Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Това е управленско бедствие, скочи Корнелия Нинова в НС
86
Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Не природата, а правителството на Бойко Борисов било виновно за бедствието, сполетяло перничани и оставането на власт на този кабинет криел риск за страната, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Рисковете не са в природата, а правителството на Борисов вече е риск за България, досега беше вредно, но вече е риск и оставането му на власт гарантира кризи, затова всяка промяна към по-добро минава през неговата оставка", скочи тя по време на дебата за внесения от БСП вот на недоверие към Министерски съвет за провал в областта на управлението на околната среда.

Още по темата
Тя нападна управляващите, че са пряко виновни за безводието и за мръсния въздух, който дишат българите. Според нея всичко това е пряка последица от безхаберието, некомпетентността и корупцията на правителството "Борисов" 3.

"Кризата не е природно бедствие, а управленско бедствие", отсече соцлидерката.

Нинова отчете, че има над 30 нормативни документа за опазването на околната среда, които си противоречат един на друг в някои части. Отделно над 11 били институциите, които трябва да упражняват контрол в областта на ВиК сектора. Според нея това води до хаос и е предпоставка за безотговорност, а нормативният и институционалния хаос бил създаден от правителството.

"350 000 души официално в цялата страна, но ако прибавим и тези, в чийто населени места водата спира често, 500 000 българи на са режим на водата. В доклад на СЗО пише, че 15 хиляди души умират преждевременно от замърсения въздух. За 5 години правителството на Борисов е разрешило внос на 750 хиляди тона боклук от трети страни, като от тях 3 тона са болнични отпадъци, красива България беше превърната от правителството в сметище", продължи с мотивите си защо иска главата на Борисов Нинова.

Според нея след 10 години управление на ГЕРБ са похарчени над 3 милиарда лева, а загубата на вода се е повишила от 60% на 61%, като само 1% от ВиК мрежата е подновена.

"400 язовира са в предаварийна ситуация, 113 са с неясен собственик, а за язовирите са похарчени 500 милиона лева, въпросът е къде са парите", скочи още червената шефка.

Според нея кризата в Перник се дължи на умишлени действия по скриване на истината заради изборите през изминалата есен, от партийна целесъобразност, а управляващите са били високомерни и не са обърнали внимание на предупрежденията на опозицията, че с водоснабдяването в Перник има проблеми.

"Нужни са умни и мъдри експертни решения, но се втурнахте да спасявате личния имидж на премиера, продължавате да постъпвате глупаво и да заблуждавате хората, че проблемът може да се реши за 45 дни, а вчера ваш министър обяви, че няма тръби за пренос да вода до язовир „Студена“ и тепърва ще се произвеждат и се търсят 300 тира, които да ги превозват", коментира още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 81: Всеки ВЕЦ точи вода, но за да точи вода от държавен язовир, какъвто е язовира на Перник, някой му е давал разрешение за това. Подписвал Нено Димов, въпреки че е бил информиран, че язовирът се изпразва. И накрая, за да бъде корупционната схема пълна, от Стомана Индъстри получавали водата в пъти по-евтино от перничани. Е, кой е виновен - частника, който си гледа частния интерес, или държавните органи, които са назначени за да защитават обществения интерес ,а не да вземат рушвет.
76
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 80: Това, което си писал, първо не е вярно, а второ, е отдавна изтъркано оправдание на гербаджиите: Какво беше преди 1989, какво беше при Янчулев и т.н.Водната криза е резултат от години безхаберие. Не може при загуби до 80% във водопроводната мрежа чак на третият си мандат да се сещат Бойко и неговите калинки, че нещо трябва да се направи. На виновните трябва да се потърси отговорност, и това е една от задачите на опозицията.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИМА ПРИЧИНИ 51Има, я!Между 2001 г. и 2006 г. всичкото червено и турско олигарх си построи собствени ВЕЦ-ове, които и до ден-днешен смучат де-що им падне я вода, я риба - направи справка на кого са частните ВЕЦ-ове, малко да се светнеш защо не щат не воден цикъл, ни реформа във водоснабдяването!
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Не сме знаели какво е режим ли бе, черв...ъзник едноклетъчен? По селата дори водопровод нямаше, хората черпеха вода от кладенци и герани, по градовете току спераха водата заради аварии, а през 1994 г. при Янчулев в София гледахме водата на картинка! Веднага след него ни натресоха Софиянски с *** и хората от квартала си оставяха торбите в двора на неговата кооперация.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До роб 45Специалистката по заменки Ахчиева на казва нищо по-различно от това ,което бе оповестено и от правителството, напротив - изтъква ролята на безхаберието на комуноидната кметица кметица Янакиева и *** й през 2014 г.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37През 2013 г.Пернишкият кмет от БКП беше единственият, който не представи проект и не получи от европейските фондове за изграждане на воден цикъл, а след това при Орешарски ЕС спряха всички субсидии за България.
71
2
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Кумонягите скачат ,когато ДПС подкрепят ГЕРБ ,а сега мълчат каго "пърхутки" когато ДПС ги подкрепя .....
70
2
 
7
 
! Отговори
Чингиз хан преди 4 години
Това е управленско бедствие - скочи *** и посочи към себе си.
69
1
 
4
 
! Отговори
Фирма преди 4 години
"Подписаха ми документите за строителство,след задължението да изхвърлям *** на частното сметище на кмета."
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много малки и големи партии, които могат да получат шанс. Ако сваляме правителства докато не попаднем на читави, рано или късно от Брюксел ще подканят да се държат прилично. Или ще преминем в пълен тоталитаризъм. Но предвид бедственото положение в Перник, мисля, че нямаме какво чак толкова много да губим. Защото държавата и сега си взима своето, но не връща нищо в замяна. Само грабят, без да строят, без да поддържат и без да се грижат за повереното им имущество.
67
5
 
3
 
! Отговори
Саше преди 4 години
Че това правителство е зле е вярно, но кой друг да избереш - материала е много калпав. Даже не остана свестен човек да измисли някой виц за ББ. А някога какви вицове имаше....
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че не е природно бедствие. Кризата е престъпна небрежност и разспиване на национално богатство довело до сериозни последици за населението. Един вид много сериозно престъпление е. Това че е сушаво просто е оголило проблема. Ако беше имало потоп, язовира щеше да е пълен, но безстопанствеността щеше да е същата, защото тая вода е отишла някъде нерегламентирано и е обогатила някого за сметка на хората. Така че престъпление щеше да има и със и без суша, разликата е в бедствието.
65
3
 
9
 
! Отговори
долу гербавите преди 4 години
А в Козлодуй кметицата от ГЕРБ си направи заплатата 3500 лева! Срам!!!
64
5
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Обожавам как все е виновно "правителството". Все едно то е чудовище с 10 глави... Виновни са хората. Това е един огромен октопод. Достатъчно е един да е крадлив и глупостите стават.... Все ви е виновен Бойко... Все едно той може със силата на мисълта да следи всички дали са честни.... Нинова няма да я коментирам даже...
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чий е Стомана Перник? Собствениците искат да са анонимни, регистрират някъде си фирмите си и си точат парите в нелегалност. Българският етнос е загнил и EС-също. Край, няма връщане!
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автора на крадците и шайката не е Нинова а е адин от ГЕРБ.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права е, но БСП са в законодателната власт и крупния бизнес през цялото време. Свършено е с България.
60
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Права си госпожо Нинова,ганчофците ,три минути,не могат да помнят,много бързо забравиха наводненията ,през месеците април,май,и юни на 2019година,всички язовири преливаха,и превантивно се изпускаха,и сега хоп Природата ни е виновна,бойко не,он е невинен,с министрите си,като момина пазва.
59
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Нахална комунистка,комуниста-премиер,е по нахален.
58
7
 
9
 
! Отговори
Нахална комунистка преди 4 години
Крадците от Шайката на другарката Импексова нямат моралното право въобще да се изказват по въпроса .....