Ще загубим ли ?268 млн. еврофинансиране за АМ "Струма"?

АПИ е подготвила алтернативни проекти
24 яну 2020 22:45, Анисия Иванова
29
Ще загубим ли ?268 млн. еврофинансиране за АМ "Струма"?
Архив: Булфото

“Категорично не губим европейското финансиране за проекта на АМ „Струма“. Това каза в предаването „Брюксел 1“ инж. Иван Досев, чел на УС на АПИ.

Той уточни, че в момента апликационната форма е оттеглена и се работи по отстраняването на всички забележки, които са ни отправени от ЕК по  първоначалния й вариант.

"Нашата цел е в най-кратък срок да я подадем отново. Т.е. целта ни към момента е да получим европейско финансиране за същия проект, за който сме кандидатствали с подобрени условия. Част от мерките, които са били предвидени да се изпълнят, след изпълнението на едно от трасетата, сега предвиждаме да ги изпълним преди каквито и да било други  строително-монтажни работи“, допълни инж. Досев.

Според него АПИ върви към подготовка на нова апликационна форма и подаването й отново. Иван Досев уточни, че при евентуален отказ или ако не се случат нещата, АПИ е подготвила алтернативни проекти, така че „европейско финансиране, категорично може да се каже, не би могло да се загуби“.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да защото тази отсечка е най-трудна и както е явно нашият мин.председател с такива трудности не се занимава той се занимава с футболни фенове -е това ви е държавата -когато има неща сложно то се спира после се показва тиквата и вика аз там бях там дадох какво искате -Конграчулейшън г-н Борисов и на феновите Ви също
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важните постове в държавата са заети от полицай, пожарникар и военен, а навремето разказвахме вицове за тях.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наи-крадливата територия на която Бай *** и Хитър Петър са национални герои.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз може да не пиша много грамотно, но "драскачите" пишат като ученици от 1ви клас.
18
1
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Спомням си ГРОБ като опозиция "АУУ Станишеф,губим европейско финансиране,спират фондовете" Къде сте сега нещо да лаете?Или като с платените еколози на Банско?Нещо за Студена и за ***,не ги чувам!!!Или им е просто студено!!!
17
1
 
9
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
При герб пари не се губят по програми на ЕС. Ние се отказваме от тях или ги пренасочваме. Жалко, некадърно управление. Не мога да разбера защо толкова дълбоко спим и не реагираме на големите лъжи и обещания на ББ. От 2009 г. слушаме за електронно правителство, тунел под Шипка, алтеративни газови връзки. Белене беше гьол, сега е стратегически обект, Южен поток не бил рентабилен, сега се молим да има турски поток. През това време загубихме млр. лв., но на управляващите не им дреме, нали техните дж
16
0
 
10
 
! Отговори
kiril преди 4 години
Хората ни казаха да се краде по-малко , нашите НЕ та НЕ!
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече сме ги загубили, сега ни замазват очите.
14
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От АПИ много добре знаят, че от ЕС са поставили изисквания които те не са спазили и няма да получат финансиране. За това излизат с номера, че ще ги получим по друг проект като заобикалят истината, че ако всичко беше спазено щяхме да получим финансиране по всички проекти.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Много си точен! Еваларка!
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо на бай *** великия европеец винаги трябва да му дават пари по евро програми? нали е най- великия европеец да строи като другите държави със собствени средства ! дали не е защото е един абсолютно некадърен връзкар на социални помощи? къде му е величието на професор чалгафон ?
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми, много крадене падна и чак в Брюксел се разчу. Направо се оляхте като баничари.
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно пак са надули разходите поне с 50%.Тия ако не откраднат нещо в голямо количество няма да могат да спят.
9
1
 
28
 
! Отговори
Бойко Бориславов преди 4 години
Спокойно Световната банка ще ни даде заем!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е като не може да се загуби, за какво са нужни 30 апликационни форми??? Да дават по първата и да се свършва... Е да, ама не-от какво ще се храни брюкселския бюрократ?!? Така го н****ха на хората в Европа с този ЕС, че повече няма на къде!!!
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са 268 млн. евро , а почти 2 милиарда евро ,другари герберунгели!Не лъжете!Друг е въпроса че откраднахте близо 50% от еврофондовете.От къщите за тъщи ,за окрадените магистрали и водните проекти нищо не остана.Напълнихте страната с отпадъците на света , а водата източихте с незаконните си ВЕЦове!Дано се задавите с откраднатото ,*** и алчни продажници!Дано!
6
1
 
36
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а защо не изброи всички подробности за забалежките отправени от комисията?едно е сигурно че не се е харесало нещо свързано със не прозрачност или съмнителни разходи към съмнителни фирми а не е нещо свързано със техническата част
5
3
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Дървен философ,лягай си
4
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате в най-оникалният исторически парк над Варна и вижте как се строи автентична история. Уникални грънци, грънчарско колело, селфи с Орфей и Спартак, уникална римска баня, Орфей и Спартак, масажи с Орфей и Спиртак, борба на арената с Орфей, уроци по флейта със Спартак и каквото си пожелаете. Всичко е уникално! Другаде няма такова чудо!
3
17
 
5
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 4 години
Не казвай ,,хоп" преди да си скочил .Не се прави на многознаещ!!!Аман от ,,разбирачи"!