Депутатите приемат ударно закона за горенето на отпадъци

Това можело да се случи още преди Коледната ваканция на НС
43
Депутатите приемат ударно закона за горенето на отпадъци
Снимка: Булфото, архив

Депутатите могат да приемат закона, с който да се криминализира горенето на отпадъци, още преди да излязат в Коледната ваканция. Това допусна шефката на НС Цвета Караянчева.

Още по темата

Според нея предвид мръсния въздух в градовете, трябва да се вземе отношение в тази посока.
Искането за такава нормативна уредба дойде от столичния кмет Йорданка Фандъкова, а законът ще бъде внесен от депутати от ГЕРБ.

Според градоначалникът е ясно, че не трафикът е в основата на значителните превишения на замърсяването на въздуха в София, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците.

Фандъкова е категорична, че горенето на отпадъци е голям проблем в някои райони като "Красна поляна".

"Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", обясни Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Анонимен 37 Вземи разрешение от Борисов.
37
3
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Та и за тутюнопушенето така ударно приеха една глупост , която никой не изпълнява.Старото положение за зали за пушачи и не пушачи беше най доброто решение.
36
0
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Вчера научих , че Бойко Методиев Борисов е осигурил на всички българи средно по 146 кг ,, европейски *** " за горене .Прим. Мин.чо , от къде да получа моя дял по твоя договор ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеч в къща със семейството си, ползваме ток, но в студените дни имаме парно котле което захранва цялата къща, горим дърва и въглища. какво да направим за да не дразним хората.
34
0
 
8
 
! Отговори
Смет преди 4 години
ще гори и в центъра на София, но право на това ще има само Фъндъкова. Интересно дали се е сетила да се самоизключи от предлагания от самата нея законопроект.
33
0
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ГАРБИДЖ<СМЕТ се гори в ПЕРНИК
32
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Едиственото хубаво в тази продажна история е,че *** се горят и в ТЕЦ Перник -на 15 километра по права линия от София ! Нека да е честит на софиянци ,,чистият въздух,, ИДВАЩ ОТ ПЕРНИК !!!
31
0
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
Поредната недомислена тъпота сътворена ог гербавите чифтокопитни! Добре де как не можа за 30г да се пръкне един дето да мисли малко бре!? Пък евентуално и за народа да помисли!!! Ба си! Явно всички дето могат да мислят отдавна са напуснали тия места!!!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според градоначалникът е ясно, че не трафикът е в основата на значителните превишения на замърсяването на въздуха в София"Ахам. А тогава що вдига данъците на колите? Нали уж те замърсяваха и трябвало да си плащат? Сега признава, че не замърсявали... Юрдечка се върти като фурнаджийска лопата, усвоила го е от началника си - Бибитко.
29
0
 
15
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
А че на пристанищата разтоварват Бали с *** за горене от Италия защо никой не споменава??? Да си ги горят там! После автомобилите им били проблема.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводът за битови отпадъци в София трябва да бъде затворен и кметът и администрацията да бъдат "криминализирани" и осъдени по новия закон, който ще приемат. Равенство пред законите. Без вратички за богатите, партийците и бизнеса.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва дясна диктатура за българския народ.Свобода за богатите да грабят и бял терор върху бедните.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния закон за и срещу българите, който няма да важи и няма да се прилага за недосаегаемия цикламен електорат. Единственото етническо напрежение в България се създава от държавата, която е мащеха за едни и майка за други. За съжаление е майка за индийците, а българите - тях кучета ги яли.
25
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Да не говорим за факта, че дори и да има такъв закон и да има глоби как точно ще ги събирате тези глоби от "социално слаб", безимотен, безработен ром? Какво точно ще му вземете? Ще му напишете 100 листа хартия които да може да ползва за разпалка на кюмбето ли? То и за каруците има закон и пак не се спазва! Пишете им актове които стоят по 10 години в КАТ и накрая отпадат по давност! Хем стъкмистиката на КАТ изпълнена, хем очите на хората замазани, хем електората има разпалки! Пълна идилия!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях, какъвто и закон да измислят, първо ще е юридически неграмотен и второ някой трябва да го налага и да принуди някой *** сънародници да го спазват, а това НИКОГА няма да стане!Отново потърпевщ ще бъде някой съвместен гражданин които си плаща данъците за някакви дреболии по този закон за да се каже че се върши нещо.
23
1
 
18
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
В тази държава токът трябваше да е с жълти стотинки и тогава нямаше да се горят ***. То какво стана гори се: -гранули от ПВЦ дограма;-дрехи /втора употреба/;-гуми от автомобили;дървата не са замърсители, замърсители са старите дизели без катализатори...Красна поляна много страда, мирише на канцерогенни отрови от Факултета но кметът не взима отношение. Хората от този квартал трябва да изпратят протестна нота към градската управа....
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майната му на пръсния въздух! Важното е че затворихме половината блокове в АЕЦ Козлодуй и спряхме строителството на АЕЦ Белене! Това е едно от най големите постижения на добрата демокрация.
21
0
 
14
 
! Отговори
Избирател, преди 4 години
То има как да се следи за нарушения, вкл. и в почивни дни и нощно време.Въпросът е какво от това, като ги установят. Какво ще направят на бай ти р о м?Поредното законче - недорасляче на едни хорица, дето идея си нямат от нормотворческа дейност. Купища нормативни актове, кой от кой по-противоречив на останалите. Кипи безсмислен труд.
20
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Че то и закон против робството има, но това не спира коалициония партньор на Герб да организира всяка година робски пазар където да продават отрочетата си отгледани с пари на данъкоплатеца като секс робини на себеподобните си!И закон против кражбата има,но електората е с по 50 условни присъди и 0 ефективни и закон за строежите има, но това не ги спира да строят незаконни коптори!И този закон ще влезе в списъка със стотиците закони които се спазват от данъкоплатеца и не засягат електората на ГЕРБ
19
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. "Според кметЪТ..." Научете най-после кога се пише пълен член в думите от мъжки род.2. Другарката Фандъкова не си е сменила пола, за да бъде кмет.3. Другарката Фандъкова не е началник на полицията в града. Ерго, не е градоначалник.