Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!

Премиерът нареди министрите да не се месят в конфликт между институции
Обновена: 29 яну 2020 13:04 | 29 яну 2020 11:55, Веселина Йорданова
215
Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити решението за членство в еврозоната с думите "дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало".

Още по темата
"Това е най-важната цел, която да защитава финансовата система. Когато си в еврозоната, не можеш да бъдеш от държавите, които са на втора скорост", каза Борисов в началото на заседанието на кабинета.

Той обясни, че заради общия портфейл всички останали страни ще искат да знаят какво е състоянието на банковата ни система.

Това е целта, чудовищни неща чухме как сме искали, какво да направим, заяви той и поиска институциите да питат ЕЦБ за ратификация на поправките, които притесняват обществото.

"За да не кажат, че двама души - Горанов и Радев само, управителя на БНБ, биха могли да вземат подобно решение. Тези хора, единственото, което правят, е да си играят със страховете на хората", ядоса се премиерът.

Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират. От думите му стана ясно, че визира питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд по отношение на президента Румен Радев.

"Това не е наша работа, имате си всеки ден задачи и то много важни. Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, но ние никаква страна не сме, точно обратното", предупреди премиерът.

Борисов каза, че единственото, на което е реагирал напоследък, е на думите, че не е отишъл на консултациите в президентството за промяна на Изборния кодекс.

Той уточни, че не е бил поканен, а покана е имал вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мен или да си ги вика, когато иска, без да ме уведомява мен, за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри за каквото и да било и аз да съм му отказал. Но да не ме поканиш, да се опитваш да ми дърпаш хората и в същото време да казваш, че Борисов ти е виновен, че не е отишъл – и аз затова тогава написах във Facebook".

"Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние и аз го направих", разясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да не станат никакви "грешки",ако някой друг,освен неговата банда бъде на власт,Е ТАЗИ НЕИСТОВА ВОЙНА,ЗА НАМЪРДВАНЕ В "ЧАКАЛНЯТА",КЪДЕТО ДА БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ ЗАПОВЕДИТЕ НА ЗАДКУЛИСНИТЕ ГОСПОДАРИ И ДА БЪДЕ ОШОШКАНА ДОКРАЙ ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е МЯСТОТО,КЪДЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОТВЪРЖЕ ЛЕВА ОТ ЕВРОТО!!!А това,което го очаква Стадото,ще бъде такава вихрушка,че виденовата зима ще му се види горещо лято! Само,че стадото не мисли и управляващата банда знае това много добре!Мисли бе,Стадо!
169
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Боку е пътник.Колкото по-скоро си заеме мястото в килията ,толкова по-бързо ще се оправим от тиквената диктатура ,върнала страната ни с десетилетие назад.Румънците бяха далеч зад нас когато Тиквоний пое кормилото на властта.След десетилетие на "възход ,градеж и т.н." ,се оказахме далеч след румънците и твърдо на последно място в Европа.Всичко вече е разграбено и съсипано.Зад нас няма никой.На дъното сме и дълбаем.
168
2
 
5
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
До Reptile До Влечугото: Задължава ги Международният Валутен Борд /Световната организация/. Въведен статус на реализация на фиксиран курс, след споразумение с МВФ /България има такова/ е валидно за всички страни. Навремето другарят Луканов въведе мораториум върху плащанията по външния ни дълг /1990/ и 1996 бехме у *** г/з. Хора разберете, все още ни управлява клика и възпитаници на старата Държавна сигурност и опитите да ни вкарат в сценарии от 90-те върви от около 5 години....
167
0
 
8
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
До UnufriУНУФРИ, не знаеш, не говориш!!!! златно правило! А ти говориш!!!! Санирането трябваше да е от Еврофондове, НО поради факта, че управляващите от 2009 насам проспаха сроковете /ОП 2010-2014/ за да не се издънят, тези пари бяхя извадени от държавните бяджети от 2016 насам. Т.е.сме загубили безвъзмездно финансиране ог ЕС за около 1,5 милиарда лева. И през това време си плащаме годишната евротакса - около 1 милиар годишно.....Е дали ще са ги взели или ще си ги изплащаме пак.., а? Учете!!!!
166
3
 
4
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Много, ама много *** народ! Що нямало ПОДПИСАН ТВЪРД КУРС?! Аве, мушмуроци, да ви питам - В МОМЕНТА, кой задължава ЕЦБ да обменя по този курс, Курнелка, Румен Гечев или Радев, а?! Като си отговорите на ТОЗИ въпрос, ще осъзнавате, че ви манипулират и подкарват, като *** в дадена посока!
165
1
 
7
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
Защо му вярваме!Правил съм опити да предоставя реални факти за Баце на такс.шофьори,както и на други и виждам само регресивност.Май хората"му вярват още",защото на времето са гласували за него и сега ги срам.Елементарна човешка реакция,НО такъв тип реакции отлагат осъзнаването/заради самозалъгване,поради личностно осъзнаване на грешката/,отлагат финалното решение и след това взелите такива решения винаги страдат, ведно с цялата държава.А и май сме вече в постсоц.тоталитарно общество начело с ББ
164
1
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Ако някой вярва че при този курс на лева ще минем на евро значи е безнадежден оптимист...!
163
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До запознатЕма как така бе?Нали държавата била пред фалит?Как сега 24 милиарда евро валутни резерви?
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До UnufriХибридчиците плашат добитъка вече 30 години и той вече е истерясал и изкукал от собствената си тъпота.
161
10
 
3
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Ами те искаха преди време да ви вземат панелките чрез санирането, помниш ли тогавашната истерия? Бяхте много убедени, че ще ви ги вземат чрез договорите за саниране. Е, какво стана, взеха ли ги?Сега същото нещо с валутния борд.Какъв е тоз народ, който истерясва при най-малкото нещо. Какви наркотици взимате, не мога да си представя. Някой някъде в някаква стаичка ви пуска фалшиви новини и вие понеже сте с интелект на градински чехъл, вярвате без грам мисъл.
160
2
 
12
 
! Отговори
шменти преди 4 години
Защо тогава няма подписано черно на бяло какъв ще е курса на лев-евро? Какво значи думата на политик в БГ? Нищо!
159
2
 
5
 
! Отговори
запознат преди 4 години
24,2 млрд. евро са международните валутни резерви на България в края на ноември 2019 г. Спестяванията на бизнеса и домакинствата в банките в края на март 2019г. достигат 69,747 млрд. лева. За да покрие всички левове на БНБ и трябват 35,661 млрд. евро. Иначе при тези резерви курса на еврото трябва да бъде 2.88 лева за 1 евро. (69,747/24,2=2,88)
158
3
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Бати Бойко, Горанов те завлече. Махай го!
157
4
 
13
 
! Отговори
питам Бойко преди 4 години
Бойко, Станишев как пропусна да го споменеш тоя път? Нали лично той ти е виновен и затова,че ти слънцето не може да изгрееш,защото вали дъжд и е нощ.
156
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да съборят валутния борд, което ще доведе до шоково поскъпване на всичко и курс на еврото поне 2,70 за лев. Това е защото мафията има кредити в лева, които иска да обезцени. Същото, което направи Жан Виденов за кръга Орион. Бойко ще го направи за Пеевски.
155
5
 
14
 
! Отговори
само питам преди 4 години
На тоя Бойко още има ли хора дето му вярват? Не знам дали Горанов и Радев си играят със страховете на хората както се опасява Бойко,а Бойко да спре да си играе с търпението на хората като постоянно вдига цените на всичко.
154
5
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Дори БСП да дойдат Уважав го значи ? За разрешените гей паради ,за 36 милиарда заеми профукани и окрадени ,за Турски поток ,за построените 300 джамии за 10 години ,за целувките с Ердоган ,за въоръжаванета на ИДИЛ ,за 1 в света по смъртност ,да най бедната и корумпирана държава в Европа ,не в ЕС , за 760 000 х тона *** ,за бунищито дето ни превърна ,за най болният и измиращ народ ,за ,,владичество и съжителство ,,за ТЕЦ Варна на Доган ,,са източените язовири и отровен въздух ..Хапчетата!
153
3
 
10
 
! Отговори
Хан Добрин преди 4 години
Имало едно време един Хан ДобринБаща му, стария хан, го обучавал да бъде добър и храбър войник.Добрин станал най-добрия и точен лъчник в България. Можел да прекара стрелата през десет кръга със затворени очи и да пробие ромейска броня от 250 разкрача.Стария хан го възпитавал да бъде добър човек и да служи вярно на народа.Той го учел, че неразбирателството на народа е добре дошло за враговете.Зер, ромеите само чакали да видят слабост за да нападнат.
152
1
 
5
 
! Отговори
Хан Добрин 2 преди 4 години
Преди смъртта си, стария кан подарил ханската ризница която според легендата не можела да пробие никоя стрела.Хан Добрин наследил ханството и управлявал в съгласие българския род.Каквото поискал народа - той му го давал . . .Настъпило време за бран:Много ромеи паднали под лъка на хана. Много ромеи погубил меча на хана.Дошъл един войник и помолил хана да му услужи с ризницата. Хана я съблякъл и му я дал . . .Нещеш ли в този момент долетяла стрела и улучила хана в доброто сърце.Така се по
151
8
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Всички жени знаят че меките налитат на бой.Тук гледаме доста яростни коментари в подкрепа на един такъв никъф президент.