Захариева вярва: Няма връзка между "Турски поток" и изгонения дипломат

Не само Русия има интерес към Балканите, смята външният ни министър
168
Захариева вярва: Няма връзка между "Турски поток" и изгонения дипломат
Снимка: БТА

Не мисля, че изказванията на президента Путин за "Турски поток" имат общо с предприемане на реципрочната мярка по гоненето на български дипломат, обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на конференцията "Западни Балкани", която се състои в София.

"Очаквано беше, въпреки че много се забави реакцията на руската страна. Още в края на октомври говорителят на външно министерство направи съвсем кратък коментар тогава, когато ние обявихме за персона нон грата техен дипломат, че най-вероятно тяхната реакция ще бъде реципрочна мярка така, както се случи скоро в Германия. Така че не мисля, че има връзка между двете събития", добави още тя, цитирана от "Фокус".

Още по темата
По думите й посочването на конкретен дипломат е задължително. "Те посочват, като идеята е наистина да бъде от същия ранг. Те посочват точно кой дипломат да бъде определен за персона нон грата", обясни външният министър.

"Не е тайна, че не само Русия има геостратегически интерес към Балканите. Имат и страни от Близкия Изток, има и Китай, има и Турция. И в същото време като че ли Европейският съюз, все още не всички държави от него, са готови да започнат преговори с Република Северна Македония и Република Албания", допълни Захариева.

Тя напомни, че решението за започване на преговори за членство в ЕС на двете страни се отлага вече три пъти. По думите на външния министър българската позиция относно европейската перспектива на Западните Балкани неслучайно винаги е била много ясна и непроменена.

"Ние считаме, че от интерес на България, а и от интерес на Европейския съюз, страните от Западните Балкани трябва да вървят по пътя на демократичните реформи, промени, добросъседство, просперитет и икономическо развитие, така че всичко да бъде добре", заяви Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само заради наглостта на малкия кремълски гном бих блокирал строителството, да го видя как ще цвърчи.
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинке гербава,ти вярваш във всичко,което ти каже вожда и неговите началници от Брюксел и Вашингтон.Ако се научиш да мислиш и да ни го покажеш,може и да те вземем насериозно.
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България да изгони всики руски шпиони, докато реципрочните мерки на Кремъл опразнят българското посолство в Москва.И без това няма никаква полза от него, докато Путин открито се меси в вътрешните работи на държавата ни и я заплашва по най-унизителен начин.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Америка също,гълъбче.
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БКП НЕКАДЪРНИЦИ СЪС ЗОМБИРАНИ СЪВЕТСКИ МОЗЪЦИ.КОИТО ОТ 30 ГОДИНИ СЛУГУВАТ НА САЩ И ИЗРАЕЛ И РАБОТЯТ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господи, колко много kirezi заблудени има.......И за тях е правата лопата.
103
3
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Путин, накажи ни бе.Ела с една лопата , ама по голяма,защото има много *** заизриване.
102
1
 
23
 
! Отговори
Всичко е точно преди 4 години
Водещи новини : българи на просия в германия, андреа vs пайнера, и поредното малоумно изказване на секретарката на плевнелиев с цел да храни грантаджиските троляци по медиите
101
7
 
24
 
! Отговори
NE E DOBRE преди 4 години
Правителството не е добре с Мозъка - България има Нужда от Газови Доставки на всяка цена - а какво прави ГЕРБ - Отказа Директна Тръба - Южен Поток , Отказва Турски Поток , И натояваме като *** Тръбата да завие и да мине през Албания , Косово и Севрна Македония ???Тези Хора или са слабоумни , или играят Много Пари в Частни Фирми .
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи на просия в Германия: Намерят ли у някого скрити пари, го пребиват!
99
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западните балкани си мечтаят за български паспорт!
98
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се смяха западналитеБалкани докато България влиза в ЕС, че сме се мнали и т.н После преглъщаха.. Сега е същото България виза в чакалнята на ЕЗ и банковия съюз, а същите още седят и преглъщат. Всичко благодарение на Борисов и екипът му.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
полша и интересите на марсианците ще сложи най отпред ако съвпадат с омразата и към русияза пезпросветните алч.ни гербави тъ.пана.ри е добре да видят че полша отказва да спазва много от директивите на на ЕС и не им пука защото си гледат полския интересда не говорим за орбан дето изрита краварския революционер шорош като мръсно коте забрани всичките му "неправитерствени" организации които ги има еи у насно от тях са министрите в кабинета а и затвори университета му- като нашето НБУ
96
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдела на КГБ за пропаганда не работи ,много смешни и жалки коментари ,другаря Х.....ио да вземе да си смени некадърниците че за смях са станали със простотията си . Може да се обади и на робите си от АЛБА БУЛГАРИКА и те да вземат да се стегнат мако стига са хленчели и оплаквали все едно са на погребение
95
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем руснаци да са Ви идоли хем долари иската е не става. Резултатът Полша без визи България със визи.
94
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ е изключителна страна и има правото да поучава другите страни."Извод на изключително болен, бих казал ексклузивно полиран мозък.
93
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2020 България ще влезе в ERMII(чакалнята на ЕЗ) и банковия съюз на ЕС. Честито , българи!
92
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ни имат за съюзник едно ниво под Великобритания и Ирзаел, което е голям успех.
91
0
 
11
 
! Отговори
Уууу....род преди 4 години
Вахти грозната калинка!
90
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силни сме ,колко ,колкото ние преценим . Ще си вземем каквото искаме . Дали са съгласни някакви си бедняци и пропаднали безгласни държавички нас не ни интерисува. Това е копираната Американска политика на ход от БЪЛГАРИЯ. Свикваите, какво реват по форуми и виртуално ,нас не ни интересува . ПАК ВИ КАЗВАМ .НИЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ И ЩЕ СИ ПРАВИМ ОТ СЕГА НАТАТЪК КАКВОТО ИСКАМЕ. Вие сълзи и суполи