Каракачанов убеден: Нено Димов е изкупителна жертва

Загубите на вода в Перник са над 80%, посочи той
Обновена: 16 яну 2020 18:33 | 16 яну 2020 18:28, Александър Попов
62
Каракачанов убеден: Нено Димов е изкупителна жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е убеден, че бившият министър на околната среда и водите Нено Димов е бил нарочен за изкупителна жертва.

Той добави, че покрай вота на недоверие, внесен от БСП, проблемът с водната криза е преекспониран, а в медиите е изнесена невярна информация.

Още по темата
По думите му водната криза не е от няколко месеца или години.

"Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми създадени от Нено Димов. Той беше нарочен за изкупителна жертва. Проблеми натрупвани с десетилетия, с ареста му няма да се решат", каза вицепремиерът пред bTV.

Каракачанов посочи, че МОСВ не управлява водопреносната мрежа в страната, защото заявките за отпускане на вода и поддръжката на язовирите са отговорност на ВиК-дружествата, а министърът само утвърждава изготвения график.

И допълни, че яз. "Студена" е собственост на Областната управа.

"През януари 2019 г. в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е характерно за този сезон през последните 10 г. През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят в язовира от снеготопенето, но през 2019 г. не постъпва вода, а той дори намалява", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преял е и всеки момент ще се уригне !
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертва е народът на една шайка гладници !
52
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Изкупителна жертва?От обвинението заявиха, че ще поискат експертиза на каква цена "Стомана" и "Топлофикация" Перник са получавали вода. По предварителни данни двете предприятия са плащали по 13 стотинки на кубичен метър, а гражданите по 2 леваИ Ненов подписвал те да получават вода, въпреки предупрежденията от ВиК че язовирът се изпразва.Хранилка за патриотите - това е било министерството.
51
2
 
8
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
И на кого? Като кажеш А трябва да кажеш и Я! Ама то не е като да продаваш паспорти и да източваш ВПК... Няма думи. Тоя и всички останали един ден ще се дават за пример що е то дебеложие и алчност
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на всички ни е ясно обаче като си такъв тарикат що не вземете да подкрепите вота...защото сте се хванали като удавник за сламка за кокала...и не сте никакви патриоти. Вие сте срам и е обидно за всички ни да се наричате такива!
49
2
 
6
 
! Отговори
muhosol преди 4 години
Edin ministqr prolet ne pravi Dimov e edin ot mnogoto za gilotinaNo glavniat vinovnik e gruhtiashtata negramotna s vinia nad tiah
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каче-войводо, министъра е този който носи цялостната отговорност! Ако още не со го разбрал откажи се и се занимавай с животновъдство!
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемери! Въртите се като пумпали пред една м*утра и си мислите, че управлявате! Никой не обича такива от*репки!
46
2
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Болен-кримския много се прави, но на вота ще подкрепи Боко, както и шкембелията. Наядоха се като въшки и двамата. Всички са ***!!!
45
3
 
13
 
! Отговори
Off преди 4 години
Веднъж стомничка с цеко, втори път стомничка с ***, трети път стомничката се счупи със Стомана. АрИ стига рИва. Га взимахте подкупите ни рИвахтИ.Сега ненко ще си харчи парите в затвора, за да може да задържа, като излезе.
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТРОВЕН ВЪЗДУХ В СОФИЯ И ПЕРНИК.ШУМЕН И ПЕРНИК СА БЕЗ ВОДА.ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ИЗГОРЕНИ ОТПAДЪЦИ.ЖЕРТВА ИЛИ ПРЕСТЪПНИК Е ДИМОВ, ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ.
43
3
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Краси спомо бе мой, като падне едно блокче от доминото знаеш че повлича и други след него. От ся сте се на***и всичко е просто естественно
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много гнусен тип.аверът му източил 10 милиона кубика вода и реве че бил невинен.д
41
2
 
16
 
! Отговори
Бла бла преди 4 години
Тоз ако влезе в затвора..( при по широка врата де)...та как ще кара на онзи порцион!!??? То за ден изяда седмична дажба..
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко нагло се държеше тоя Нено дни преди ареста, хич хабер ди найн...дааа сма не, праснаха го кат петел за курбан.
39
2
 
15
 
! Отговори
Хм.. преди 4 години
Като е убеден защо предлаг пак техен?? По мъжки що не тегли една на.....боко- лука а прати своят да пълни гьола!! Ама ще ни разплачат..как мислели за народа, за ..сигурността затуй не искали да свалят властта. Ето скоро..да гласува за вота...омерзен че окошариха Нено..а де?? Стиска ли му?? Пуста власт сладка.. и ке ле пир..
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нено Димов не е изкупителна жертва, а поредният некомпетентен човек който се захвана с нещо което не му е работа и сам се закопа.Защото да си министър е не само да се фръцкаш с положението си. Това е огромна отговорност, и при подобни обстоятелства ти първи отиваш на дръвника. Най - после трябва да се намерят компетентни хора, за подобни постове които си разбират от работата и не са толкова податливи на чужди влияния. От партията на Каракачанов досега не сме видели такива. Съжалявам.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като гледам други държави на какви пари правят сделки със САЩ за ф35 а ние какви тръшнахме за ф16, може и милитари министер да го следва....
36
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не знам дали бушоне, или жертва,да не забрави той,закон ОМЕРТА.Че случката фатална ще се случи,урок по труден начинще научи !
35
2
 
19
 
! Отговори
Ник преди 4 години
Абе шкемби, като си убеден, че е изкупителна жертва то кой го е наредил, ако не вашия по голям брат коалиционни Герб. Подай оставка в знак на протест и си харчи парите от комисионни на воля докато не са те погнали и теб.