БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура

Ще има ясен и прозрачен процес - и при предизборната кампания
14 дек 2019 21:30, Нели Христова
32
БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура
Снимка: Булфото

Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки партиен член в избора на бъдещия председател, е заявила заместник-председателят на БСП Деница Златева след Националния съвет на партията, цитирана от пресцентъра на БСП днес.

Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде избиран пряко за първи път в историята на БСП бъдещият председател на партията, е посочила Златева. Много предложения са били направени в хода на изработването на правилата, а от БСП са използвали европейски опит, защото прекият избор е популярна практика при европейската левица.

Ще има ясен и прозрачен процес - и при предизборната кампания, и при процеса на съставяне на избирателните списъци, процеса на организация на изборната кампания, изборния ден, е обяснила Деница Златева. Има и Централна комисия по подготовка на избор, съставена от 9 члена, която е била избрана днес, а неин председател е Емил Войнов. Уточнените дати за избора на председател са 26 април - за първия тур на избора, и 3 май - ако се наложи балотаж.

Всеки социалист ще може да участва в прекия избор, достъпни ще бъдат секционните избирателни комисии, като гласуването ще се проведе в един ден.

Деница Златева е обяснила, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. "Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството", е отбелязала тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
ТаваришчВисарьонович преди 4 години
НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАК ЩЕ ГЛАСУВААА...., ВАЖНОТО Е, КООООЙ ЩЕ БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ... ;)))
30
0
 
2
 
! Отговори
Вътрешен човек преди 4 години
Корнелия Нинова и Бойко Борисов са едно и също, не разбрахте ли за толкова години ???
29
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 29 Идеята ти БСП да се слеят с ГЕРБ е чудесна. Вечно ще бъдат на власт а и за кюфтета ще има.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв нов стандарт и демократични процедури?!Партията е пълна с предатели, раздори, Павлик Марозов и подобни.БСП не е никаква опозиция. Защо изобщо съществува.Да се разпускат и да се сливат с ГЕРБ. Стига са ни заблуждавали, че уж били опозиция.Не вярваме на игрите и маската им.
27
3
 
10
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
26
8
 
12
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
25
6
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
БСП-***,САТРАПИ,ПРЕДАТЕЛИ!Провели конструктивен пленум,приели правила-майтап,ама си е жива трагедия.Центъра за политическа проституция на Позитано отново заблуждава останалите все още живи наивници,че ще се бори за интересите на хората!Сравка-как НЦ преобърна в полза на хората на Сергейгей листата за ЕП!Така е и сега-приемат правила за нова измама!ИЗХОДА-ВЕДНАГА ТАЗИ КЛОАКА БСП ТРЯБВА БА СЕ РАЗПУСНЕ!
24
6
 
14
 
! Отговори
шматка преди 4 години
БСП не са на власт 10г но продължават с битките за шеф.Явно парите от черните каси са много
23
6
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
БСП и демокрация? Айде бе?! Има ли още балами, да им вярват на тия лицемери?
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да 22 По- авторитарна партия в момента от управляващата няма. Тя продължава дабрите стари традиции ня родителката си бкп- Вожда каза! Строй се преброй се и гласуваме 100% Всички мислим еднакво!
21
4
 
11
 
! Отговори
Off преди 4 години
WTF! Накъде отива този свят - демократични процедури в авторитарна партия?
20
3
 
16
 
! Отговори
смях народе преди 4 години
значи признават че до сега процедурата не е била демократична! много са смешни шумкарите!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ? Например крушевската дъска да си обръсне мустаците и да си пресъди цици ?
18
4
 
8
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 4 години
се мята като скумрия на пясък
17
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ГЕРБ
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 обичайното мънкане на левите диктатури
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На червените им Пожелавам ГЕРБ още 50 години да ги гази
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов стандарт нов бардак със стари червени ..... не се прави
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, дано си изберат пак *** - така хубаво я нацепваме на избори, с хъс. Голям кеф е девойката да писка и врътка чупки в кръста след като си я нанизал на змея. Майсторка е Курлеля, яки ибанки отнася! С кеф да я потретиш!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дясната диктатура не е демокрация. Много хора от партиите, които казват, че са демократи, са поклонници на десните режими и десните диктатури.