Менда Стоянова: Бюджетът е пица с пармезан и шунка

Постната пица явно не е модерна вече
Обновена: 13 ное 2019 11:36 | 13 ное 2019 11:36,
59
Менда Стоянова: Бюджетът е пица с пармезан и шунка
Снимка: Pixabay

Беше постна пица, после пица с пармезан, сега пармезанът остава, но добавяме и шунка. Това обяви Менда Стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси в парламента по повод проекта на Бюджет 2020, пред bTV.

Още по темата

В Народното събрание започна обсъждането на финансовата рамка за следващата година. Заложен е икономически растеж от 3,3%, безработица – 4,1% и инфлация от 2,1%.

По думите на Стоянова за първи път бюджетът ще е балансиран – държавата ще похарчи толкова, колкото и събира. Това е правилна политика – да харчиш, колкото имаш приходи, коментира председателката на бюджетната комисия.

„През 2020 г. за поредна година правителството планира ръст от 10% за бюджетните заплати, а за учителите - 17 % е ръстът. Образованието трябва да е приоритет на държавата. Заплатите на учителите са само един елемент. Днес се опитваме да привлечем в тази професия преподаването млади хора, които имат призвание да се занимават с това”, подчерта Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда ли ще реди бюджета? Да отива на фризьорски салон да си прави фъш-фъш и да остава тази работа на някой по-способен
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що сакате бре? За да плюскаш пица с шунка трябва да си доктор хонорис кауза на филибийската музикална академия, специалност "кавал с мустаци"!
50
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това е отвратително. Да парадираш със законно награбеното. Стоянова има много близка прилика с онези с привилегиите при Комунизма.
49
0
 
5
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 4 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчо Ментата правеше бюджета, сега го прави Мента Стоянова.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пица с палмово сирене и соев колбас за народа.За специалните клиенти на Пицарията "ГЕРБ" ще има специални промоции и лимитирани колекции от пари, с които да си купят каквото искат. Поршета с пица, яхтии с шампанско.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази измамница е една от най-тачените манипулаторки в ГЕРБ - седалището на тъмночервените ком'унета, на за жалост овцата няма толкова "набразден" мозък за да разбере !
45
2
 
6
 
! Отговори
Пармезан Моцарелов преди 4 години
Пица се прави по принцип с моцерела.Ако се сложи пармезан ще стане соленичка..Може би госпожата доста остроумно е използвала пармезана за алегория какво се планира? ... Или просто толкова си знае?
44
0
 
8
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Онзи ден, заради мързел, реших да си поръчам пица от известна пицария! Направи си поръчката и всичко точно (винаги поръчвам едно и също) ... Е, изненадата дойде на края на разговора ... Само искаме да Ви информираме, че имаме нови цени и пицата е малко по-скъпа ... само с 2 лв. Поздрави и Довиждане ... PIZZA XXL! (screen shot) за всеки случай!
43
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.менда,постната пита със зелеви листа е модерна за бедното простолюдие,а пармезана и шунката,може и със суджук,са за вас герберите-комунисти,така че не заблуждавайте хората с този бюджет.
42
0
 
8
 
! Отговори
АБстегнетесе преди 4 години
Тия изказвания с пицата са подигравателни както към хората така и към храната некоректни неточни обществото не е дете на което да му се обяснява с ябълки тракторчета и пица а с реални стойности доказване и резултат ...
41
0
 
7
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
За кого ? Власт имащите ? МУХОбойко и неговите пажове.
40
1
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Аз съм Вегетарианец!;)))
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи и аз вечерях същото,но беше с кайма,извара и кетчуп!Сега се сетих,че работя в частния сектор,няма как да "кусам" от сладката бюджетна пица...
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи, не ви ли омръзна десет години да ви хранят с вреден джънк фуд?!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЪЖИ ЛЪЖИ ТОЗИ РОБСКИ НАРОД
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАЖДАНИНПитах за да знам дали може да ти се има доверие. Явно че не може. Една такава пица, дори да си я купиш от заведение, не е повече от 15 лева. Ако си я направиш у вас ще ти излезе наполовина и то с истински пармезан, а не с някоя имитация. Аз не те питах дали можеш да ядеш всеки ден такова нещо. То никой не яде, даже и тия дето могат да си го позволят. Питах дали можеш да си я позволиш.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тая шунка е от чумави прасета.
34
0
 
16
 
! Отговори
Мендил преди 4 години
Мендо, изми ли си косата и зъбите?
33
0
 
9
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
МенТа кога ще яде въпросната пица в пандиза? Това е въпроса.