След вота: ГЕРБ с 5% пред БСП, Слави вече е четвърти

"Тренд" за нагласите след местния вот
Обновена: 22 ное 2019 12:45 | 22 ное 2019 10:02, Александър Попов
339
След вота: ГЕРБ с 5% пред БСП, Слави вече е четвърти
Снимка: Dnes.bg

Всеки втори българин не смята, че има нужда от предсрочни парламентарни избори, сочи ново проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа".

Наситените политически месеци на са довели до някаква коренна промяна в оценката за работата на основните институции.

24% от анкетираните оценяват положително работата на парламента срещу 63%, които дават отрицателна оценка. Правителството задържа малко по-високи нива, като една трета (33%) остават с положителна оценка, докато малко над половината (53%) - с отрицателна.

Президентската институция остава лидер - 52% дават положителна оценка за нейната работа, а 30% отрицателна.

"Тренд" следи всеки месец индикатори за очакванията на хората относно стабилността на кабинета още от началото на този мандат. През ноември отчитаме видимо по-сериозен дял - 60% смятат, че правителството ще изкара пълен мандат, а само 16% смятат, че мандатът ще свърши предсрочно.

52% от интервюираните пък са на мнение, че не са необходими предсрочни парламентарни избори. Динамиката в данните през ноември в сравнение с предишните месеци се дължи на резултатите от изминалите местни избори и утвърждаването на лидерската позиция от страна на ГЕРБ.

ГЕРБ продължава да държи лидерството с 23,8%, увеличавайки дистанцията с основния си опонент - БСП (18,4%). ДПС запазва третата позиция с 6,9%.

Новият политически проект на Слави Трифонов "Няма такава държава" се нарежда на четвърто място с 5,1%. ВМРО и "Демократична България" също биха прескочили парламентарната бариера, тъй като събират подкрепа съответно 3,4% и 3,1% сред всички интервюирани, което при преизчисление само сред гласуващите би било над 4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още по темата: БСПСлави ТрифоновГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
2
 
! Отговори
Justice преди 4 години
Вдигнете малко възрастовата и интелектуалната граница за да има и някои смислени разсъждения
279
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО СЛАВИ ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ ДО СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ!!!А НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ МУ ПОЖЕЛАВАМ ДА НЕ ДОЖИВЕЕ СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ!
278
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и Да НЕ ви харесват фактите американофилчета и Бойкофилчета,Слави до парламентарните избори.Ще набере яко енерция за властта!-:) Герб изтича като пробит чувал със зърно.И времето вече.работи против него! Стойте и гледайте само!
277
4
 
11
 
! Отговори
Валка преди 4 години
Четвърти ама друг път.Това са фейк новините на Кънчо и Райчев .Чалгаря няма никакъв шанс.До следващите избори той ще е фалирал .
276
1
 
3
 
! Отговори
бнт преди 4 години
слави, преди малко гледах Велко Кънев по БНТ...
275
7
 
11
 
! Отговори
Няма такъв Палячо преди 4 години
Трагичен чалгаджия ......
274
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо Слави Трифон-Чалгарски ако се омъжи, може би ще спре да е така злобен и тъжен!
273
5
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Краставия Слави с пеячката Кистко интелектитеЗа ПСИХОМАНИПУЛАЦИЯТА на целия преход най-вредни са милиционеритеДС още от 9.9.1944 са ФАЛШИВА милиция и истински КОМУНИСТИНародопсихолога Д.ТАЛЕВ е хванал 100 години предварително подмяната на прехода от БКП с диагнозата;-КОМУНИЗМА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ НАШАТА ПЛАНЕТА И ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТ ЩЕ Е БЪЛГАРИН то ест Бойко от Банкя или учиндолскияХващах психотенденцията и ги буташ напред унищожавайки истинската милиция за да оцелее фалшивата БКП милиция
272
2
 
4
 
! Отговори
ЛОРИ ВИДЕНОВ преди 4 години
България е Англия а фк Левски София ни е християнската аристокрацияГледай те как се прави дете на българка от червен турски ултранационалист с петолъчка дори в гербаГледай как арабският мюсюлмански син на спонсора на Гриша Ганчев е побърквал в кревата от оргазми жената на законния Крал на ВеликобританияСинчето на Мохамед Ал Файед я правил да умирка в кревата Принцеса ДАЯНАОсмански цесекарски султан ще внася умеещи ислямисти да покзват как се прави на българи и ......англичани
271
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Митю Пищова има по-голям шанс.Поне не гледа злобно като тоя бръснатия чалгар.
270
8
 
8
 
! Отговори
Слафчо Борислиев преди 4 години
Тиквите винаги се вземат насериозно.Ще ги познаете по просташкото държание и лакомията.
269
9
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Слави е едно голямо и дълго л*а*й*н*о!
268
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Брей, как пък сметнахте, че Слави е четвърти?! Дори не гледам 78, и не само аз! Все едно няма такава телевизия!
267
5
 
3
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 75812. Дори и така да е, нии отново се съгласяваме и приемаме което не се предлага. След сато имаме едно на ум че това е проект на ГЕРБ защо вече да 4 та политическа сила? Ако това е достоверно разбира се. Но истината е че много млади хора ще гласуват за него.
266
3
 
9
 
! Отговори
75812 преди 4 години
До SharkДа изговорим нещата докрай - партийната формация на Слави е проект за разпръсване на негативния вот спрямо ГЕРБ. Никой не се притеснява от него и затова биха му направилли място в парламента. Ако попадне там, отсега е ясно как ще се държи - подобни примери гледаме вече дълго. Нито телевизията м е дотряябвала на порядъчнте хора, нито партията му.
265
8
 
22
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Защо ревете и скачате срещу партията на Слави. Нейното съществуване се обяснява с вашите действия, т.е. с вашето бездействие. Дали има друга държава, в която едно правителство е гонено с камъни и после преизбирано?! А! Значи за да се появяват партии, като тази на Слави има предпоставки за това. Кой гласува за ГЕРБ? ВИЕ? Кой се примирява с изборните манипулации, купения и корпоративния вот? ВИЕ! Е ТОГАВА СЪЩИТЕ ТЕЗИ "ВИЕ" НЯМА ДА РОПТАЕТЕ! СЕГА СЛАВИ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗАРАДИ ВАС! ЯСНО ЛИ ВИ Е
264
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте действията хора не слушайте приказки , всеки може да говори лошото е че българина мн лесно се лъже и мн бързо забравя , пример Слави Трифонов , издигнат от престъпници служел на тв която сега *** и той е новия "спасител"
263
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славчо плюе БТВ във всяко предаване по новата си телевизия , *** не беше ли той лицето именно на тази телевизия 20 години , точно тази телевизия която той плюе в момента го направи човек и милионер щях да го разбера ако не и дължеше нищо , но той е БТВ малко е късно да се обърне срещу ръката дето го храни през целия му живот 0 морал има тоя чалгар , както като Борисов му гостуваше само дето не му врътна една.
262
8
 
13
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
БСП е в ролята на лисицата , която вървяла след коча и като гледала как си люшкат топките му , все се надявала да паднат , ама те все не падали както и процентите на ГЕРБ . Надеждата крепи умопомрачените .
261
9
 
26
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Нищо няма да излезе от Слави. Бъдете спокойни. Телевизията му за сега е едно голямо нищо. Същото ще бъде и с партията му с просташкото име.Има такава държава и се казва България.