Според Сергей Станишев вотът на недоверие ще е неуспешен

Многото критики към правителството но означават мнозинство според него
26 яну 2020 16:50, Нели Христова
43
Според Сергей Станишев вотът на недоверие ще е неуспешен
Снимка: БГНЕС

Идната сряда ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството, поискан от БСП с мотива за "провал на управлението в сектора "Околна среда и води". Но според лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, вотът ще бъде неуспешен.

По думите му, критиките от различни посоки към управлението на страната не означават мнозинство в подкрепа на вота.

"Ако погледнем математическия сбор на тези политически сили, които се обявяват за критични и опозиционни в своето поведение, би трябвало да мине. Но реалността в българския парламент и в нашия политически живот е доста по-различна“, каза Станишев пред БНР.

Той критикува остро ръководството на БСП, което според него е пропуснало шансовете да спечели европейските и местните избори миналата година.

Станишев коментира и водната криза:

"Мисля, че това е общественото мнение в преобладаваща си част. Мисля, че близо две трети от българите смятат, че проблемът не е в природата, в малкото валежи през миналата година. Защото не е имало специфична голяма суша, за която всички да са наясно. Проблемът е управленски. И затова вота на недоверие от страна на опозицията е естествено политическо поведение. Бих казал дори, че ако опозицията не беше поискала вот, нямаше да бъде на мястото си, да изпълнява тази обществена функция, с която е натоварена", каза лидерът на ПЕС.

Но дали според него БСП е предложил алтернативен план?

"Това е въпрос, над който ние в БСП трябва да се замислим много сериозно. Очевидно е, че хората ги вълнува, и съвсем естествено, най-вече от това да се реши проблемът. Но един парламентарен вот е и възможност да се поставят по-принципно въпросите", заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лесно, този папагал дрънка от БРЮКСЕЛ ама що не стои един месец у ПЕРНИК да не може даже да си умие усрания гъс!!! Дето навремето цялия народ се надяваше на него, той пък си вдигна парцалите и беж у БРЮКСЕЛ на ЯСЛАТА да ЦОЦА!!! Сега критикува КУРНЕЛИЯТА айде оди да се ш............аш!!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Корнелиовирус преди 4 години
Е ....има и умни бесепари !Ти си нашия идол!
35
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
А за вота: ясно е, че ще е неуспешен. Малките партии нямат интерес от предсрочни избори - в следващият парламент я влязат, я не. Но поне вотът накара управляващите да се поразмърдат. Кога ще докарат вода в язовира на Перник, ще видим.А перничани най-добре да направят молебен за дъжд.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЪЩО КАТО БИВШИЯТ "КОМУНИСТ" БОЙКО Б. И СТАНИШЕВ ПОНАТРУПАЛ ПАРИЦИ И ВРЪЗКИ, ВИСОК ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТ И ПР. СЕ ОТРЕЧЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ И ПРЕМИНА В РЕДИЦАТА НА ЕВРОМУТРИТЕ, КОИТО САМО ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ ДОХОДИ ЗА НИЩОПРАВЕНЕ, ДЖЕНДЪРСКИ ИЗЦЕПКИ И ОПЛЮВАНЕ НА ПАРТИЯТА, КОЯТО ПО ПОДНЕСЕ НАГОТОВО КАРИЕРА И СЕРИОЗНИ МАТЕРИАЛНИ ОБЛАГИ
33
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До БСП СИ ОТИВА...: Пак ли си сложил този копи/пейст? Ръсиш серийно г'лупостите та дано ти се върже някой. Кога България влезе в Европейския Съюз? По времето на тройната коалиция, доминирана от БСП. Това ли е партията на "русоофилското комунистическо минало". А Станишев (макар че не съм му почитател) е все пак лидер на партията на европейските социалисти.Хайде, върви да си прибереш жълтите стотинки за копи/пейста.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз смeшниk до пенсия ще докара без един ден трудов стаж, и после не бил хитър а?
31
2
 
3
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ...
30
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Сергей Станишефф е в изострени отношения със Соломон Паси, за длъжността работен кавалер на Херо Мустафа. Бойко Борисоф се прави че не забелязва, но по изтекли данни от МОСАД, той е също мераклия. Все пак, казал Султан Ердоган, - сигурен съм че Соломон Паси се ползва от предпочитанията на сеньора Мустафа, след като знам как пощури цял Стамбул при последната си визита. Ашколсун на елита ни!
29
2
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Този Смешен политик заедно с Плевналиев,Орешарски,Паси,Цветанов,Сидеров -предателя,Симеонов тези хора са за затвора.ЗАВИНАГИ НЕ.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев,всички знаем,че нечестно спечели място в ЕП. Кога ще проявиш чест и достойнство ще подадеш оставка,и ще напуснеш БГ завинаги? *** си в Родината Украйна,там много се тачат такива като теб.
27
3
 
11
 
! Отговори
11111 преди 4 години
СТАНИШЕВ ОТ КОГА ТИ СИ ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО ПРЕДАДЕ НЕЕДНОКРАТНО ПАРТИЯТА В ИМЕТО НА СОБСТВЕНОТО СИ ДОБРУВАНЕ. ЕЛА И ЗАСТАНИ ТИ СРЕЩУ ГЕРБ.СМЕШЕН СИ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ НИКОЙ НЕ ТЕ ПРИЕМА НА СЕРИОЗНО. НЯМАШ ВЕЧЕ НИКАКЪВ АВТОРИТЕТ. ПРОДАДЕ СЕ И ТИ ЗА ПАРИ..ЖАЛКО.
26
3
 
12
 
! Отговори
нелепо преди 4 години
И го курдисали на фона на трибагреника - настоящ патриот!
25
1
 
6
 
! Отговори
да бе преди 4 години
До ТочноАмати да не мислиш, че не е нарочно> Както е казал народа боце-гоце-станишко пръцкат под един юрган.Другото е цирк за пред материяла.
24
0
 
8
 
! Отговори
кой му вярва? преди 4 години
А според мене е време серго да си вземе партийната книжка на ГЕРП. Сума време сда прави на опозиция, ама изловиха го хората. Хитро и лукаво беше, но вече е смепно.А на избори без партията-майка, ще получи под 4% от гласовете. После при АБВъ и сие, където му е мястото.
23
1
 
14
 
! Отговори
Точно преди 4 години
Точно антипатриотичната и джендърска политика на Станушко доведе до това ГЕРБ да се пръкне на власт.
22
0
 
10
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Е този прашлясал *** от килера ли го изкараха?
21
4
 
9
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
и импексова знае че вота ше е неуспешен, просто иска да види от самото бсп как ше гласуват - кои не са от неините!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж и Стабилно да каже нещо смисленно
19
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Браво Станишко ....ти поумня в Европата ,бе...ха,ха,хаааааааааааааа...!Само ме светни , как направи така че , бившата ти любовница и жена ти ---СТАНАХА ПЪРВИ ПРИЯТЕЛКИ...?!!ТЕ ТУКА МИ СКРИ ТОПКАТА НАИСТИНА!!!!!!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е много ясно. Б"атака и ОП(Г) няма да помиришат НС , ако падне баце.