Анатолий Макаров: България не е във война с Русия

По думите на дипломата, време е Путин да посети страната ни
10 фев 2020 16:28, Нели Христова
80
Анатолий Макаров: България не е във война с Русия
Снимка: БГНЕС

Днес руското посолство отбеляза Деня на дипломата с полагане на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София. На празненството присъсваше и извънредният и пълномощен посланик Анатолий Макаров.

На въпрос относно възможността за осъществяване на посещение на президента Владимир Путин и на министъра на външните работи Сергей Лавров в България, посланик Макаров обясни, че руският президент е посетил страната за последно през 2008 г. и вероятно е дошло време да бъде осъществена още една негова визита тук. Той подчерта, обаче, че подобно посещение трябва да бъде добре подготвено с подписването на конкретни споразумения и проекти, за да има смисъл, предават от БГНЕС.

Още по темата

Относно евентуално посещение на Лавров, Макаров каза, че такава възможност се обсъжда.

Във връзка с изгонването на руски дипломати, обвинени в шпионаж и евентуална реакция от страна на Москва, Макаров обясни, че в международната дипломатическа практика действа принципът на реципрочност и страната му вероятно ще предприеме ответни стъпки.

Запитан за забраната съдия Андон Миталов и семейството му да посещават САЩ, руският посланик заяви, че не познава съдията, както и че не е наясно с мотивите за отказа на американските власти. Той предположи, че г-н Миталов ще има възможност да защити честта и професионалната си репутация и допълни, че освен САЩ има много други държави, в които може да се пътува.

На въпрос дали България е фронтова държава в отношенията между Русия и Америка, той заяви категорично, че не се намираме в състояние на война и Русия не воюва с никого за територията на България, а Черно море е „море на дружбата”.

Единственото, към което Москва се стреми, е да осъществява тук свои проекти, които са икономически изгодни и за двете страни, както правят това и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ние сме за мир и дружба на балканите и черно море не желаем конфликти с никоитук сме от векове за векове
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Путин дойде в България Херо Мустафа ще пометне.
72
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Запада води подла война срещу Българиясупер-хибридна
71
0
 
0
 
! Отговори
59 преди 4 години
Прочети Видрица и ще разбереш колко хубаво са си живеели. И по онова време е имало такива като теб-***
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКалининград? Калининград са област? Тези, дето нямат сухоземна връзка с матушката си?Това е Източна Прусия, товарищ. Имперска ви работа :)
69
7
 
10
 
! Отговори
Прав е преди 4 години
България не е във война с Русия, но Русия е във война с България.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КаменЕвропеецо, Русия от Калининград до Урал е най-голямата европейска страна. Ще ми се да те изпитам какво знаеш за европейската история, литература, архитектура, музика, живопис и т.н.Аз съм прескачал кръстницата на Европа, река Еврос, по нашему - Марица при Заврачица. Ние сме Европа! Другите са периферия!А ти се прекръсти на Питър!
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам желание да ми затворят центъра и да ме избутват от пътя, заради Блъдимир ***.
66
12
 
9
 
! Отговори
Камен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ Е НА Българите ,нито с Укранците нито с Руснаците сме братя, нито сме Славяни ,аз не съм Славянин , Аз съм Европеец ,никой не може да ме определя какъв съм ,Нато и европа
65
10
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ФАЩ и нато ВЪН!
64
0
 
4
 
! Отговори
Ке Сера преди 4 години
на италиански: каква вечер
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НО РУСИЯ Е В ХИБРИДНА ВОЙНА С БЪЛГАРИЯ.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АнаДолий Макаренко вън от България !
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това смешно човече, изглежда като изкопаемо от миналия век.Сигурен съм, че трудно пуска компютър, те посланик ни го пратили...
60
6
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Време е някои родни другари да напуснат страната.
59
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката: Какво прави тук този руски офицер до шпионина Макаров...това ли са "дипломатите" на руския Гулаг в България !?
58
10
 
7
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
БРАТЯ!
57
11
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Достоевски за руската завист към българите:да проливаме кръвта си за тях поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, плодове, ***, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия и ще се бием за вярата на поробените! Как смеят! кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гл
56
11
 
9
 
! Отговори
конкурс за господари преди 4 години
моето мнение е важно не на Макаров!!!!!!. Аз изразявам мнение от свободна държава част от ЕС и НАТО. и руските нагледци колкото и да се натрапват не ни са нужни советски руководитель и *** дето да храним.. Да си .....майката.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ognyanzТрол гнусен