ГЕРБ: Трудно се правели реформи без средства

Депутат коментира държавния бюджет
12 ное 2019 22:51, Петя Славова
40

"Днес на първо четене бяха приети бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване. Надяваме се в края на ноември или в началото на декември да имаме приет държавен бюджет. Има повече пари за здравеопазване - 621 милиона лева, които са допълнителни", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова.

Според нея е трудно да бъдат направени реформи, без да има средства.

"Министерството на здравеопазването отпусна средства за увеличения на заплатите на медиците. Трудно е целево да бъдат отпуснати средства на конкректните хора. 6,7 процента ще е увеличението на пенсиите oт юли 2020 година, което е най-голямото досега. 17% ще бъде увеличението на учителските заплати, защото образованието е приоритет. Минималната заплата догодина ще бъде 610 лева", коментира още Ангелова.

По думите ѝ тази година за първи път средната пенсия ще мине над 400 лева, което е добър знак.

"Преизчисляване на пенсиите не може да се случи. Чрез осигуровките на работещите хора се изплащат съответно пенсиите. За съжаление, хората, които плащат осигуровки, са доста по-малко от тези, които взимат пенсии", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Евгения Ангелова.

Тя обясни, че финансовите резултати на страната са добри и това се вижда от растежа на икономиката и на БВП.

"Догодина ще похарчим толкова, колкото изкарваме. Буфери има и те са свързани с дълга, защото предвиждаме през 2020 година, той да спадне под 20 процента. Това е тенденцията, към която се стремим - да харчим това, което получаваме", каза депутатът от ГЕРБ.

Ангелова заключи, че финансовата система в България е стабилна и не очакваме да има някакви сериозни икономически сътресения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адмираций за всички напуснали "Територията" и не внасящи данъци,за да има по-малко за крадене от пп. ГР*Б!!!!Аз съм един от тях!!!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адмираций за всички напуснали "Територията" и не внасящи анъци,за да има по-малко за крадене от пп. ГР*Б!!!!Аз съм един от тях!!!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Тая ми прилича на турска ромка...Как ще стигат"средствата" след като ги окрадохте и чак сега се сещате?
30
0
 
8
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Как ще има средства като сте уникални грабители.
29
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Уморително е да и слушаш лъжите на тази дама.
28
0
 
20
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
Ами спрете да ги крадете и ще останат средства за реформи!!!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като крадеш няма как да стигат парите.Парите се усвояват , но резултати няма, защото просто потъват чрез схеми в касите и джобовете на герб .А за реформи трябва и да си чел, да имаш знания , а и желание да ги правиш. В това правителство начело е неграмотен рекетьор и убиец, а около него не се допускат по умни и дефицита на ум е огромен. Но затова пък желанието за крадене е огромно.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реформата се нарича "затвор и конфискация" за всички крадци и причинители на вреди и злоупотреби. Има ли осъден??? Тези , които откраднаха стотици хиляди евросредства за къщи за гости, асансьори и др. Бяха ли наказани???
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова лъжа, лицемерие и уверена простотия е обидно да слушаш и четеш. Неграмотни рекетьори , мислят че говорят умно, но само вдигат шум.
24
1
 
14
 
! Отговори
честито преди 4 години
Американска адвокатска кантора Бъркли Симънс завежда иск за 1 млрд.долара срещу вожда,за гушването на посланика им,което считат за унижение на сащ и правата на жените.Пази ни боже от ***!
23
0
 
24
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Егати депутата щом не знае, че когато се краде като за последно колкото и да се налива пак няма да има. Точно заради това първо трябва да се направи реформа, да спрат злоупотребите и тогава да се дават пари.
22
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До Анонимен 21:*** си, но с претенции
21
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Трудно я, като се краде безнаказано...
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали все слушаме, че хазната пълна, излишък колкото искаш, сега пък нямало средства?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Чехия съотношението между минимална и нормална заплата е 1 към 3.У нас е 1 към 9.За какво говорим.
18
0
 
25
 
! Отговори
11 преди 4 години
Спрете да крадете бе.....
17
2
 
23
 
! Отговори
РАЗСТРЕЛ !!! преди 4 години
за вас евреи гнусни дето окрадохте на хората пенсийте !!!"Чрез осигуровките на работещите хора се изплащат съответно пенсиите"щял живот ни дерат по 10 кожи от гърбовета за тези пенсионни осигуровки а сега видите ли нямало пари за пенсиии с банковите ни сметки ли така ще стане -"не можете да си теглите парите щото хората не внасят достатъчно" ....!!!???КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ЕВРЕЙ ГНУСНИ !!!???
16
0
 
22
 
! Отговори
Шнорхел преди 4 години
Еми така е трудно е като окрадохте всичко.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то не става 70% да крадете и с 30% да се опитвате реформи да правите бе ГЕРБ!Тия апартаменти,къщи и сметки в офшорки от къде са а?!От ''реформи'' нали?!!!!Ама трае народа защото и медиите купихте и не се казв истината!!!
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10 години през ръцете на тези комунистически бандити минаха стотици милиарди, а реформи не видяхме. Видяхме удавяне на демокрацията в блатото на прокуратурата и овладяване на държавата от Доган/Пеевски.