От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението

Служебни министри ли ще решат проблемите, пита Георги Марков
238
От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението
Снимка: Булфото

БСП не била алтернативна на управлението, а падането на правителството било равно на политическа нестабилност. Така отговориха депутати от ГЕРБ на вота на недоверие, който от БСП внесоха с обвинение, че правителството се е провалило в областта на околната среда.

Според Георги Марков от ГЕРБ искането на левицата е "пир по време на чума". Той обвини левицата, че иска да докара страната до политическа нестабилност със свалянето на правителството.

Още по темата
"Искате да оставите България без парламент, да управлява служебен кабинет. Служебни министри ли ще решат проблемите в Перник? Искате президентът да решава кризата, а той не е виновен за нея", скочи Марков. Според него не е времето властта да се сменя.

"Нека да чуят избирателите към какво ни тласкате - не да ходи премиерът на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна рулетка и да припка с папката при президента. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна", разясни Марков.

Според него обаче кметът на Перник Станислав Владимиров се държи много конструктивно по време на кризата с безводието. Марков смята, че се е създал "дует сиамски близнаци – премиерът Борисов и кмета на Перник".

Бившият екомисистър в кабинета "Борисов" 2 Ивелина Василева пък обвини депутатите от БСП, че това, което казват, не е алтернатива на властта, а самоцелни критики, стремеж за създаване на паника, истерия и подсилване на страховете на хората.

"Към околната среда трябва да се подхожда с много висока степен на отговорност и там, където има слабости или пропуски, всеки носи своята отговорност. Отчитаме стратегическото значение на водните ресурси и залагаме на водещата роля на държавата, както за подобряване на казачеството на въздуха, така и във ВиК сектора", каза тя.

Василева отчете, че десетилетия наред преди управлението на ГЕРБ нямаше инстанции във ВиК сектора, а откакто партията е на власт са изградени 51 преработвателни станции, повече отколкото по времето на целия зрял социализъм.

"От БСП давате заявка за управление, но на практика няма какво да предложите, вашата алтернатива е „Визия за България“, където темата за околната среда е тотално неглижирана. Темата е важна за обществото, но във виждането на БСП не се вижда конструктивна опозиция, а една партия лишена от визионерство", скочи тя.

Според Обединените патриоти също целта на БСП е да дестабилизира политическа ситуация в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.