Държавата била в криза, а властта не питала експертите

Не били нужни политически решения без да се чуят специалистите
25
Държавата била в криза, а властта не питала експертите
Снимка: БСП

Според соцлидерката Корнелия Нинова управляващите не са потърсили мнението на специалистите от ВиК сектора заради бедствието в Перник.

Още по темата

"Опитахме и успяхме да съберем заедно над двадесет човека – хидроинженери, специалисти, проектанти, строители на язовирите и каскадите в България, изключителни професионалисти. Оказва се, че никой до този момент не ги е потърсил за препоръки, за съвети, за професионално мнение по въпроса как да се реагира в тази криза, в която изпадна Перник, и не само той. Това е потенциална национална криза, защото и други градове и общини са пред опасността да бъдат в режим и други язовири имат проблеми", каза тя след разговор на "Позитано“ 20 с експертите от сектора.

Тя уточни, че целта на срещата е била да се чуе тяхното становище във връзка с кризата.

"Да разберем кое е възможно, кое е рисково и какво да се прави оттук нататък, за да не се оставят близо 500 хиляди българи, които вече са в режим на водата. Чухме много интересни мнения, чухме алтернативни предложения, дори и на това, което предлагат управляващите", обясни Нинова.

"В криза сме. Държавата е в криза, хората са на режим. Нека да не бързаме непрофесионално и неаргументирано да взимаме политически решения, за да се потушава криза и обществено напрежение", допълни тя.

Нинова обясни още, че и по мнението на експертите управляващите работят "на парче", действа се непрофесионално и панически.

Според нея подобни решения крият опасност.

"Затова апелът ми е към всички – нека да дадем думата на тези хора, експертите, истинските останали професионалисти в България, които могат да помогнат, за да се вземат правилните решения, за да преодолеем кризата и да не допускаме оттук нататък да има подобни ситуации", призова червената шефка.

Тя изрази съжаление, че тези експерти не са канени и управляващите до този момент не са се допитвали до тяхното мнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: перникБСПнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Заглавието е чудо на ж'урналистиката: "България била в криза". Какво трябва да означава това, само а'втора си знае. Дали е била, и сега не е, или, тъй като опозицията го казва, трябва да се съмняваме в това.
18
1
 
7
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Държавата не е в криза.Тя си е по-здрава и силна отвсякога и продължава да прави всичко което една модерна държава прави.Да разхищава средства,да произвежда неработещи закони и институции и да разпределя финансите на територията към тези които са част от държавата.Просто над 80% от хората които населяват същата територия са изключени от тази държава и фактически вече не са част от нея.С изключение на задълженията им по плащанията.
17
6
 
3
 
! Отговори
ЖАЛКА ИСТОРИЯ преди 4 години
До Анонимен- Този "анонимен" вероятно е от компанията на Корнела и на "президента" на България,който се жалва ,че горката ни държава нямала неговата "ВИЗИЯ"....
16
14
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
КВИ , СПЕЦИАЛИСТИ *** г-жа ЛЪЖА...??!!ТИЯ ЛИ ...ГДЕТО ОТ 1954-г. НЕ СА НАПРАВИЛИ И ЕДИН РЕМОНТ НА ЕТЕРНИТОВИТЕ ВОДОПРОВОДИ У БЪЛГАРИЯ ??!!!ОТ КЪДЕ ГИ ИЗМИСЛИ ТИЯ ИЗКУКАЛИ ПЕНСИИ , С ПАРТИЙНИ КНИЖКИ!ДЕ КАЖИ СИ ...ДОКАТО СЕ СЪВЕЩАВАХТЕ , ПО КОЛКО ПЪТИ ХОДЕХА ДА ПИКАЯТ, ***...??!!
15
1
 
13
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 1918-а насам тая страна за нииииииищичко не става ... язък!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емчи нейли тъй?
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немското разузнаване разгласи,че България източва язовирите умишлено от управляващите за да получи по-вече Евросредства.
11
3
 
20
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
ВЕЦ-овете на извергите от ДПС и на разни гнусни дгенерати, като Кирчо Добрев смучат водата на България!!! Гадните *** от ГЕРБ са им съучастници и позволяват това разграбване. Това е една и съща кръвожадна банда от българоубийци. ИЛИ ТЕ, ИЛИ НИЕ!!! Изберете сами.
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пакостите на Боко ще тежат на шията на България десетилетия след като си тръгне. Десетилетието на управление на граб е изгубено десетилетие.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП, ГЕРБ, ДПС и НФСБ са комунистически ***-престъпници, съсипващи и тазграбващи нашата родина. Това са тумори!!! Докато не се изрежат тези тумори ще сме на дъното и в мизерията.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви експерти е събрала Нинова след като го няма Главния Хидролаг на Републиката - Меди Доганов
7
4
 
17
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Държавата е ТИКВАТА , и за това сме последните налъми в ЕС. !
6
1
 
20
 
! Отговори
ПИТАЙ ДОГАН преди 4 години
Незавършил Хидроинженер, но Иксперт по язовири и пръв приятел на ТИКВАТА . И бивш на Станишев Мишока
5
2
 
19
 
! Отговори
ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО преди 4 години
ако не беше толкова трагично положението с водата в зеленчуковата градина на ТИКВИТЕ
4
4
 
16
 
! Отговори
Иксперт, гербаджия преди 4 години
Полицай, бандит, тиква , кратуна, Иксперт. И кръга се затваря
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай БСП
2
8
 
5
 
! Отговори
София преди 4 години
Заради 50 000 Перниканци без вода ще останат столичните квартали "Симеоново", "Драгалевци", "Бояна", "Княжево", "Горна баня", вилните зони около тях, град Банкя, както и селата Железница, Бистрица, Панчарево, Кокаляне и Мало Бучино.
1
4
 
16
 
! Отговори
ПЪРВО преди 4 години
Държава НЯМА. И второ - Икспертите ни са като КАЛИНКИТЕ във властта. ПРОДАЖНИ и неграмотни. Само ТВ журналиските като няма как да ги представят ги пишат - Иксперт по....всичко. Такива са почти всички гербаджии --- ИКСПЕРТИ