Спешно: Отпускат 2.7 млн. на Перник за пречистване на водата

Мярката е срещу водната криза в общината
9
Спешно: Отпускат 2.7 млн. на Перник за пречистване на водата
Снимка: Правителствена пресслужба

2,7 милиона лева ще отпусне правителството на Община Перник за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и околните села.

Още по темата
Това бе решено на среща на премиера Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Средствата, които ще бъдат осигурени с постановление на Министерския съвет, са първата неотложна мярка, свързана с решаване на водната криза в града, съобщиха от правителствената пресслужба.

Финансовата подкрепа ще даде възможност на кмета на Перник спешно да предприеме необходимите към момента действия. В хода на разговора при премиера са били начертани и последващите стъпки за справяне с кризата.

Утаителите, за които правителството отпуска финансиране, гарантират качеството на питейната вода, с което тя трябва да достига до жителите на Перник и околните населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
doo преди 4 години
Парите от данъците на Перничани ли ще са или пак цяла българия ще плаща? Може ли само гласувалите за герб градове да плащат?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а те перничани до вчера не са плащали вода?всички ВиК дружества трябва да се ревизират за загуби по трасетата и да почнат да подобряват мрежите. На места загубите са 50-70% после вода нямало, няма да има - като тече в канала.
6
2
 
9
 
! Отговори
Омуртаг преди 4 години
Уважаеми управници, Перник са на режим от няколко дена излязоха на протест и веднага отпускате пари за решаване на проблема. Омуртаг е на режим от 30 год. имало е случаи по 7-8 дена без капка вода и протести имаше от местното население пак нищо защо се делим защо за някои райони може а за други не може, ние не сме ли граждани на тази държава не сили плащаме данъците тука????????
5
11
 
3
 
! Отговори
Селтака преди 4 години
Спешно отпускат 2.7 млн. да запушат устата на Пернишките ***.
4
9
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Днес другарката Нинова е обещала , че ще организира съботник , на който всички партийни членове ще се изпикаят в язовира на Перник , за да помогнат за кризата с водата. Кметът на Перник - също комунист - високо е оценил жеста на другарката Нинова. Затова е отказал милионите , които му е дал Борисов. Новият лозунг е : " Чрез пикня към социализъм!"
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако БСП беше на власт перничани щяха да лаят в мъглата!Пари нямаше да има.
2
4
 
6
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Отново след събитията. Какво им пречеше досега? Предишната кметица беше от герп. Защо не е поставила въпроса или е нямала достъп до бб?
1
4
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Гербавите са се овъртели до шия и както винаги действат на пожар само дето вода нЕма от къде да дойде и, ако оня горе не се смили перничани бая време ще стоят на сухо.