НФСБ иска закриване на частни лотарии, кабинетът ще мисли

Приходите щели да отиват единствено за финансиране на българския спорт
Обновена: 17 яну 2020 17:30 | 17 яну 2020 17:00, Анисия Иванова
59

Лотарийните игри да могат да се организират само от държавния тотализатор. Това поискаха от НФСБ, съобщи Bulgaria ON AIR.

От партията на Валери Симеонов са внесли в парламента проект за промяна в Закона за хазарта, според който лицензите на частните оператори на лотарийни игри ще бъдат прекратени.

Според мотивите така приходите ще отиват единствено за финансиране на българския спорт. Предложението на патриотите ще бъде подкрепено от правителството.

Финансовият министър Владимир Горанов се е запознал с предложението и с експерти ще го обмислят дали може да стане факт.

От "Евробет" ООД също коментираха проекта на НФСБ. Ето и тяхната позиция:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закон за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Владислав Горанов и спортния министър г-н Красен Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

 

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
До Сашо преди 2 години
Да, ама не! Вече ги национализираха.....
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години раздържавяване, сега на обратно. Тъжна България. Защо беше необходимо всичко това? Никой ли от тези безхаберници, управлявали ни тези години не оцени, кое е правилно и кое не?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е против конституцията ама хайде
52
2
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Това е толкова тъпо изказванеНа първо място:Казал го е Валерката2)Никога, ама никога няма позволят да се национализират лотариите, това са печалби, пунктове, рекламни договори и т.н.3)До сега какво направиха от спорт тото, за да зарибят потребителитеМога да изброя много, много неща, но както лотарията е за слабоумните, това са и изказванията на Симеонов.4)Кой вече играе
51
2
 
6
 
! Отговори
БС преди 4 години
Забранено е на много места по света, защото е доказано, че има негативен импакт върху обществото. Аз не виждам нищо лошо в това предложение, дано го направят.Това не е Национализация на частен бизнес.Могат да си вземат парите и да си преместят бизнеса в друга държава.
50
2
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ЗАЩО САМО ЧЕРЕПА ДА ЛAПА ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ЛОТАРИЯТА ЗА НАИВНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ??!!ЗАЩО ДА НЕ СЕ ОБОГАТЯВАТ ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА И САМАТА ДЪРЖАВА????!АКО ХАЗАРТА Е РАЗРЕШЕН , ЗАЩО И ПРОСТИТУЦИЯТА ДА НЕ СЕ РАЗРЕШИ??!!ЗАЩО И СВОБОДНАТА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ ДА НЕ СЕ РАЗРЕШИ??!ЩОМ Е "ДЕМОКРАЦИЯ" ----ДА БЪДЕ КАТО НА ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ, А НЕ САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА!СТИГА С ТИЯ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ ЗА НАРОДА!!!!!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Етооо, сега ще лъсне кой лaпа от търкащите хартийки с мечта да забогатеят!!!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент....................ами отворете частни публични домове, частни магазини за дрога.........все е бизнес. хем тогава ще знаете къде да търсите децата си.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркaджийски номера !
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако играеш в лотарията на НАП с касови бележки, печелиш слушалки и плащаш данък. А в другите игри за милиони данъци няма!!!
45
0
 
9
 
! Отговори
toto преди 4 години
Опааа статийката и най-важното коментарите изчезнаха от първа страница. Това беше...
44
0
 
7
 
! Отговори
Лотария преди 4 години
"Отговорността и последствията няма да бъдат носени от политиците,а от гласоподавателите и данъкоплатците."Нека да обяснат как точно ще стане това.Ще ни арестуват ли?
43
1
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
еми явно други искан да лапат милионите
42
0
 
6
 
! Отговори
toto преди 4 години
Оставете държавния тотализатор да кандидатства за някоя от европейските лотарии -"Евроджакпот" и "Евромилиони"!!!!!!!!!
41
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 4 години
"Националната лотария" дължи на спечелилите големи суми от игрите им може би над 1 милиард лева, които обещава да им изплаща ежемесечно в продължение на десетки години...!!!Дали забраната на дейността им не е начина за избягване на това плащане?...Дали от самата лотария не са активирали Винкел Симеонов за този закон?....А?...
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите стискат здраво средствата за производство,планините,морето и хазарта.Те си създадоха Конституцията и законите,за да ограбят "законно" държавата и народа.Същите саботират демокрацията и държавността!
39
0
 
13
 
! Отговори
3333 преди 4 години
Изненадан съм, че тази статия още е тук. Обикновено статии засягащи тези лотарии се появяват рядко и изчезват бързо...
38
2
 
20
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Най-накрая едно смислено предложение от тази партия.Хазарта е,като наркотика,трябва ако не да се забрани напълно то доста да се ограничи.
37
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не барайте на народа удоволоствието бе!
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който игрое на ТОТО си губи палтото!Народна мъдрост :-) :-)