Дончев: Държавата ще изгражда още индустриални зони

Кметовете трябва да следват "пулса на градовете"
11 дек 2019 18:35,
40
Дончев: Държавата ще изгражда още индустриални зони
Снимка: BulFoto архив

Следващите четири години трябва да се работи в практически различна среда. Досега основен фокус е да се разрешават проблемите. Наред с тяхното решаване, все по-голям става залогът за стратегическо мислене за това как трябва да се развива дадена община. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на форума на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.

Още по темата

По думите му кметовете трябва да следват "пулса на градовете", пише БТА.

Вицепремиерът добави, че обект на съвместна работа ще бъде икономическото развитие. "Бизнесът е много бърз. Тук трябва да сме готови в аванс", изтъкна Томислав Дончев.

Държавата има готовност за изграждането на още индустриални зони. Той е на мнение, че е грешно всички индустриални зони да се финансират с държавни пари. Според него подкрепата трябва е по-скоро да се свият процедурите и да станат по-кратки. Той заяви, че когато инвеститорът се появи, трябва да му се посочи подходящ терен.

Фокус през следващите години ще бъдат иновациите, допълни Дончев. Догодина ще бъдат създавани регионални центрове, което е тип иновационна инфраструктура. Според него по тази тема не бива да се мисли само на локално ниво.

Третата важна тема е възможността да се реализират истински регионални инициативи, допълни Томислав Дончев. Днес в МС са гласувани предложенията за промени в Закона за регионалното развитие, с което се създава правен фундамент за по-интензивно междуобщинско сътрудничество, добави Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Фен съм, успех!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълен некадърник и дървен философ почнал да дава акъли. То не беа хъбове, инкубатори и всякакви **-ии с ефективност 0 и по-малко - сигурен дом за парийни калинки получаващи заплати за нищоправене, докато им намерят по-уютно място
30
1
 
8
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Разбира се с парите на държавата(народа) ще подкрепим бизнеса..... те са толкова ценни
29
0
 
12
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Много е глупав този Дончеффф! Толкова глупости говори! А то всичко се вижда! Погледнете например каква мизерия е затиснала Тетевен ! А там управлява една от герб! Индустриални зони! Пълни глупости! Корупция нищета и глад! Е това е там! .....и мръсотия! Навсякъде!
28
5
 
2
 
! Отговори
Премиер преди 4 години
Нека следващият премиер да си ти!
27
1
 
11
 
! Отговори
ДАС КАПИТАЛ преди 4 години
Те индустриалните зони из цяла българия са разрушени или полуразрушени а вътре всичко е унищожено от хора и времето ...важното е че пожарникаря открива цехчета за фарчета на мерцедесчета и това е големо развитие щот там ще работят 300 ,400 човека ...просперираме и накрая ...Т2
26
3
 
7
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
ДОНЧЕВ Е ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛИТЕ ПОЛУБЪЛГАРИ
25
0
 
13
 
! Отговори
Некой преди 4 години
Знае ли какво работи тоя. Досега само некакви нескопосани опити за философски разсъждения върху тема успехи на гроб в управление на бг територия с фъфлене излизат от плешивата му чутура.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев е агент на ДПС .Говори като Доганист .
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,работници от къде?Бизнеса и сега изпитва трудности за намиране на качествени работници,тоя щял ,да отваря нови работни места!!!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То индустрия нема, те зони ще правят. Ако имаше индустрия бизнеса нямаше да чака държавата, а сам щеше да си ги създаде, както е по белия свят
21
0
 
1
 
! Отговори
Недочул преди 4 години
До Анонимен 21 (за чистия въздух) - абе верно ли че Фъндъкова искала да се инкриминира освен горенето на *** (че тровели гражданите) и кихането и кашлянето? Те пък разболявали грацданите? Или не сум чул правилно? Може би ще е само административно наказание и малка глобичка, а?
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев е воденичния камък на управлението .Борисов трябва да го освободи час по скоро .
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нито ред за чистия въздух над София,,,
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер новина от властта.България става "Тигър на Балканите".
17
0
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
ГЕРБ вече става НАХАЛЕН - Ще ни Избие от Безводие и Мръсен Въздух . След Къщи за Гости идва Скандала ТЕЦ на *** - ГЕРБ Партиици вече започнаха да строят малки Ценрали за Изгаряне на Пластмаса , Гуми и Стари Дограми - Има Такива Проекти Финансирани от ЕС и Бюджета НИ .
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16 - а "държавата' сега ли се сети за 'бизнеса'? До сега само пречеше и ракетираше - сега се сетила да 'помага'? Да перефразирам една известна поговорка - "с такива 'Помагачи' - не ти трябват врагове..."
15
0
 
13
 
! Отговори
Чекай да се сетя преди 4 години
КОи проблеми са решени:Евтините Граждански застраховкиЕвтините билети(не)Бетонирането по ченомориетоБезплатното здравеопазванеЗависимостта на политицитеЧестните избориКупените гласовеИ така нататъка - списъка е дълъг!
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойде прекрасна новина от вицепремиера Дончев.Държавата твърдо зад бизнеса. Ще помага.
13
2
 
8
 
! Отговори
Дончев с макарона преди 4 години
Заплашва ли ни, заканва ли се с тези индустриални зони? Като един Ленин на митинг маха с ръка, щото не му стигат думите за хвалби и лъжи. Индустриалните зони са поредна касичка на ОПГ герб. На мене ми прилича на оправдаване за настоящи и бъдещи кражби. Правят каквото правят, но винаги за тях гербавите са бонусите. Проклети крадци и некадърници