Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Премиерът предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партии
Обновена: 7 дек 2019 14:47 | 7 дек 2019 12:06, Елка Василева
139
Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Партийната субсидия е можело да попречи да се приеме държавният бюджет. Това заяви премиерът Бойко Борисов заяви по време на извънредно заседание на МС.

В края на миналата седмица депутатите приеха партийната субсидия да бъде 8 лв., по предложение на БСП.

Борисов обясни, че споровете за размера на субсидията са предизвикали криза в парламента, заседанието е било прекъснато, а той е говорил по темата няколко пъти с министър Владислав Горанов и с Валери Симеонов. По думите му не е можело да се събере кворум в НС.

"Нито съм говорил с Корнелия Нинова, ако тя се е срещала със Симеонов, те да си кажат", каза Борисов и допълни, че за него е било по-важно да се приеме бюджетът, защото рискът да се работи със стария бюджет щял да попречи министерствата да проведат политиките си.

Още по темата

"За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват само от тази точка в бюджета", коментира премиерът Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът Борисов каза още, че темата за партийната субсидия отново ще бъде разисквана. Той поясни, че финансовият министър Владислав Горанов ще направи анализ защо предложението е било субсидията да бъде 8 лв., как се е стигнало до тази цифра.

Борисов заяви, че трябва да има правила за какво могат да се харчат партийните субсидии. По думите му, ако данъкоплатецът дава пари за дейността на партиите, то тя трябва да бъде регламентирана. Премиерът даде и предложение обществените медии БНТ и БНР, по време на избори, да станат безплатни за всички политически партии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До The Ghost С този див нихилизъм радваш само българомразците и ако се имаш за българин ллювните ти падат в пазвата ти е с такива като теб българите няма да се оправят а защо не вземеш да се поучиш от дивашкия шовинизъм на "съседите" с който те просперират повече от нас...
102
0
 
4
 
! Отговори
Кръстю преди 4 години
Бате Бойко признал съм те за лъжец. Трябва ти само диплома и си дипломиран лъжец. и то нагъл като вярваш че целия български народ са стадо овце. Вървете по дяволите
101
1
 
4
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Както казваше през далечната 1988/89г един 55+ годишен майор: "Българите са просто, крадливо, балканско, чобано-зарзаватчийско племе"Това вече 30+г обяснява овчия ни характер .... Ще ни тъпче кой и от където да дойде: чужди, наши....
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наистина странно съвпадна отказването на регистрация на партията на слави и вдигането на субсидиите на партиите,убиха конкуренцията и отново могат да наглеят,така и не разбрах-приеха ли 8лв на глас или не .Отвратително политическо племе са тези партии и вечните им титуляри въртящи се из парламента,може би е време за разплата,вече се чудя дали гражданската война е по-голямо зло от тези продажни родоотстъпници,май те повече ни вредят и от война,те воюват с народа си използвайки властта
99
1
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Браво Баце! Така наведе своите избиратели,че и БСП ги минаха.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадец
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хитрец си ти андрешко.
96
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не се наядохте гьормедеци неидни !!! Не се напихте ! Не се накраднахте
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да има манджа за политиците, че са ми много слабички войводите барабар с тартора.
94
1
 
16
 
! Отговори
Ц.Ц преди 4 години
Споко, преди следващите избори пак ще ви хвърлят прах в очите.
93
2
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Циркаджия! Цяло представление за нещо, за което са се разбрали предварително с БСП и ДПС!
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, направи много гафове, някой от които непоправими! Няма да ти го простят дори и най- верните ти кучета.
91
0
 
22
 
! Отговори
toto преди 4 години
И защо беше цялата тая дандания с 1-я лев, като клекна още на първия натиск. Но все пак 8 е 8 пъти повече от 1. Така ,че да ние ЧЕСТИТА ДРУЖБАТА....и както се казва "Гарван ,гарвану око не вади"...
90
4
 
7
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
Щом са ги давали за без пари, защо фалираха държавата заради армията? 10% от БВП беше за отбрана. Как ще е за без пари. А ние трябваше да дадем парите на куп, защото нямахме кредитен рейтинг. След като я платихме тая сделка, сега преговаряме за нови 115 бронирани машини, в изплащане за 12 г. На цена 1.8 милиарда лева. Нямаше как да стане без сделката за самолетите.
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абсолютно не харесвам политическия проект на слави трифонов, ама какво стана на практика? в деня, в който отказаха регистрация на партията им, изведнъж субсидиите от 1 лв. пак станаха 8 лв. на глас. Ихаааа, наистина няма такава държава :)
88
6
 
15
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Да платиш самолетите на САЩ предварително КЕШ,руските братя ги даваха за пипер,зеле,картофи и консерви.Народа да живее на минимум 250 лв струва храна на куче или котка в ЕС.Сега ЦК на ГЕРБ строй стадиони,зали за спорт и т.н.Това е неуважение към собствения народ.Говориш за бюджет СРАМ хванал бедния за богатия за ПАЛТОТО -САЩ не са им притрябвали българи,целта е Русия но никога няма да постигнат.Тука пишат пак руснаците ,не ги мислете тех вижте тук какво се случва.Българин е шефа,да трепереш от С
87
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефат ме боколандците как в захлас слушат еднокнижникът дотато им чертае светло бъдеще!
86
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ СЕ ПЛАЩА 8 ЛЕВА НА "ГЛАС" ВСЕКИ МЕСЕЦ ИЛИ ВЕДНАЖ ГОДИШНО ???? АКО Е ВСЕКИ МЕСЕЦ СУМАТА Е УБИЙСТВЕНА ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!! 3 МИЛИОНА ГЛАСА ПО 8 = 24 МИЛИОНА МЕСЕЧНО Х 12 = 288 МИЛИОНА ГОДИШНО ЗА НЯКОИ ОТ НАС С ПАРТИЙНИ ПРЕТЕНЦИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ПАРТИЙЦИТЕ -ПАРТОКРАТИ -САМО ЧЛЕНСКИ ВНОС !!!!
85
2
 
17
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Гласувал съм за ГЕРБ, защото стм смятал, че са по-малкото зло, но стига толкова. Ще гласум за Слави, по-зле от сега няма как да стане.
84
2
 
21
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Боко ще закрие и затрие страната ни.Вече дълбаем дъното.А като му видя физиономията ,сякаш бай Тошо е възкръснал.Никаква разлика .Никаква.Ужас.