Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?

Идеята е на синдикатите, обсъжда я работна група
49
Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се отложи стартът на изплащането на вторите пенсии, обсъжда работна група, в която участват представители на синдикатите, пенсионните фондове, КФН, социалното министерство и НОИ. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева след заседание на социалната комисия в парламента, информира "Труд".

Такава идея е предложена от синдикатите.

Още по темата


Дали това ще бъде приета, ще стане ясно през февруари, когато работната група ще излезе с конкретни решения за промени в Кодекса за социално осигуряване, касаещи втория стълб на пенсионната система, обясни министърката.

Изплащането на втората пенсия на първите групи, които ще получават освен пенсия от НОИ и втора – от частните пенсионни фондове, трябва да започне през 2021 година.

Анализи показаха, че тези хора ще бъдат ощетени, защото нямат достатъчно натрупани средства в индивидуалните си партиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ПРОМЕНИТЕ В КСО ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ НА БЪДЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ОТ ВТОРИЯ СТЪЛБ ПАРИТЕ В НОИ. НО КОЙ ЛИ СЛУША А СЕГА СЕ ЖАЛВАТ. ПРИМЕР ПЕНСИОНЕР КОЙТО ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕ СИ Е ПРЕХВЪРЛИЛ ПАРИТЕ В НОИ СЕГА ПОЛУЧАВА С 82 ЛВ ПО ГОЛЯМА ПЕНСИЯ. СПЕТЕ ОЩЕ ДОКАТО ВИ УСВОЯТ ВСИЧКИТЕ ВНЕСЕНИ ПАРИ ВЪВ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ФОНД И НАКРАЯ НИЩО НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ. ЗА ИНФОРМАЦИЯ ШЕФКАТА НА ФОНД "ДОВЕРИЕ" ПОЛУЧАВА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 200 ХЛ. ЛЕВА ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА ОСТАНАЛИЯ ПЕРСОНАЛ, ЛУК. КОЛИ, ОФИСИ И ИГРА НА Б
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чух че ще увеличат пенсиите веднага щом преборят грипа, щяло даже да остане!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вземам 20 млн. от държавата, ще давам 5 млн. за Левски. Иначе спирам кранчето. Това се нарича финансова подкрепа от олигарх.
39
4
 
2
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Топлината стана Студенината...Парите на миньорите при Христос Леярски...или нещо такова.Мините затворени.Скрити складове ще стават...Топлофелация-слама,пелети,италянски спагети......Миньорите...за ко им е на тях втора пенсия...
38
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Затова хора работете на черно, заделяйте си по 300лв всеки месец за пенсия, това са 3600 на година, и един ден ако нещо се случи с вас, децата да ги използват тези пари. На хората им омръзна 40 години са са плащали данъци и са са внасяли за пенсия и накрая взимаш пенсия, която не стига за абсолютно нищо
37
1
 
6
 
! Отговори
До39 преди 4 години
Напротив МОЖЕ, прехвърлянето на партидите от УПФ и ППФ в НОЙ става много бързо и лесно!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вихър"Отлагат, защото наистина втората пенсия ще е толкова малка, че народа ще осъзнае глупоста на пенсионната реформа!!!"Според мен народа е осъзнал глупостта на пенсионната реформа, ама нищо не може да направи, щото закона го задължава да участва.
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разумно е синдикатите да предложат втората пенсия да започне да се получава на 95-годишна възраст. Това ще реши много проблеми на втория пенсионен стълб.
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имали още наивници,които вярват в "честният"частник-частните пенсионни фондове? Ако има,нека им погледнат доходността и таксите и удръжките за" управление " на средствата!По Белият свят тоя тип осигуряване може и да работи,но в нашата мила татковина е чиста Кражба!
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво толкова страшно има - пенсионерът, който трябва да започне да получава втората си пенсия през 2021 година, ще започне да я получава след малко отлагане през 2041 г. След като е чакал 40 години, какъв му е проблема да почака още 20.
32
2
 
18
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Отлагат, защото наистина втората пенсия ще е толкова малка, че народа ще осъзнае глупоста на пенсионната реформа!!! Парите ще останат за по дълго в частните фондове да ги "управляват професионално" срещу тлъсти комисионни!!!Като удари кризата парите ще се стопят поне наполовина, благодарение на доброто управление(при предишната криза се стопиха с 20-30%), а ние ще си чакаме пенсия за достойни старини!!!
31
1
 
14
 
! Отговори
ХЕОПС-ХЕФРЕН преди 4 години
ПИРАМИДИ ОТЛАГАНЕ ДОКАТО РУХНЕМ
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора съзнават, че става дума за измама и не участват доброволно в това начинание. Проблемът е, че парите се събират насилствено с използване на силовия инструментариум на държавата - принуждават ви със закон.
29
1
 
8
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Българските пенсионери защо се мръщят на 219лв минимална пенсия със стаж?
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година отлагане означава още милиарди от пенсионни вноски във втория стълб. Ще се отлага докато може, защото става дума за много пари. Дори в пирамидите, преди да рухне финансовата система в България през 97-*** година, докрай твърдяха, че всичко е наред и има ликвидност.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?Чакат грипа да окастри редовете на българските пенсионери!
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пирамиди, фараони и балъци за милиони" нали си спомняте тази песничка, втората пенсия е поредния кьорфишек.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доверие бяха и приватизационен фонд - попитайте ги за парите от масовата приватизация.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ откраднаха и парите, и водата, у пенсиите на хората...
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с втората пенсия си беше чиста измама. За да взимате втора пенсия НОИ ви редуцира първата. Намаляването на пенсията ви от НОИ е повече от това, което ще ви дадат като втора пенсия. Така че първата и вторате пенсия сумарно ще са по-малко от това, което щяхте да вземате като една пенсия, без наличието на втори стълб, преди "реформата". Т. е. вместо една пенсия, както беше по-рано, сега ще взимате две, които сумарно ще са по-малко пари. Хитро - хем взимеш две пенсии, хем ти плащат по-малко.