Кабинетът с нови мерки за изсветляване на сектора с горивата

Промените в закона ще се предложат за гласуване в НС
Обновена: 20 ное 2019 13:28 | 20 ное 2019 13:16, Веселина Йорданова
9
Кабинетът с нови мерки за изсветляване на сектора с горивата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата няма да спре с мерките за изсветляване на сектора, свързан с горивата. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов, след като правителството прие законови промени, които предлага на парламента да приеме.

С одобрения проект на закона ще се облекчат изискванията за регистрация, сред които отпадане дейността по временно съхранение и/или зареждане от земеделски стопанин, намаляване на изискуемия праг за капитал или активи, както и намаляване размера на обезпечението. Прецизират се общите и специалните условия за всички дейности, както и необходимите документи за регистрация.

Още по темата

Караниколов даде пример, че прехвърлянето на собственост с цел избягване на плащането на данъци, ще бъде пресечено.

"Ще се издава забрана за срок от 3 години този обект да извършва тази дейност. Тоест независимо, че някой реши да си прехвърли фирмата или собствеността, той няма да може да ползва този обект за следващите три години за дейността, а именно доставка, складиране, производство на нефт и нефтени продукти“, обясни той и допълни, че по този начин ще се създаде ефективен контрол за пресичане на възможността за спекулации в сектора.

Министърът очаква спор сред депутатите за изискванията за регистрация, които в момента са

500 хил. лв. за всички, независимо от оборота. Има три предложения – текстът да остане, да има разбивка спрямо оборотите или да бъде процент от оборота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чиновник"Управляващите крадат, но и аз бих на тяхно място. И ти също би!"Ето това е чиновническата логика, дами и господа. Властта на тиквата и компания е укрепена във своя фундамент от стотици хиляди такива упадъчно безценностни, безименни човекоподобия. Такъв е кръговрата - става лошо, после непоносимо, после става много страшно, после пък нещата започват да се оправят, докато не се развалят пак, за да почне всичко отначало. Сега сме някъде между фазите "лошо" и "непоносимо".
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вижте снимката - мутренски физиономии и бонбони Ferrero Rocher, купени с държавни пари. Затвор кога?
6
1
 
2
 
! Отговори
Куцара от Веселиново преди 4 години
До Чиновник:Прав си човече,тази обругана, крадлива и лъжлива нация напълнозаслужава съдбата си !
5
0
 
2
 
! Отговори
ван дер Любе преди 4 години
Ще светнат, само ако им драснете клечката
4
3
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 3Добре бе, стига рева, другия път ще те сложим теб да управляваш, да видим за колко време ще уредиш родата по агенции и министерства. И колко милиона ще откраднеш само през първия месец.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като погледнеш снимката и всичко ти става ясно.Про стак до про стака, Калинка до калинка и Наг ляр до наг ляра ...И това е "елита" на България - прости дебели мъже и грозни жени с купни дипломи.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак чадър над Нефтохима :D и задържане на монопола
1
6
 
7
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
Какъв "кабинет" и какво "изветляване", бе ГРОБари?Винаги сте били на ТЪМНО-10г, корумпирани и нагли сте, ...ограбихте България :((((((((