Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения!

"От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда държавността в България"
Обновена: 29 яну 2020 15:43 | 29 яну 2020 13:13, Елка Василева
729
Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения!
Румен Радев. Снимка: архив, БГНЕС

"За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“, като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово.

„Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“, посочи още държавният глава.

Още по темата
По думите му тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост.

"От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България", коментира Румен Радев, цитиран от пресцентъра си.

Вчера от държавното обвинение заявиха, че според тях има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев, но не в качеството му на държавен глава, а като шеф на ВВС.

Това е причината главният прокурор Иван Гешев да поиска от Конституционния съд тълкуване на разпоредбата от Конституцията, която се отнася до имунитета на президента.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС се оказало, че има укрити документи, съобщиха от държавното обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
583
0
 
3
 
! Отговори
Дека е ПиАр-кътъ? преди 4 години
Нъл имат ПиАр-къ-тя ще не се е изказала веднъж поне? Дадоха милиарди за ненужни самолети-барем едно изказване на ПиАр-кътъ да имаше тогава? Сега -сериозни обвинения-ПиАр-кътъ пак мълчи...За кво взима заплата бе? Па и жилище...
582
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Защо в България не може да има дори гражданска война???-Защото всички сте прости селяни!!Като чета коментарите, още повече се убеждавам, че е така!!!
581
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За заблудените герберисти ще каже следното:1.личният живот на президента си е негова работа и няма отношения с управлението ан държавата2.президента може да не е идеален, но е за предпочитана пред герберската шайка3.един ден, рано или късно, далаверите и кражбите на герберите ще видят бял свят и тогава ............тежко им се пишеДобър ден, селяни прости, и вие няма да сте още 100 години управляващи!!!
580
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радее ,плача със сълзи за теб ...горкият!Дори Божков не им остава длъжен и си казва,каквото мисли.А ти??????Ти какъв си ????Президент,генерал или мишоче??????Я вземи се стегни и ако не знаеш как стават нещата си наеми правилните хора!!!Един Марковски досега да го е попилял Гешевта!!!Цяла армия съветници има околко теб и защо????
579
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До unufri 586"Когда человек глуп, то это нодолго" (Операция "И", Мосфильм, 1965 г.) - истина от любимите ви руски велемъдрия, валидна първо за ТЕБ, и най-вече - за ТВОЯ пРезидент и и Първата Бръмчалка.
578
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така 30 години не се намери ЕДИН човек в България, който да е свързан с политиката и не е крадец и измамник?
577
6
 
3
 
! Отговори
RT преди 4 години
И да се напъвате, Радев си е Радев...Човек с достойнство и истински българин. Реши ли да влезе с екип на парламентарни избори, ще ги спечели с 40% минимум
576
2
 
6
 
! Отговори
1912 преди 4 години
Радев стига си мрънкал!!Ти в какво си мислеше че се замесваш или искаше един мандат да си хортуваш и ти като предходните послушковци?!?!?!?Застани ,като истински генерал,бори се и поведи народа,ако не можеш....много ти здраве мрънкач!!!Защо подписа за Гешев?????Мрън-мрън и накрая,каквото ти кажат!!!Народа има нужда от водач не от мрънкач!!!!
575
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 578Венцехвалената от теб Деса Мерцедеса нито е "дама", нито е "първа", нито пък е с ген и потекло, за да придобие КЛАСА, визия и авторитет - ама там измислените тапии от уж Английска гимназия, уж Финанси и най-вече плеймейтска диплома от СлаФчо Трифонов - всичко това е в Мерцедесин плюс за чалга-пр..матите.Колкото и да харчи от твоя джоб, няма да се добере до висините на обикновена работеща, умна и хубава жена с ВКУС и КЛАСА.Вари го-печи го, селяндурът го бива само за селяндурка.
574
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
голям позор е чехъла самальотчик само за архари още не е ходил ама може и да не сме разбрали кога е било
573
4
 
9
 
! Отговори
Другарю??? преди 4 години
Другарю президент, ти га плещиш простотии против всички-убаво ,нали. Га нападаш всички-убаво.Ама нали си пилот-знаеш,че може да нападаш със самолета,ама ша трябва и да са отбраняваш и да бягаш и да са пазиш.А ся-пази са, отбранявай са,ама недей да плещиш глупости. Нали си уж много морален,обединител на нацията-а то ко излезе-първо да оправим родата-ПиАр-ка на авиацията станала-сигурно не може да различи самолет от каруца.Баща ти направи катастрофа и обвиниха невинен-и това не сме забравили!
572
4
 
3
 
! Отговори
Каскетистан преди 4 години
До МутристанПОЗОР! Бойко отдаде България на концесия на Пеевски!абе каскет пpocт кво общо има ББ със статията бе?
571
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев така е оцапал институцията Президент че повече няма накъде.
570
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До bluesky1Как го разбра,че е свестен и достоен ?Абе това електората на БСП-то сте много елементарни хорица ще знаеш.Никому неизвестния шапкар ви го посочи БСП(на които им го посочи пък Решетников) и вие започнахте веднага да му приписвате качества, които не притежава както винаги сте правили и с бившите ви партийни величия.Първанов докато беше президент - човек с морал, човек с морал... като се отцепи и направи АБВ - тоя ***, тоя *** всичките ви лидери са такива от десетилетия.
569
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьора да подава оставка
568
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МутристанПОЗОР! Бойко отдаде България на концесия на Пеевски!Същия Пеевски от който народа го спаси 2013!!Бойко е много много жалък!Сега е ред да кажем, че Пеевски е човек на Русия.
567
2
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Каквото повикало, такова се обадило другарю резидент!
566
9
 
7
 
! Отговори
Мутристан преди 4 години
ПОЗОР! Бойко отдаде България на концесия на Пеевски!Същия Пеевски от който народа го спаси 2013!!Бойко е много много жалък!
565
8
 
15
 
! Отговори
Къната преди 4 години
Гешев ли е накарал Радев да назначи любовницата си, незаконно, на две длъжности? Гешев ли е накарал Радев да уреди незаконно безплатна квартира на любовницата си? Гешев ли е накарал Радев, заедно с шефа на ВВС, да укрият и унищожат официални документи? Трябва ли Гл. Прокурор да спазва Закона, и да повдига обвинение срещу всеки нарушил Закона? Трябва ли Президента безнаказано да нарушава Закона? Съгласни ли сте вишестоящите да имат повече права от Вас, и безнаказано да нарушават Законите???
564
14
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 4 години
Румен Радев е единственият свестен и достоен президент, както и въобще политик на тази територия и е избран от народа, а народа пак ще го избере! Не съм гласувал последните 15 години, но президента го подкрепям и се надявам да устои на калните атаки!