Ръководството на БСП гневно на депутатите си, подкрепили Цацаров

Предстои нарушилите партийната воля да поемат отговорност
31
Ръководството на БСП гневно на депутатите си, подкрепили Цацаров
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръководството на БСП се обърна срещу червените депутати, които подкрепиха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. 27 социалисти гласуваха вчера "За" кандидатурата му.

Това обаче не се хареса на ръководството на ПГ, което излезе с позиция по случая и предупреди, че оттук нататък всеки един от тях ще си носи персоналната отговорност.

Още по темата
ПГ на БСП се е събрала на 10 декември и е гласувала политическо решение да не подкрепя кандидатурата на Сотир Цацаров.

"Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение, който има друго мнение, да се възползва от възможността на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това", пише в позицията на ръководството на БСП.

По време на дебатите за избора на нов председател на Антикорупционната комисия и самата червена шефка Корнелия Нинова обяви, че левите депутати няма да подкрепят Цацаров. В крайна сметка обаче 27 социалисти направиха точно обратното.

Според зам.-шефа на ПГ на БСП Христо Проданов не става дума за бламиране на лидера и на ръководство на партията. Той призна, че е изненадан от поведението на колегите си, защото по време на заседанието на групата са се чули и мнения в подкрепа на Цацаров, но е било прието решението за неподкрепа.

Сега предстои тези нарушили партийната воля да поемат своята отговорност. Как точно ще стане това никой не се нае да прогнозира.

"Отговорност се носи по много начини и най- вече пред избирателите. В събота ще има заседание на Националния съвет и ще имаме разговор по темета и там", каза Проданов.

Антон Кутев също призна, че тепърва ще стане ясно кой как ще си понесе последствията.

Според него обаче е видно, че има разцепление в парламентарната група, че има напрежение и вчера това си е проличало ясно.

Все пак той също, както и Христо Проданов, смята, че не става дума за бламиране на Нинова.

„Всеки от гласувалите за Цацаров има съвсем различна мотивация за това, но въпросът е, че тя не успя да си удържи единството в групата и процесът ще се задълбочи“, коментира Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Къшмеррр, къшмеррр !
21
0
 
2
 
! Отговори
До 18. преди 4 години
Абе многознайко анонимен,Кирил Добрев не е депутат повече от две години. Много знаете бе деца полуграмотни ,полуинформирани.........Видял той мушморокът ,,клишираните коментари""-едно е да гледаш,друго е да виждаш и да знаеш!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
А какво да правим с гласувалите социалисти на изборите за ГЕРБ ? Нарушават партийната дисциплина.
19
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Па Бойчето и Ездачката си го слагат ,бе ! Карат се за пред хората !
18
0
 
11
 
! Отговори
К.Коцев преди 4 години
Ниноваааа, кво чакаш ?!Отлюспва, отлюспвай неудобните ....докато остане само дръжката!КАТО Я ГЛЕДАМ---ТЯ, ЩЕ ТЕ ЗАДОВОЛИ!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
K.Коцев преди 4 години
Ниновааа,какво чакаш ?! Отлюспвай,отлюспвай неудобните - сега е моменто!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извън смешните ви клиширани констатации.Видях в Афера поименно кой е за, против и въздържал се.Не намерих името на Кирил Добрев в никоя група, даже в неприсъствалите. Не се изненадвам!Видях познати креатури и си потвърждавам мнението за тях.Виждам колаборационистите, страхливците, които трябва да се прикрият, заради бизнеса си. Пак се оказва, че разбойниците нямат цвят.Защо в тази малка страна Али-Баба има толкова много разбойници?На него му стигат 40.
15
0
 
6
 
! Отговори
голям майтапчия преди 4 години
До VЗначи,ти смяташ,че комунизма си е отишъл,така ли!?Точното определение за теб е много обидно,за това ще го кажа политкоректно:Голям наивник си!
14
5
 
10
 
! Отговори
Георгиев преди 4 години
До АнонименНе е вярно което казваш. Точно тия дето гласуваха за Цацаров са си БСП а хората на Корни са за ГЕРБ. Не разбрахте ли че Корнелия и Бойко са като брат и сестра не разбрахте ли че са едно и също бе? Целта е една, Корнелия иска да е премиер в коалиция с ГЕРБ, това е целта.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма БСП има интереси. Тези които гласуваха за г-н Цацаров са агенти под прикритие на ГЕРБ, хора на олигархията в БСП.Да преминат към ГЕРБ за да се знае вече кои са истинските депутати които могат да защитават лявата идея и интересите на повечето българи.
12
8
 
11
 
! Отговори
Лелееее.. преди 4 години
БСП-то, ПОЧВА ДА СЕ ЦЕПИ ПО ШЕВОВЕТЕ. КОРНИ ДА СИ ХОДИ У КРУШОВИЦА И ДА СИ НАПРАВИ ЕДНО ТКЗС. АМА КАТО Я ГЛЕДАМ КЪВ РЪКОВОДИТЕЛ Е.... И ТО ШЕ ФАЛИРА. ГАРАНЦИЯ!!!!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да си в парламента или чиновник в администрацията, трябва да си човек на важен човек. Трябва важният човек да бъде ухажван, да бъде глезен, за да е добър с теб. Сбъркаш ли, отиваш в ръчичките на главния прокурор или на КОМПИ. Да не говоря за данъчните и всички останали хиени. Действа се по списък и посочване.Веднъж попитах, какво ще стане с бившия шеф на НАП, за който бях чувал разни неща Така ме изгледаха в парламентарната група, че се изпотих целия. Той бил чадъросван от най-високо място
10
0
 
13
 
! Отговори
не знам от коя преди 4 години
партия е, но:Депутат съм, но имам и бизнес. Какво ще стане с мен, ако стана контра на спуснатото решение? Знаете ли? Имате ли поне малка представа? Няма да ме има! Пуф и точка! Отивам на ***. А може и нещо повече да се случи. Ще фалирам или ще ми вземат бизнеса. Става за минути. Това не го ли знаете? Защо само питате, а не си дадете сметка, че няма как някой да се опълчи на нещо, което е решено горе и да оцелее. Такъв вариант няма. Казвам го най-сериозно.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете збогом на Корнелия, конгреса наближава, няма да я преизберат за председател. Ако я преизберат все пак, то БСП ще се разпадне знам го от човек от тяхното раководство.
8
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Въздух! Толкова години-БЛА, БЛА и НИЩО съществено, такова каквото го изисква високата му длъжност! Нито един политик, нито един "бизнесмен" от "чистия" преход, не получи заслуженото! Това не беше прокурор, а наблюдател!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
6
2
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
В БСП още не са разбрали че комунизма падна. Нали затова падна комунизма .Назначенията не трябва да стават с връзки . Въпреки всички факти за кражбата на Горанов ,Цацаров не действа адекватно .Е кво като го познават ? Не иска да си свърши работата ,а иска да вземе един апартамент пари. Това е скандално.Може да не разберем точно с колко милиона ни е ограбил Горанов. Кой ще проведе адекватно разследване по случая ? Сделката за ф16 ? Кво праими ? Комунизма ли ще връщаме.Всичко да става с връзки ???
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предстои нарушилите партийната воля да поемат отговорност, като купят 2 касетки с бояришник за да почерпят парламентарната група на БСП.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЙ ЗАТОВА СИ ГУБИТЕ СИМПАТИЗАНТИТЕ, ЗАЩОТО ВИЕ САМИТЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ И СЪЩО КАТО гробарите ПРОДАВАТЕ НАРОДА !!!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, лите се от бъсъпъ са гласували за цацаров за да му се подмажат. На които съвеста не им е чиста а това са 27 сеяндура са се презастраховали цацаров да не ги наута у затвора за кражби и корупция.