ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП: Потъпкахте парламентаризма!

Недоволни са, че Валери Симеонов стана зам.-шеф на НС
27
ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП: Потъпкахте парламентаризма!
Снимка: БТА, архив

ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП, че са с избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание са потъпкали парламентаризма.

Според депутатите от движението това е провокация към цялото общество.

Още по темата

"Изборът на нов зам.-председател на парламента е обида към парламенатирзма, поредното паденение на Народното събрание. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той смята, че границата на търпимост е прекрачена.

"За ГЕРБ и БСП човеконенавистта е разбирането за демокрация или криворазбраната демокрация. С този акт границата на търпимост е прекрачена. Актът означава - пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности. Означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата", обвини Карадайъ.

Шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова лаконично обясни, че парламентарната практика е, когато група предлага депутат за зам.-председател на НС, той да бъде подкрепен.

"Има вакантно място, което се полага на Обединени патриоти и те направиха своето предложение, ние го подкрепихме съобразно парламентарната практика“, каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС да бяха стояли в зала и да гласуват "Против", а не да излизат и косвено да подпомогнат избирането на Далаверко! БСП, уж "опозиция", гласуваха "За"... С това доказаха че са "опозиция" само на думи! Единствено депутатите от Атака ясно и категорично до един гласуваха "Против" това скандално назначение. За което заслужават адмирации!!!
20
3
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ДПС е етническа партия! Вън от Парламентарната !
19
1
 
3
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Кървавият Али май скоро ще сменя байрака.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 напълно прав си, нямам какво да добавя.Днес станаха две жалки неща накуп.Едното е, че американските патриоти ББ Далавери и Шкембака се подиграха на целия български народ и пак се од.упиха на любимите си фащ те нали в тия партии има много с меки чувства имат нужда хората от американско знаме. ама да им е забито от.зад.Второто жалко нещо е, че тая подигравка я констатираха турските и руски патриоти от ДПС и Атака.Нашите българи пък пак спят и все едно за чужда страна става проблем.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Далавери е патриот назначен от американското посолство, както и ДПС са патриоти на Анкара. Български патриоти няма в политиката. Всичките са шарлатани, които раздухват лъжливи истории и теории за произхода на българската народност на антируска основа и изпълняват плановете на съответните посолства. Атака също са на американското посолство и са привидни русофили и правят гаф след гаф за да обслужват въпросното посолство.
16
3
 
6
 
! Отговори
На оръжие! преди 4 години
В случая не трябва да се натопорчвате на верска основа! А бе как може Симеонов да е още в Парламента? Излизай Народе по улиците докато още я има България!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо баш комунистите гласуваха за Симеонов Балевски. Ами че той си е дърт Комунист знаетели от какъв род произлиза ами от Комунистически. Няма как да не го подкрепят братята му Комунисти. По възрастните познават Балевски министър в шайката на бай ви Тошо. Та този Балевски е чичо на баш Симеонов който си смени фамилията да не го разпознаят.
14
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Старшият коалиционен партньор на ГЕРБ-ДПС е недоволен!???Верваме!
13
5
 
10
 
! Отговори
главанак преди 4 години
БСП се самозакла- за пореден път! Ще видите управление на кукуво лято! Гласувахте за един изключителен ***, олицетворение на корупцията.Прави са хората, като не разчитат на вас!
12
2
 
2
 
! Отговори
ммм преди 4 години
До НАРОДЕН!!Това не са тегоби само на ДПС.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карадайъ също имал къщи за гости.
10
2
 
13
 
! Отговори
ДС преди 4 години
И ДПС,и Атака са кукли на конци!Другаде търси проклятието на България!
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и Атака са проклятието на България .
8
1
 
21
 
! Отговори
Народен преди 4 години
В Перник недоволни граждани са нахлули в сградата на ВиК, а тук ни занимават с тегобите на ДПС.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родата на Мустафа Карадайъ има 4 къщи за "гости" с европейски пари.Ама там всичко е "точно".... по шуробаджанашки.
6
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Карадайъ,няма потъпкване,а има ,европейска директива за малцинствата,ето след Нигяр,и ром става зам.председател на Народното Събрание.
5
5
 
19
 
! Отговори
А, преди 4 години
дВИЖЕНИЕТО за пРИСВОЯВАНЕ и сАБОТАЖ е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев навремето каза едно вярно нещо:Здравейте циркаджии!
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС само трябва да заповядат на Пеевските медии да спрат да обслужват властта срещу пари.ДПС и ГЕРБ са в симбиоза.
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно вярно нещо, казано от ДПС. Не може да ми помогне да си затворя очите за факта, че са противозаконна партия на етническа основа.