Д-р Калин Поповски от ВМРО: СЕТА не трябва да се ратифицира!

Надявам се да убедим коалиционния си партньор, заяви той
19 фев 2020 22:34, Анисия Иванова
9

"Не е родолюбиво да ратифицираме СЕТА. С това споразумение се дава възможност на канадски и американски фирми да стъпят на европейския пазар. Опасно е, че когато се стигне до спорове между тези фирми и държави, международни арбитражи решават в полза на една от двете страни", коментира още депутатът от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Toй заяви, че се надява да убедят коалиционния си партньор за СЕТА.

"Надяваме се да се разберем и ако може въобще да не влиза на второ четене ратификацията на СЕТА. От експанзия на американски стоки, които ще подбият европейския и българския производител като цена, се опасяват хората", разясни д-р Калин Поповски.

"Аз съм праправнук на съратник на Васил Левски, като моят прародител е бил преустроил къщата си по такъв начин, че да подслонява Левски. Наш роднина я реставрира, скривалището е запазено", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът.

По думите му Левски е светиня, знаме на новото време и демокрацията през XIX век.

"Трудно е да кажем, че идеалите на Левски ги няма. Трябва да съхраняваме консервативните ценности и нещата, които са ни съхранили като род и родина", добави Поповски.

Кои имена се спрягат за нов шеф на Здравната каса?

"Имахме договорка ГЕРБ като по-голям коалиционен партньор да предложат управител на НЗОК. Надзорният съвет на Касата е от 9 човека, 5 от които не се назначават от правителството. Управителят трябва да се подчинява на колективното решение, но може да инициира определени политики в Здравната каса", обясни д-р Калин Поповски.

Той разкри, че големият проект за спешната помощ трябва да бъде завършен до края на мандата на правителството.

"В този мандат сме без остри завои в управлението на здравеопазването. Вече 20 години не можем да остойностим реално хирургичния труд. Ако сме на по-висока здравна вноска, ще има възможност и да не се плащат изписани лекарства. Ние не можем да си го позволим, защото вноската е 8%", каза още Поповски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, важното е че хиляди *** излязоха и блокираха София , да защитават някви ритнитопковци, но виж за СЕТА , от което им зависи бъдещето излязоха 5 човека.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи проумяха, че "Възраждане" абсолютно основателно протестира , за да не се приема споразумението със САЩ и Канада за свободна търговия.
5
2
 
8
 
! Отговори
ахааха преди 4 години
а моят пра пра дядо е предал ЛеФски ...хе хе всички шматароци евродепутати и слагачи правнуци на Левски ...тц тц тц горкият Левски да можеше да чуе колко много сподвижници е имал и колко силно и безрезервно са го подкрепяли щеше да се разплаче и пак да умре от горчив смях и мъка
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не виждам причина да искаме сета,какво има в канада,което ние нямаме,родината на корпорациите и гмо,какво може да ни даде,евтина гмо храна,която после ще сме длъжни да купуваме или ще ни съди по арбитражни съдилища,не мерси,знам,че някои вече са напълнили гушките и много я искат,но се надявам все пак да помислят за децата си
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и пропуснах да кажа,няма да има спазване и опазване на екологията,защото ще ви насилят или осъдят!не подписвайте!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямате си представа какво голямо зло е ЦЕТА(СЕТА) и други подобни,затова и Тръмп спря НАФТА.Не разбирате ли немски или английски език да видите в Тубата,че това не само е заробване и изсмукване на държавите+населението,но и попадане в огромни дълговете към корпорациите,ако не им угодите с нещо,освен това изчезват всякакви социални придобивки и помощи за населението,загуба на работни места и т.н. и т.н.Страшно е!Почти всички европейски държави отказаха да подписват.
1
2
 
11
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 4 години
А добър ден!Българските политици верно са "цвета"на нацията.Толкова бързо загряват)