Антикорупционната комисия има нужда от рестарт

Категоричен е депутат от НФСБ
11 дек 2019 23:25,
11

Парламентът избра Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия. Това стана с гласовете на 165 от народните представители. Зад кандидатурата на настоящия главен прокурор застанаха ГЕРБ, Патриотите и ДПС. А гласуването раздели левицата. 27 от социалистите гласуваха "за" Цацаров, въпреки че по-рано обявиха, че няма да подкрепят нито една от двете кандидатури.
Още по темата

"Когато Цацаров дойде на изслушването, инициирано от НФСБ, той отбеляза нещо изключително важно, а именно, че тези 422-ма служителя в КПКОНПИ трябва да бъдат наясно с дейността, която ще извършват", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

"Антикорупционната комисия получи достатъчно негативен отзвук. И това не е изненада за никого, тъй като този орган беше "обезглавен" цели шест месеца. Затова оттук нататък трябва да говорим за рестарт", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Апостолов бе категоричен, че когато един орган няма свой председател, това несъмнено води до обърканост от страна на служителите и невъзможност да бъде генерирана продуктивна работа.

"Точно това принизи доверието в тази и без това нова комисия. И демотивира хората вътре в нея. Въпреки това обаче, тя не може да бъде наречена "мъртво родена", както лидерът на БСП я определи. Още със самото си стартиране тя има няколко реализирани запора и предварителни обезпечения над лица и тяхното имущество, които в момента са обект на разследване", отбеляза още депутатът от "Обединени патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от купения вот и фалшификациите по избори, а не от гласа народен.
7
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Въздух! Толкова години-БЛА, БЛА и НИЩО съществено, такова каквото го изисква високата му длъжност! Нито един политик, нито един "бизнесмен" от "чистия" преход, не получи заслуженото! Това не беше прокурор, а наблюдател!
6
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
Знаете ли колко ги интересуват хората Цацаров ,Гешев ...и цялата тази пасмина , която се мести от една голяма заплата на друга такава ? Колкото дали има вода на неизвестна планета !Отклоняват вниманието към такива , а не към същностните проблеми - нарастването на цените на храните , тока, транспорта,мръсния въздух , който ни убива , прескъпото здраевеопазване,хилавото образование,мизерните пенсии,продажните политици за чужди интереси...!Всичко това обаче се акумулира и скоро ще избухне и ще ги п
5
0
 
6
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Като главен прокурор ,цацаров не е свършил работа за 2 лева! В България няма едно нещо на което да се зарадваш! герб , начело с борисофф ,просто унищожиха тази държава! Никъде няма поголяма мизерия от колкото в България
4
0
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Много е странна тази комисия.Имам чувство,че тя има за основна цел да прикрива корупцията по високите етажи на властта,като самите членове на комисията не забравят и себе си.Предходният И председател, с когнитивните възможности на дъждовен червей,след като се омота в различни законо-осъдими постъпки,с благословия от най-високо място,замина на топло и кротко място в Испания,като познанията му по езика на Сервантес и Лорка не бяха и на базово ниво
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама кой ще я контролира тая комисия?Царе сме на откриване на чиновнически нищоправещи служби и службички за наши хора.То са агенции,агенцийки,комисии,служби,инспекторати поне по три от вид и нито една не върши работа, и не поема отговорност.За какво хрантутиме толкова голяма администрация,като не напредваме?Тия всичките по една лопата да им се даде повече работа ще свършат.Само седят по канцелариите и пият кафета,нищо не правят,а реват за пари!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега не е направила нищо, само точи парите на данъкоплатеца. Не се очаква и да заработи, докато същите са на власт.
1
0
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Антикорупционната комисия ще има работа като падне тиквата от власт ;) Оставете тва .Гледай ко прави ФЕД .Ще държат лихвите ниски заради цените на петрола .Я да се задържат дълго време цените на петрола на 50 $ да видим как ще удържат лихвите .Тоя номер с Иран и Венецуела върши работа .