Случаят Солеймани - агресия или операция против топ терорист

Коментари на евродепутати в "Брюксел 1"
17 яну 2020 21:07,
17

"Убийството на Солеймани, за когото никой няма да страда, беше акт на агресия - каза в предаването "Брюксел 1" евродепутатът Петър Витанов.

"Това беше акт срещу високопоставен държавен служител в независима страна, член на ООН. И то беше извършено в разрез с международното право. А какво е международното право? Това е система от правила и норми, които крепят световния мир. Когато не информираш своите европейски партньори, когато не информираш Съвета за сигурност, когато не информираш иракските власти, че на тяхна територия, над цивилно летище, ще удариш, когато не информираш собствения си конгрес, то ти едностранно нарушаваш международния ред. И ЕС не може да остане безучастен", коментира евродепутатът Петър Витанов в студиото в Страсбург, след дебата в ЕП за ситуацията в Иран и ролята на ЕС.

Според Александър Йорданов, евродепутат от СДС/ЕНП, генерал Солеймани е международен терорист.

"Той е осъществявал многократно терористични актове, избивал е мирни граждани, нападал е дипломатически представителства на чужда държава, в случая САЩ, на територията на чужда държава. Той е иранец и въпросът е, какво прави в Ирак,защото той беше убит в Ирак. Това е международен терорист, който много отдавна трябваше да бъде ликвидиран", категоричен е Александър Йорданов.

Целият разговор на Милена Милотинова с българските евродепутати, както по тази тема, така и за споровете около Зелената сделка на ЕС и въпросителните пред българите във Великобритания след Brexit, гледайте в предаването "Брюксел 1", събота, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.