Караянчева за Радев: Дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски

Това беше поход срещу душата на нацията, написа тя във Facebook
19 фев 2020 21:50, Анисия Иванова
105
Караянчева за Радев: Дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази в социалната мрежа своето възмущение от начина, по който тази вечер беше почетена паметта на Апостола на свободата.

"Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Не, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника", написа тя във Facebook.

Още по темата

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони.

"Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите", коментира Караянчева.

Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
7
 
! Отговори
Дочев преди 4 години
Латерната от кърджалийския вилает,няма място до президента Радев,но протокола го изисква.В последно време, мисирката си позволява да отправя критични клишета към държавния глава под формата на наизустени изречения.Един беден мозък,не може да произведе нищо значимо,с което да бъде забелязан.Беснеят всички гербери,защото края им се вижда.Този път,ще бъде безвъзвратен!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стисни стисни но яко под кръста да не може Радев да дълбае .............................
80
2
 
8
 
! Отговори
с-в преди 4 години
По-добре в Тълпата (според дефиницията на г-жа Караянчева), отколкото в Шайката (според дефиницията на г-н Антон Тодоров)!
79
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато онова магаре, бивш президент, се катереше по каросерията пред президентството, обединяваше ли или разединяваше? Може би обедини 15-20% от целия народ, но и в мечтите си няма да постигне резултата на Радев!
78
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей, не ползвайте Апостола с политически цели, за да удряте Президента. Вземете кажете колко милиона тона *** внесохте
77
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Радев политически яхна паметта на Апостола!Какво ли още две години ще видим от него?!?
76
6
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
Жалко за Левски. Долу ГЕРБ, да живеят Бойко Борисов и симпатизантите му. Трябва да направи нова партия и да привлече още комунисти и социалисти в нея. Нужна е реорганизация, но шопите не се славят с византийска мъдрост и стратегическо дългосрочно планиране и развитие. Андрешко е бил шоп, *** и първосигнален като цфиганите. Това е разликата между шопите и тракийците. Радев е тракиец. :-)
75
9
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тая трътла не прави разлика между Китай и Виетнам ,седнала да обсъжда авиационен ас като Радев ! Такива мъже в света ома десетина хиляди !
74
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ,че и сложена председател на народното събрание !СРАМ!
73
5
 
24
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 4 години
ВИДИШ ЛИ ГО ДРЕБНО ЗНАЧИ Е ВРЕДНО Е ИВА Е ТАЯ
72
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази бързо крачи към 1 в моята класация за негодници! Само преди 20 дни ля сълзи и сополи за фашагите, нещастни жертви на комунистите (e, и на земеделците и звенарите, ама карай!), горките, убивали и деца, палили къщи, получавали по 50000 лева за глава! Това упражнение я отключи за всекидневни изцепки срещу г-н Президента, някои отвратително вулгарни!
71
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Друже, забрави да кажеш, че българинът от пословично работлив стана еталон за мързел! Мързи го да гледа, да мисли, даже да играе. За работа въобще не говоря!Интересува го паницата на съседа, пенсията му! Моя близка, пенсионирана доцентка, шеф на катедра се оказва, че получавала по-голяма пенсия от гульо, който едва чете, нищо не е свършил през живота си. И това много го вълнува! Такъв ни е мат'рялът!
70
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази семпла женичка започва да ме дразни с всекидневните си изцепки! Кога ли е мислила, че от дълбокото провинция със скромното си образование и култура Случаят ще я изхвърли на позицията на първи човек в държавата ни! Не ни върви на Цеци! И на тая ще й видим гърба !
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е просто!Ми не я избирате и така и показвате, че не сте тълпа, а сте народ, дето плаща данъци.А избирате Културната и Дипломатична, с вроден чар...Корнела!
68
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли очаквате от тази деспотска ..да ви направи хубава и свободна държава? Бъдете реалисти. Бойко направи България на мафиотска ***, а Радев ще я направи на средновековна руска ***. Махнете ги всичките, ако изобщо искате да имате държава.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук изобщо не иде реч за идеи, а за цивилизационен избор.Проблем е, че една не малка част от Българите в България са много ниско интелектуални и с нула качества да си изкарват прехраната в модерния свят.Та те са поле на манипулации и непредвидени гласувания.Множеството от тези индивиди е нещо средно между тълпа и народ.А комунизма/соца зачезна щото фалира.Ако всичко беше, като в спомените на някои цяла Европа да е Соц и СаЩ да им дишат прахта.Та така... венсеремос!Грандула вила морена итн
66
3
 
14
 
! Отговори
подцинкованата тиква преди 4 години
когато подцинкованата кова говори - кумуната ГЕРБ-тесни пипонисти мълчат и се подхилват защото кова освен с вода може и с ако да бъде натъпканаИ какво се подредила чато някаква чертичка ли тире ли или минусче - мамси джейс.
65
6
 
28
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Сега чакам и гениалните мисли на Ц.Ц., Фидосова, Златанов, Цацаров, Плевнелиев и Банова, Илиева, Павлова и стотици още крадци и лъжци. Вече нещата не могат да продължават така. Трябва да се сложи край.
64
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГейберВсе един ден ще се прецакате!Не може вечно да "печелите " избориНародът ше ви измете - ще останат само последиците от престъпните ви деяния!Лошото е, че натегачи като теб,.бързичко ще се ориентират, и ще идат да лижат подметките на новата власт.Нали, подлизурко!?
63
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БСП са гадове 71Тука г.д е само един.............ТИ!