България с още 34 страни ще се бори с расизма и дискриминация

Изразена е тревога от възраждащия се антисемитизъм
Обновена: 20 яну 2020 08:48 | 20 яну 2020 08:48, Елка Василева
63
България с още 34 страни ще се бори с расизма и дискриминация
Снимка: МВнР

Външнитe министри от 35 страни, сред които и България, изразиха загриженост от възраждащия се на много места по света антисемитизъм и на среща в Брюксел приеха обща декларация, че ще се борят заедно срещу всички форми на расизъм и дискриминация, съобщи външното ни министерство.

Българската делегация на първата министерска среща на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) е ръководена от заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Днес, когато отбелязваме паметта на повече от 6 милиона евреи и всички останали жертви на Холокоста и ромския геноцид, както и на всички, противопоставили се на нацизма, се надявам споменът за този позорен момент от човешката история никога да не бъде забравен и да подсили нашата решимост да се борим с всички опити за възраждане на антисемитизма и всички прояви, свързани с расизъм и дискриминация", заяви Екатерина Захариева пред своите колеги.

"Никога не трябва да забравяме, че България спаси от лагерите на смъртта повече от 48 000 свои съграждани евреи през Втората световна война. За съжаление близо 11 хиляди евреи бяха депортирани от Северна Гърция, Вардарска Македония и Пирот. Споменът за тези събития трябва да бъде съхранен и да служи като инструмент, с който да се противопоставяме на възраждането на антисемитизма и на всички престъпления, свързани с расова нетърпимост и дискриминация", заяви вицепремиерът Захариева пред журналисти.

В декларацията, приета на министерската среща, се призовават всички държави да включат в образователните си програма изучаването на Холокоста и геноцида срещу ромите, както и да обединят усилия срещу отричането на тези престъпления срещу човечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Justice deense преди 4 години
До Българин Никой не ви пречи да почитате фашисткия престъпник срещу човечеството на който се кланяте като идол,щом сте избрали да служите на дявола и да вървите към ада никой не може да ви спре- дори Бог няма да го направи защото Той насила не спасява никого! А и не вие а само няколко праведни българи са спасили 49 000 евреи, но и много от тях са ограбили,репресирали,и разрушили синагогите им, 12000 патили в концлагер т.е убили и да повреден кораб с 700 евреи, който потъва и повечето са анти
51
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Това е добре и крайно наложително да се борят всички лидери против антисемитизма, който е не само престъпление на расизъм срещу човечеството, но и грях срещу Бога и Неговия избран народ Израел- Бой=за Негово спасение на човечеството, но е лицемерие ЕС само да говори,а финансира ислямските терористични неонацистки антисемитски режими като ирански палестински турски сирийски заплашват и атакува Израел ежедневно и винаги гласуват в полза на ислямсkи терористични врагове на Израел вместо на жертвите
50
2
 
2
 
! Отговори
do 51 преди 4 години
че е на ти с Дарвин е ясно ама вземи ти прочети и се задълбочи повечко белким схванеш какви качества са нужни за да оцелее човек в едно съвременно комюнити, ама от тикви какво да очакваш.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Ти знаеш ли изобщо кой е Дарвин или само си плещиш глупости?
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък се тревожа от геноцида над българският народ и зараждащият се антиевропеизъм.
47
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Крайно време е и у нас да се поведе борба срещу расизма и дискриминацията!Докога ще ме дискриминират в собствената ми родина? Докога у нас белият данъкоплатец ще бъде онеправдан и с нарушени права?Докога представители на един етнос, когото спасихме преди повече от 75 години, ще се опитват да ни пречат ежегодно да почитаме с факелно шествие паметта на един наш генерал-герой и патриот, загинал мъченически от ръката на лице-чужд агент, което го е застреляло в гръб?!
46
0
 
1
 
! Отговори
миткалото преди 4 години
Грешка - 7 милета са.
45
0
 
2
 
! Отговори
do yes преди 4 години
е няма значение че са колко нас важно е какви са им управниците, нашите се съгласяват, а другите не приемат да учат нашата история, в това е разликата.
44
0
 
1
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. българия. от. гл. шеф на тайно разузнаване. всички се бориме срещу расизма. но българия трябва да спре с лъжите. вписвамеви много случей. като например полицията в гр. кюстендил. как взимат рушвети те трябва да спрът с тези рушвети. и по малко да лъжът. всеки работи за пари. държавата им дава. за да бъде чесна и силна българия който не иска ще си замине в къщи. други щеги заместът.
43
3
 
9
 
! Отговори
yes преди 4 години
нека да изучава целия свят холокоста, ние като не можем да накараме света да изучава 500г турско тобство , даже в БГ забраняват да се изучава, а евреите са колко нас 8 млн ама ей на тяхната история ще учим , а нашата ще изопачаваме. щом са умни заслужават, ние като сме прости така ще е.дарвин е казал че за прости място няма в природата.
42
2
 
7
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
И първата и втората световни войни са предизвикани,водени и завършени от евреите....Търсете и четете причините и доказателствата!!!
41
1
 
12
 
! Отговори
Ani преди 4 години
на мен лично ми е мъчно и за 20000000 загинали във войната, убити на фронта, цивилни от глад, от студ, всички са жертви. Втора световна е ревизия на Първа световна заради големите терториални разграбвания които се извършват тогава. Територии с българско население са откъснати от БГ и няма наказани до ден днешен за наглото ограбване на държавата ни.
40
1
 
10
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
6 млн. та 6 млн.....6 млн.лъжи и недоказани приказки от 1001 нощ. И откъде накъде ще ни занимават с еврейските проблеми и истории и ще ни тровят на това отгоре и децата!? И защо евреите са били в средновекоеието гонени от всички страни в Европа и Англия?
39
0
 
6
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Скоро слушах тв интервю,в което казва господина ,че е репресиран понеже бил евреин,и не бил приет в ШЗО гр. Плевен.Казал някой на баща му така защото - да не се засегне ,че синът му гледа с очила. И прогледни правилно -граничар ,старшина школник или някои от военното училище в Шумен където през ден сме били на развод да съм срещал някой с учила.За пръв път осъзнах колко пречат и забавят действията ти - очилата.
38
2
 
3
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
разбрах че 48000 са бг граждани, но не разбрах чии граждани са 11000, и кой взима решение за чуждите граждани. На България са наредили или България е взела решението защото това е важното, ако са ни наредили да осигурим транспорт например ние по силата на сыузнически задължения трябва да изпълняваме, но отговарност носи който е взел решението за изпращане, така че БГ едва ли ще решава за чужди граждани.Какво точно казват нашите историци,не чуждите, това искам да чуя, захариева трябва да се придържа към тяхното становище.
37
1
 
13
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Другари, спокойно! Според мен целта на този форум е била образователен европроект за възрастните участници (съдейки по снимката), които просто са похапнали малко кюфтета (или каквито неща е предлагал бюфетът) с държавни пари, изплатили са се малко командировъчни, видяли са малко екскурзийка, па са се прибрали другарите. Не наливайте масло в огъня, не защитавам никой, но вие, ако имахте възможност, щяхте ли да откажете безплатна екскурзия па макар и да е имало малко скучнии лекции за разсизъм.
36
3
 
6
 
! Отговори
pitat me преди 4 години
дъщеря ми в сащ ме пита защо толкова малко сме спасили, казвам и че всичките са толкова и тя - о, това изобщо не се разбира, така казано звучи все едно че поне 500000 са изпратени, но някак си сте успели да спасите няколко хиляди, не се разбира че това са ви всичките евреи. Казвам не се разбира защото министърката така иска да звучи, така и е зададено, жената изпълнява.
35
2
 
10
 
! Отговори
грозд преди 4 години
и какво ? ще забранят да наричаш нещата с истинските им имента. И тогава едно тъмонокафяво племе ще понче още повече да си позволява свободия, и расовата нетърпимост ще се засили още повече ! докато не избие в един момент. Давайте, забранявайте, санкционирайте... така само наливате още масло в огъня.
34
2
 
7
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Някъде около 2000 година се прие закон за малцинствата.Колегата ми които е от малцинствата ,казваше да закона е приет не за другите а защото българите ще са малцинство.След 10 години виждаме ,че е така - българите напуснаха държавата ,няма млади,почти няма родени деца от българки -те увеличават прираста на страните от тъмните сили -изтока е светлина а запада свечеряването,ноща, тъмните сили.А цялата дискриминация над българите - огледайте се в предпр - на българ се плаща до 50% по малка заплата
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време в някои чужди учебници за пример ще се изучава как имало едно време народ наречен българи ,които за 30 години се самоунищожавали бавно ,а след още 30 години -изчезнали !