Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните

Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът
Обновена: 20 ное 2019 11:11 | 20 ное 2019 10:49, Веселина Йорданова
277
Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо разстроен, премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени всички директори на болници и медици, замесени в случая с починалото 3-годишно дете в София.

Пред министрите в началото на днешното заседание той заяви, че се е срещнал с родителите на момченцето.

"Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите, там са едни от най-добрите лекари, трябва да има възмездие", нареди Борисов на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Той поиска това да бъде направено още днес.

"Това бездушие - да гледат детето и ... разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават", каза премиерът.

В момента текат проверки в три софийски болници за смъртта на момченцето. Родителите обвиняват медици, че са се забавили и не са обърнали внимание на случая, отговорът от педиатъра, приел детето, е, че то е лекувано навреме.

Само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен, заяви Бойко Борисов.

Последният му коментар беше по повод днешно решение на правителството, с което се отпускат 6.7 млн. лв. за плащането на данъците на болница "Лозенец".

Починалото момченце е било заведено първо в столичната педиатрична болница. Според родителите лекарите не им обръщат внимание, а състоянието на детето се влошавало.

Решават да отидат в болница "Лозенец", където ги връщат за домашно лечение. Детето продължавало да се влошава, родителите се върнали отново в педиатричната болница и чакали 2-3 часа, преди то да бъде хоспитализирано, тъй като нямало свободни легла. Свидетел също потвърждава техните думи.

В края на деня момченцето е откарано в "Пирогов", където почива. Според аутопсията причина за смъртта му е двустранна пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Тоя ли на снимката е разстроен?! Ще се разстрои след възстановяването на Белене.
228
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
А ТИКВАТА И АНАНИЕВ КАКВО ЧАКАТ? ТЯХНОТО УВОЛНЕНИЕ МНОГО СЕ БАВИ......
227
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в конкретния случай, с починалото дете, ако се окаже че няма виновен (което най-вероятно е истината), какво ще правим?----------------Починало е дете, разкарвано от кабинет в кабинет в тежко състояние, вместо веднага да бъде взето адекватно, компетентно и БЕЗУСЛОВНО решение за най -правилната болница и лечението му, лекарите са се държали грубо - има го документирано с видеозаписи, които толкова разстроили премиера, ... И ДА СЕ КАЖЕ СЕГА, ЧЕ НЯМА ВИНОВЕН ЗА СМЪРТТА МУ???? Абе вие с всичкия ли сте???!!
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съдействам с реален случай !!
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемерие! Тъкмо Борисов толерираше източването на здравната каса,.в качеството си на премиер, особено в началото на управлението си 2009 г, чрез негласна финансово -корупционна сделка между прокуратурата и медицинските заведения!.По онова време е имало лов на риба в мътна вода, на набедени пациенти ... Г-н Борисов, може ли да разпоредите разследване със закъсняла дата, колко НЕВИННИ и НОРМАЛНИ хора са били вкарани принудително в края на 2000-тте в психиатрии, от зложелатели , на базата на скалъпени обвинения, и какво се случваше после с тях !! И дали все още са живи? Аз лично ще ви
224
0
 
1
 
! Отговори
Boicho преди 4 години
като си почнал да махаш - продължавай - Ананиев, а после и себе си махни.
223
0
 
1
 
! Отговори
чуки преди 4 години
Този трябва сън да не го хваща за това какво е в държавата ни.Да ама не!
222
0
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ГЕШЕВ ЧАКА БО.КО ДА ГО ПОДКРЕПИ.СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, МВР... ВСИЧКИ ПОДКРЕПИХА ГЕШЕВ. САМО Б.О.КО СИ МЪЛЧИ И НЕ ПОДКРЕПЯ ГЕШЕВ. КАТО ГО ПИТАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ И БО.КО КАЗВА. "ТОВА Е КАПАН".
221
0
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ПРЕДНАЧЕРТАНАТА ТИ Е СЪДБАТА ВЕЧЕ. НЯМА ИЗМЪКВАНЕ!!!ПОДКРЕПИ ГЕШЕВ И ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ДА ГО ИЗБЕРАТ.ИНАЧЕ ПАДАШ В КАЛТА. САТАНА НЯМА ДА ЧАКА ДЪЛГО ТВОЯ ИЗБОР.КАЖИ ОТКРИТО, ЧЕ ПОДКРЕПЯШ ГЕШЕВ!!! КАТО МЪЛЧИШ САМО ТИ ИЗЛИЗА, ЧЕ НЕ СИ СЪГЛАСЕН И ПРЕЗИДЕНТА СЪЩО НЯМА ДА Е СЪГЛАСЕН.
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години в Педиатрията са спасили живота на 10-на год. по голямата дъщеря в семейството. Това е причината да идат пак там при същата лекарка, която сега е обвинена...
219
0
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ЗА ПЕСНИТЕ НА ПЧЕЛИЧКИТЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ? ФАРАОНИ, ПИРАМИДИ??ЩЕ СИ ГИ ПРИПОМНИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ПАК. ЩЕ КУПУВАТЕ СЕКЦИИ ЛИ? БСП И К..УРНЕЛИЯ, ЗАБРАНЯВАМ ДА СЕ МЕСИ В ИЗБОРИТЕ И ДА СЕ БОРИ СРЕЩУ гробаджии!!!ЗАБРАНЯВАМ НА КККУРНЕЛИЯ ДА ГОВОРИ И КОМЕНТИРА СРЕЩУ БОЙКО!!!БОГ ЩЕ СЕ ОПРАВЯ С ТОЗИ ***.КВО СТАВА СПОДКРЕПАТА ЗА ГЕШЕВ? ТУТМАНИК? КОРОНАТА ПАДА, ПАДАШ И ТИ. АНТИХРИСТ ТЕ ИЗПЛЮВА СКОРО КАТО ДЪВКА НА УЛИЦАТА И ТОГАВА ТВОИТЕ ПЧЕЛИЧКИ С КРАКАТА СИ ТЕ МАЧКАТ ДО СМЪРТ ПО ТВ
218
0
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА МАФИЯТА СРЕЩУ ПАРИ ПЧЕЛИЧКИ И ИСТОРИЯТА С МОЙСЕЙ И ПЪРВОРОДНИТЕ ЩЕ СЕ ПОВТОРИ.ТИКВА ПОПУЛИСТ, АМА ТОЙ СЕ ЛЕКУВА НА ЧАСТНО, НАЛИ?АМИН!!!
217
0
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ПЧЕЛИЧКИТЕ ПРОДАДОХА ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ЗА ЕДНИ 100 ЛВ НА ВСЕКИ 4 ГОД.ЕТО ЗАТОВА ПЧЕЛИТЕ МАСОВО ИЗМИРАТ И УЧЕНИТЕ СЕ ЧУДЯТ, ЗАЩО?ПЛАНЪТ НА БОГ СЕ ЗАДЕЙСТВА И НЕНУЖНАТА НАПАСТ ТРЯБВА ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНА И ДА ОТСТЪПИ МЯСТО НА ХОРА, КОИТО ИМАТ:- СЪВЕСТ- БОРБА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ- ДА ЖЕЛАЯТ ИСТИНАТАС КАКВО ВИ ПОМОГНАХА ТЕЗИ 100 ЛВ?ЕДНО ВРЕМЕ МОЙСЕЙ КАЗА НА ФАРАОНА. БОГ НЯМА ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТЕБ И НЕ ИСКА АЗ ДА ПРАВЯ ВЪСТАНИЯ СРЕЩУ ТЕБ. БОГ ИСКА ТОЙ ДА СЕ ЗАЕМЕ С ТЕБ И ВСЯ
216
1
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Какво са виновни лекарите? Това дете е умряло от пневмония. Разбираш ли мистър пчеличке, какво означава това? Това означава, че твоите пчелички са му обърнали внимание чак накрая. Преди това той е бълвал зарази в училище. Преди това е кашлял с дни. Преди това не са го завели на лекар. Не са му купили антибиотици. Не са искали да плащат щото пчеличките цял живот чак твоите 100 лв да гласуват за МАФИЯТА и сега си го получават.ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАФИЯТА СРЕЩУ ПАРИ, ПЧЕЛИЧКИ!!!БОГ ГЛЕДА ПЧЕЛИЧКИ.
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е видимо разстроен, да върви в психиатрията да го лекуват.Що народ си посегна на живота заради него, а ние ни занимавате с психичните му разстройства.
214
3
 
9
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Горкото дете да почива в мир! Чудя се лекарят дето го е пратил вкъщи чувства ли вина? Ясно е,че не е разбрал болестта му,но да го прати за домашно лечение с лека ръка? Съжалявам да го кажа но по времето на лошия строй преди 1989 г. лекарите си бяха лекари. Здравеопазването си беше безплатно и за всички хора се правеше всичко възможно да бъдат спасени. Както виждате днес в България сме първите по смъртност в Е.С. Истината е,че способните медици избягаха в чужбина и останаха тия с купените тапии.
213
0
 
3
 
! Отговори
Няма справедливост преди 4 години
Стига сме харчили пари за избори - няма никакъв смисъл защото бате Бойко печели всеки път. Нека парите за избори отидат за детски болници и апаратура за лечение !!!
212
2
 
3
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Боко е царя на лъжата. Добил е и артистични умения. Едва ли има и един човек обаче ,който да вярва на неговите приказки и в актьорските му изпълнения. Фалш.
211
1
 
8
 
! Отговори
само отбелязвам преди 4 години
Ужасна трагедия. В София толкова болници,а безхаберие. Представете си в друг град,където има само една болница, или няма болница. Хората да кажем пътуват да заведат детето си на преглед и ги карат да чакат 2-3 часа преди да влязат. Ами,че то детето направо може да умре пред лекарския кабинет и пак да не му обърнат внимание. За тежки случаи как така не се приема веднага пациента? Как така лекарят не е видял,че кашля тежко,нали се разбра,че е болно от пневмония? Просто е махнал с ръка ли?
210
1
 
8
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Трагедията е голяма, да си отиде малко детенце в София,при толкова болници и родители,търсещи помощ..Мъка, породена и от бездушието и безсърдечието на лекарите, от факта,че болниците са търговски дружества, търсещи печалба!!! Не мога да повярвам,че не е могло нищо да се направи, просто тези часове в чакане и размотаване на родителите , са се оказали фатални!!!