Дрън дрън, след 10 ноември много бързо се очерта новата "буржоазия", състояща се от назначени милионери.Форма на фашизъм беше управлението преди 10 ноември. Дори се правят научни анализи, дали Тодор-Живковото време и присъщото му държавно управление може да се определи като фашистка или полуфашистка диктатура. По-точно казано, такива анализи се правят относно сталинизма, а Тодор-Живковизма се казва, че е аналогичен на сталинизма.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ирак направиха пълна лустрация след Саддам. Американците го нарекоха "дебаасизация". Уволниха всички членове на партия БААС, разпуснаха армията на Ирак, уволниха учителите, администрацията и всички партийни членове на БААС. Всички менте-демократи, които са просто скрити фашизоиди, трябва да се поучат от грешките в Ирак, които и американците признават.
7
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашистите и буржоазията дойдоха на власт след 1989 година и взеха всичко на народа.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 30 години достигнахме до "Престъплението "Купуване и продаване на гласове" "Свободен пазар в изборите, и монополи в пазара, с които се бори КЗК.
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарелов просто един удобняк
4
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ценностната система щеше да се промени много бързо ако полит бюро беше увиснало по стълбовете.
3
4
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Хем държавасе градяла дълго време, хем ценностната система се сменила за ден. Оттук нататък няма да чета.
2
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига вече с тия г-лу-по-с-ти бе.................че се "обърна ценностната система" е вярно наполовина...........ПРОСТО СЕ ОТКАЗАХМЕ ОТ ВСЯКАКВИ ЦЕННОСТИ!!! И не си правете труда да ми дърдорите, че западенските колонизатори се ръководят от някакви "ценности"!!! Дрън-дрън-дрън.....това още малко и на децата от детската градина ще им стане ясно, нищо че постоянно им наливате главите с бръщолевенията на пребоядисани бивши партийни "активисти"!!! Жалки сте!!!
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия на 09.09?