Очаквано: Вотът на недоверие срещу кабинета "Борисов" не мина!

Независимите депутати подкрепиха ГЕРБ
Обновена: 29 яну 2020 10:18 | 29 яну 2020 09:31, Камелия Цветанова
263

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквано вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина.
 
Гласуваха общо 235 народни представители. "Против" бяха 124 депутати, "За" - 102, "Въздържали се" - 9.
 
Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от "Воля" се въздържаха, а независимите подкрепиха управлявщите от ГЕРБ и ОП.
Още по темата
Гласуването мина в отсъствието на премиера Бойко Борисов.
 
Той не дойде и на дебатите по вота, който се проведоха в края наминалата седмица. Над 4 часа депутатите от опозицията и управляващите излагаха своите аргументи „за“ и „против“ правителството.
 
Това беше четвъртият вот на недоверия към кабинета „Борисов“ 3.
 
Според левицата оставката на екоминистъра Нено Димов не е достатъчна и те искат смяна на целия кабинет.
 
Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник и умишлено са скрили истината заради местните избори. Цитираха данни за вноса на отпадъци, както и статистика за замърсяването на въздуха и последствията от това.
 
След гласуването шефката на депутати от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че правителството има потенциала и силите да се справи с всички предизвикателства и да довърши мандата с реализация на заявената програма.

Съпартиецът й Красимир Ципов отсече, че решаването на водната криза няма как да се случи със създаването на конституционна криза.

"БСП не може да решава проблеми, а да ги създава. Не чухме нито едно конкретно предположение как да се реши водната криза в Перник, единствена цел, която преследвате е да влезете във властта през задния вход, за за отклоните България от демократичния път",скочи той на социалистите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
Нено преди 4 години
Какви вотове ? Нали тия мишки, независими, Воля и тем подобни формации, са се вкопчили във парламента и ще са за Герб, защото няма да помиришат следващ парламент.Те няма да потънат! Или както се казваше в един филм - Лай.... не потъват ! Така, че ще чакаме
218
3
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Очаквам Гешев да подхване и Нинова.Крайно време е . Тази жена е вредна за държавната стабилност.Власт и се приискало...
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До милен 225 Милене , я се върни мислено на зад в историята и дай пример поне за една революция , която да е довела до нещо добро.Особено ВОСР която съсипа Русия и половината свят.
216
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пъти трябва да се провали Нинова за единица време за да си подаде оставката?
215
7
 
3
 
! Отговори
загрижено преди 4 години
Тази Кypнелия ще ни плаши ли кво?Очевидно социалистите променят тактиката и започват да усвояват средства за масово поразяване.Трябва да се увеличи бдителността за недопускане разни там социалисти да източват язовирите и да увреждат въздуха на хората. Прокуратурата и ДАНС трябва да наблюдават по-отблизо действията на въпросната Нинова.
214
3
 
10
 
! Отговори
Мустафа преди 4 години
Време е да си идат герп че много се заседяха и че фанат хемороиди
213
16
 
12
 
! Отговори
ръкопляскайте! преди 4 години
Поради "умните" ходове на Нинова и нейното бе-се-***, цените на всичко заподскачаха нагоре!
212
17
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Кай каквото и да говори , истината е една. Народа не желае БСП във властта.На три пъти им ядохме попарата. Ако четвърти път настъпим мотиката , значи си заслужаваме съдбата.
211
21
 
23
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
210
10
 
15
 
! Отговори
художника преди 4 години
Колко ли омраза има към БСП и ДПС, та да търпим толкоз години ГЕРБ?
209
9
 
17
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Единственият "вот на недоверие" е само на "улицата"!!!!!Всичко друго са "празни приказки"!!!!Ако все пак "някои" иска промяна!!!!!Ако е затънал достатъчно в "блатото"!!!!!
208
13
 
23
 
! Отговори
Как Сийка преди 4 години
Лай-лай *** ! А според нас присъствието на БСП в политическия ни живот е напълно излишно! Петдесет и кусур години папкахте от народната софра - стига ви толкова - не ви искаме повече! Никога!!!
207
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,кой доброволно ще пусне кокала.Да не са луди.Само народа може да им го издърпа от ръцете.Ако е достатъчно отговорен към себе си.
206
13
 
30
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
1400 часа в люлин2 няма вода сега ще започнат авариите свързани с перникщом като ви харесва това управление никои да не се оплаква
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕТА срещу власт! Ето ви пример за национално предателство!
204
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той Сидеров не е депутат вече - човечеца се уреди общински съветник и още 5 години ще *** народна пара. Най-хитрият м ошеник политик от прехода.
203
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров ще зададе ли петте си въпроса към управляващите, които подкрепя. Или ги подкрепя безрезервно, нищо че не отговарят на петте му въпроса - важното е да се закрепи до края на мандата и да използва благините преди на следващите избори да изпадне в забрава.
202
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие какво ? Очаквахте да мине ли ??? През ден слушам за обявен вот на недоверие - само си проветряват устите... А народа им се радва :) Народ - Овце :(
201
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жив е той жив е ББ там в парламента вот за недоверие врели него върви а той гледа порно на телефона и пъшка в младост и сила мъжка.На една страна захвърлил партийна карта от БКП на друга герберска на две съдрана очи темнеят като гледат паричния превод в сметката от Тръмп Путин и Нетаняху глава се люшка уста псува цяла вселена и ден и нощ тотслитарни бок.луци и фюрери слави.Истински дупариот.Само да не ти управлява той държавата мамка му.
200
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 206Е, нали когато БСП взе властта 2013-та прокуратурата подгони ББ и ЦвЦв? Нали щяха да им вадят зъбките? К'во стана, че не ядохме? По скоро за 15милиарда съсипани за година и половина май някой трявба да оди на Народен съд. БСП в Перник остават на герберите община с незащитен проект за воден цикъл, 15милиона лева задължения и блокирани сметки. Герберите поне вадят общината от фалита. А и са задвижили проекта за финансиране с европейски пари.