Разцепи ли се парламентарната група на БСП?

Половината от тях подкрепиха Цацаров за шеф на КПКОНПИ
Обновена: 11 дек 2019 22:15 | 11 дек 2019 22:15,
10

"Не мисля, че групата се е разцепила. Броят на колегите, които подкрепиха кандидатурата на г-н Цацаров за шеф на КПКОНПИ, за мен е изненадващ. Снощи на заседание на парламентарната група формулирахме позиция, да не подкрепяме нито една от двете кандидатури. В същото време нашата група е съставена от свободомислещи хора и те получиха възможност да гласуват както преценят", коментира депутатът от БСП Димитър Данчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Самият той е гласувал против, защото това било решението, което е взело групата, но то не било основано върху личността на Цацаров, а върху това, което е показала комисията като работа през последните 2 години.

"Ние смятаме, че този орган, трябва да бъде независим. Няма как орган, чийто председател е избран от управляващото мнозинство, да се очаква, че ще разследва ефективно. Затова искаме президента да посочва този председател, защото той е мажоритарно избран, независим орган", допълни Данчев.

Гостът отхвърли твърденията, че е имало договорка между ГЕРБ и БСП при приемането на предложението субсидията да е 8 лева и то е било прието, защото имало риск за целия бюджет.

"За дебат сме какъв е необходимият размер за субсидията, който да гарантира оцеляването и независимото съществуване на политическите партии в България. Сумата, която сме предложили, е близка до този необходим, за оцеляването и за гарантиране на независимостта на политическите партии в България, размер" заяви Данчев в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът коментира и защо БСП е против въвеждането на системата "Бонус-малус".

"Смятаме, че наредбата съдържа редица неточности и слабости и следва да бъде оттеглена и да бъде подложена на ново обществено обсъждане, което да отрази тези промени, които предлагаме ние. Не е справедливо един водач да бъде санкциониран за едно нарушение няколко пъти", каза Димитър Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
1984 преди 4 години
Значи 240 депутати са зависими, а прецедента не? Айде, бе....
6
1
 
1
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
5
1
 
4
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
В БСП има и честни хора ,които мислят логично и не са "всички срещу ГЕРБ ", хора които не се поддават на истериите на Нинова.
4
3
 
12
 
! Отговори
да се обезглави преди 4 години
криминалната партия БКП не може да си смени името и да избегне ударите на закона.Все едно заловен масов убиец си сменя името в очакване на екзекуторския взод и го пускат на свобода. За масови убийци и национални предатели няма давност, дори когато си сменят името.Гилотинация, присъдата трябва да се изпълне неотложно, а не да се остави един доказан престъпник да продължи да извършва престъпления. Русофилистика може да се поправи само в трудов лагер, до живот.
3
5
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Корнелия Ездачката успя да направи това ,което за сто и кусур години история на партията не успя- разби БСП ! Слава! Слава! Слава!
2
4
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
И още как!Как може близо половината от депутатите да гласуват "за", а другата половина "против".Това е нормален резултат в следствие на ненормалното поведение на ***!Мноу я искат, чак не могат самите те да я търпат!
1
3
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
А дано!