Камерите за тол такси ще следят и цистерните с горива

Рамките по магистралите ще засичат тежестта им
19 ное 2019 07:30, Анисия Иванова
9
Камерите за тол такси ще следят и цистерните с горива
Архив: Булфото

Системата за контрол при плащането на тол такси от камионите ще бъде използвана от Агенция “Митници” за следене на цистерните с горива, съобщава “Труд”.

Камионите над 3,5 тона ще плащат тол такси на базата на изминато разстояние. Затова на магистралите, както и на другите пътища, обхванати от тол системата, се поставят специални рамки. Те снимат всеки преминаващ камион и измерват тежестта му.

Освен това камионите ще имат маршрутна карта, GPS тракер или бордово устройство, чрез които ще се засича изминатото разстояние. Тази информация ще бъде използвана от Агенция “Митници” при контрола върху горивата като вече се работи в тази посока и се правят тестове за получаване на данните в реално време.

Чрез използване на информацията от тол системата митничарите ще може да засичат дали подадените данни за превоз за гориво от данъчен склад до търговски обект съвпадат с реалното тегло на цистерната, която се движи по магистралата.

Освен това при отчитане на теглото на цистерната в началото и в края на маршрута ще се засича дали някъде по пътя нелегално не е разтоварено част от горивото. Възможен е и друг вариант – по документи цялото гориво да е разтоварено, а системата за тол таксите да отчете, че цистерната все още превозва определено количество и вероятно се движи към някой нелегален пункт за зареждане.

Агенция “Митници” предстои да разшири и възможностите на модула “Пътни такси и разрешителен режим” (ПТРР) в информационната си система. При влизане на камиони в страната камери ще снимат номерата им и автоматично ще ги вкарват в системата, за да се провери дали са платили пътни такси.

Освен това в информационния модул ПТРР ще се събират данни за превозваните стоки и собствениците на камионите. Това ще позволи на митничарите бързо да откриват подозрителни курсове на камиони на една и съща фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЛовНеека позная тираджиите ще минават през селата дето няма ТОЛте тези дето са ги поставили да не са *** като теб бе шушумиго, че да може да ги заобикалят?
6
0
 
0
 
! Отговори
Как преди 4 години
И как по-точно камерата ще определя теглото на камионите?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те камерите за тол такси ще следят не само цистерните с горива, но и всички участници в движението. За какво се прави 5G?
4
6
 
7
 
! Отговори
ОНЯ СЪЩИЯ преди 4 години
КАМЕРИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЧУПЕНИ В ЕДИН СЛЪНЧЕВ ДЕН.ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН И ГЛАВНАТА ТИКВА ОТ МАФИЯТА.
3
0
 
7
 
! Отговори
Берач на души преди 4 години
След като има камери, защо назначихте онея *** толупи, цял ден да стоят, и да си ровят в телефоните , и после да получават заплати за това?
2
1
 
4
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Ще ви следят и любовниците. Щели да сложат и данък Любов.
1
4
 
7
 
! Отговори
АЛов преди 4 години
Неека позная тираджиите ще минават през селата дето няма ТОЛ и всичко пак по старому.Тиквата ще гали Мустафата и т.н.