Борисов обеща: Няма да се променят данъците!

Премиерът започна да брои проектите
Обновена: 12 ное 2019 20:18 | 12 ное 2019 20:18, Петя Славова
104
Борисов обеща: Няма да се променят данъците!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на церемонията по връчването на наградите на КРИБ и на списание "Икономика" - "Мистър и Мисис Икономика" за 2019 г., че няма да има промяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология, каза премиерът. Той изтъкна, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес, като напомни, че тази задлъжнялост е огромен риск, особено за малките държави.

Борисов благодари на деловите среди, че с уменията си, волята и с предприемчивостта дават възможност икономиката да продължава да расте, и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа, предаде БТА.

Премиерът изброи инфраструктурните проекти, по които в момента се работи, и с подкрепата на бизнеса, като сред тях са обходът на София /"Младост" - магистрала "Тракия"/, магистрала "Хемус", магистрала "Европа", магистрала "Струма" в района на Кресна, проектите в района на Габрово.

Бойко Борисов изтъкна и газовите проекти, и напомни за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16. "Плюс всичко това, което сме направили, сме на излишък, заяви премиерът и отбеляза, че по време на управлението на Пламен Орешарски страната е била на дефицит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
О цар Тиква, колко си велик ти царю! Да не говорим, че КТБ, Ф16, плащанията по Мариците, газопровода и студеният резерв ТЕЦ Варна на бай Доган са си чиста проба кражби.
61
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.бойко,на кого да вярваме,вашия страхливец влади финансиста,при едно интервю,каза че кметовете,които не вдигнат местните данъци,изобщо да не ми идват,да искат ,пари от държавата,ти казваш,че данъци,няма да вдигаш,сега на кого да вярваме,на тъпана или на .....................
60
0
 
11
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
2001 г при 75 лв минимална заплата се гласува закона за 50 хил лв праг за влизане по ДДС.Днес при 560 лв мин. заплата прага е все още същия.Вече няма Бизнес който да прави под 50 хил оборото годишно. Така ,че всеки Бизнес ,дори и най-дребния плаща 10% плосък данък + 20% ДДС + 5 % корпоративен = 35% данък .Инфлацията е увеличила доходите точно 7 пъти,трябва и прага за влизане по ДДС да бъде увеличен реципрочно НО Тиквата не го прави.Това само по себе си , си е чисто увеличение на данъците!!!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главан пак е ръсил глупости на килограм.
58
0
 
4
 
! Отговори
психо преди 4 години
До Поздрав((((((((((((((((Ей Тонка,както и да си сменяш ника,вониш ми от 3000км,ще ти дойде и на теб времето,колкото и да тролиш тук не знам като се обърне палачинката на кой ще лижеш топките,ама нали знаеш,има един който бави но не забравя!!!
57
0
 
2
 
! Отговори
психо преди 4 години
До Поет((((((ти май си чикименто,познах ,нали??????
56
1
 
10
 
! Отговори
емигранта преди 4 години
До Тонката $$$$ Тонкаааа,аз си бих камшика от територията,преди много години,даже и гражданството си смених,не плаши хората с ип адресите им кой къде и как ще го проследят,мисли по добре за себе си,защото пожарникарския *** накрая ти ще го ядеш,на народа вече много му дотегна и рано или късно ще изригне със страшна сила и тогава незнам ти в коя миша дупка ще се скриеш,защото има доста хора които ти тук плюеш с възможности да те открият и тогава дали ще бъдеш толкова оперен,а???
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибави още една Тонката(Галфонката)
54
1
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
За платеното за Ф16 пак Орешарски ли е виновен?
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малий а по времето на Александър Стамболийски 19 година страната в какъв дефицит беше!!!!
52
2
 
10
 
! Отговори
RMM преди 4 години
На кухата тиква някой вярва ли още? Този помни като кокошките - точно няколко минути, утре вече ще е забравил какво е казал, да не говорим след няколко седмици/месеци, когато данъците се вдигнат...
51
0
 
14
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 4 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
50
4
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ТонкатаДа ***, руски гражданин съм.Както и предположих ще ме забавляваш цяла вечер с твоите простотии.Дребна душица си, признавам ти го!
49
2
 
9
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Тоя кога казва нещо гледайте къде е слънцето-ако е сутрин,до вечерта 3 пъти ще си е сменил думите.....
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Тонка ти си платена подметка на тиквата Борисов.
47
0
 
12
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ТонкатаПоказваш колко си жалък!Добре, сбърках една буква и кво ще го повтаряш цяла вечер за да се изтъкнеш колко си велик....?Показваш само комплексарщина и нищо друго.Но продължавай, че ми стана интерестно.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха от туй платеното двто изброил - ктб ядрени реактори ф16 - нищо няма насреща ако беше кадърен премиер трябваше и ядрена централа да има в гьола да е отводнен ктб да не я фалирват и разграбват и двойно по ефтини самолети грипен ли бяха и тогсва окей ама ся ко ми се фука с магистрали дето колата подскача
45
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Този не се научи на етикет, може би и ПР-ите не смеят да го съветват, не прилича на човек, аще повече, претендиращ да е прочел повече от една книга, да ходи като препил сватбар, по риза и вратовръзка на официални срещи, и другото-което е даже по-гадно-да налита на целувки, като загорял тийнейджър. Херо Мустафа сигурно още е на успокоителни , след "срещата" им...
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Тонке къде беше тиквата Борисов преди 10 11 1989 год. не ми казвай беше гавазин на другаря Живков. Е как така дрегаря некадърник Борисов беше заедно с другарите и с парийна книжка а сега се води десен. Тонке нали знаеш че няма бивши комунисти, а и тиквата в момента управлява като диктатор. Понаучил е от другаря Живков дори и го разминава.
43
2
 
4
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Повече данъци повече растеж и БВП. Гледам и чехите го потвърждава. При левите с големи данъци, ниски дългове и голям растеж, при десните е обратно. Джордж Буш намаля данъците през 2001ва и растеж 1%, та 11 септември им дава повод да си напълнят хазната и растежът чрез печатането на пари - ликвидност от федералният резер, че и световен кредитен бум става дори, което прави и финсовата криза, не може да помпаш вечно, печалбата е дълг, нали депозитът го дават на кредит.