Агов: Русия работи срещу ЕС и интереса на България

Отношенията не са поставени на карта, смята Валери Тодоров
6 дек 2019 10:53, Анисия Иванова
89

Русия работи за разбиване на ЕС, което е срещу интереса на България. Това заяви журналистът Асен Агов в студиото на "България сутрин", коментирайки покачващото се напрежение между София и Москва.

Кремъл изгони български представител в Руската федерация и го обяви за персона нон грата. Ден по-рано раздразненият президент Владимир Путин обяви, че България съзнателно бави реализацията на проекта "Турски поток" на своя територия.

"Путин напоследък е доста раздразнителен и реагира доста неразумно. Причините за това трябва да се търсят в Русия. Има недоволство в Русия, спада му рейтингът. Съответно и той е тревожен. Реакцията на Москва, която логично изгони български дипломат, е непремерена.

Още по темата

Тук действа офицер от Главното разузнавателно управление на Русия. Ще дойде тук офицер от ГРУ в България, за разлика от българския дипломат, който ще отиде в Москва", обясни Агов.

И подчерта, че напоследък излизат много сериозни данни, че Русия активно работи през България в целия регион и то срещу интересите на страната ни.

"Цинизмът управлява руската политика, няма морални граници. С Русия се преговаря от позиция на силата. Силата на България е в НАТО и ЕС", посочи журналистът.

Колегата му Валери Тодоров не смята, че отношенията ни с Русия са поставени на карта. На мнение е обаче, че руската реакция с отстраняването на дипломата ни е закъсняла.

"Ако говорим за реципрочност, българският дипломат се оказа с по-висок ранг. Реакцията от руска страна е с една степен по-висока. Вероятно това е опит да се даде знак България да не се въвлича в ескалацията на шпионските афери. Другият момент е нервността около енергийните проекти и забавянето от наша страна", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че България попада в коридор от интереси. А изявлението на руския президент можело да се изтълкува като опит да се окаже натиск и знак към България да разпознае Русия като друг вид партньор.

Асен Агов пък не очаква промяна на руската политика, която по думите му е една и съща от времето на Екатерина Велика. Според него отношенията ни с Русия ще се влошават все повече и ще има по-голям натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
А е тоя Агов не беше ли комунист тв водещ при Тато?
78
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Вече не гледам големите тв - само евроатлантици на кг и по държавните, и по частните канали. Къде е другата гледна точка, удобни "журналисти"? Може би я забравяте в правителствения самолет или от безсмислените реклами на американските организации по телевизията си. Идват тук западни политици, принуждават ни да спираме икономически проекти и да освобождаваме техните престъпници, и после нагло ни обясняват, че сме корумпирани. Корупция има навсякъде, даже най-много при тях, а демокрация - никъде.
77
3
 
1
 
! Отговори
"Историкът" преди 4 години
със сръбското насъскване от 1885 ми е интересно как ще обясни австроунгарската позиция по въпроса.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, за които Сталин е положителен герой, ще определят кое е добро и кое лошо?Все едно психопат да определя кой е луд и кой - нормален...
75
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички бивши соцстрани много обичат Русия. Унгария след 1956. Чехословакия особено след 1968.Полша винаги е обичала Русия най-много особено заради масовата екзекуция при Катин.Румъния също ги обича, заради .. Ние ги обичаме заради това че Насъскаха Сърбия да ни народне 1885, заради атентата в Св.Ниделя заради това, че Ген.Колев им разката ***.й.ка.та в Добруджа през 1916, заради това, че ни натрапиха комунизъм и т.н., както и че сега ни пращат шпионин ..
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агов е наследник на терорист взривил "Света Неделя"
73
3
 
6
 
! Отговори
krasimir scorpion преди 4 години
agov ti si edna tupa i dolna otrepka .budechteto na bulgaria e sas russia no podobni goveda kato teb ne go razbirat .za takiva kato teb tryabva da varnat smurtnata prisuda .golyami evroatlantici ste sas onzi solomon pasi koito hodi redovno da pravi svirki vav usa ili na trump po tochno vie ste edni mrusni chifuti i bih vi izbil kato kucheta na centara na grad sofia .tozi pasi chte ni vkara vav voina sas russia sas negovite izkazvania .
72
2
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Срещу кой по-точно интерес работи против България, мизерабъл?Ние не си знаем интереса още!Че нашия тиквар играе по свирката и на двамата и го разиграват като див петел!За смях стана и на децата!
71
1
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Много е интересно ,когато агент на ДС и руски агент като Агов ,обърне палачинката !
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
67- ИМА ЕДИН МНОГО ДОБЪР САЙТ НА МОЩНА ЕВРОПЕЙСКА АГЕНЦИЯ- ОЛАФ- ОТВАРЯШ ГО, ТАМ НА 28 ЕЗИКА МОЖЕШ ДА ОПИШЕШ ДОКАЗАНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ДОКАЗАНИЯТ ПРЕСТЪПНИК, ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ СПИРАТ СУБСИДИИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ПО ПРОГРАМА САПАРД. ТА АКО ИМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НО СИ ГИ ЗАТАИЛ ТО ТИ СЪЩО СИ ПРЕСТЪПНИК, АКО ЛИ ПЪК СИ ЧЕШЕШ ЕЗИКА- ТОВА Е КЛЕВЕТА. ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО, ДО МОМЕНТА В КОЙТО ТЕ ОСЪДЯТ ЗА КЛЕВЕТА. ДЕРЗАЙ ИЛИ СПИРАШ ДА КЛЕВЕТИШ С ОПОРНИ ТОЧКИ ЗАДАДЕНИ ОТ ГОСПОДАРИТЕ ТИ ОТ КОИТО ВСЕКИ БЯГА.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална европейска държава ще станем след 240 екзекуции ...
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава да поканите и другия "експерт"-Елена Поптодорова.Ха,ха,ха!Свършиха ли нормалните хора в тая страна?
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МараНаправо ще се преориентира за пореден път.
66
2
 
14
 
! Отговори
???? преди 4 години
"Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция."Ти май живееш в някаква друга държава след като не знаеш че България я управлява доказан престъпник и ОПГ Герб.
65
0
 
10
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Нормална европейска държава ще станем когато престанем да се кланяме на началниците.Когато демонстрираме самочувствие,а не слугинаж.Когато вземем съдбата си в свои ръце,а не под диктовка отвън.Когато не залитаме в прегръдки и целувки от единия по-голям брат към другия.
64
0
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Абе какви ги бръщолеивиш бе гл/пак?
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знае ли някой с какво си изкарва прехраната Агов в момента?Хубаво е да ни се каже,за да не си мислим разни неща.
62
11
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 4 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
61
4
 
16
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тоя, Агов голям мозък! Русия е нормално байно да работи за интересите си , а не продажници кат теб, дето лижете западни и американски долни части !
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е медиите да имат по-високи изисквания за чистоплътност на гостите си,за да не тровят ефира,зрителите и читателите си с подобни "експерти".