ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие

От управляващата партия настояват държавният глава да се извини
Обновена: 20 фев 2020 16:11 | 20 фев 2020 11:12, Камелия Цветанова
515
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ГЕРБ реагира остро на скандала, който се развихри вчера при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София и обвини президента Румен Радев, че е организирал агитка с полумаргинали на ръба на криминалния контингент.

Още по темата
Пред Паметника на Левски вчера стотината души първо аплодираха бурно президента, а след това започнаха да освиркват столичния кмет Йорданка Фандъкова. От речта на Фандъкова не се чу почти нищо, защото бе заглушена от възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Вината за това е на държавния глава, смятат управляващите.

"България не е учебна площадка за политически аматьори, нито възможност за осъществяването на лични властови амбиции", скочи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Всяка година на 19 февруари отбелязваме смъртта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме неговите завети и вярващи в безсмъртието на неговите идеали свеждаме глави, за да се поклоним пред паметта му. Нито един политик през всичките години от новата ни държавност не се е осмелил да оскверни това свято място, на което Апостолът на свободата даде живота си за свободата България", отсече той.

Радев в словото си за Апостола: Унинието ни допусна търговците в храма на демокрацията

Според Биков обаче вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков.

Според него на третата година като президент той предлагал единствено пошлост, дребнавост и политическа неграмотност.

Президентството се контролира от случайни хора, които са готови да заложат на карта всичко в името на оцеляването си и се е превърнало в инструмент на партийна пропаганда, смята депутатът от ГЕРБ.

"Институцията се превърна в инструмент за рушене на дълго изграждани и пазени национални консенсуси. Поругаването на паметта на Левски от страна на Радев е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране. Радев вчера премина границата, от която няма връщане назад. Той стана тартор на партийна агитка и за ПГ на ГЕРБ той ще остане такъв до края на мандата си. Радев се превърна в разединител на хората, който паразитира върху националната памет, а това е обидно и недопустимо за всички, които искат да живеят в чиста и свята република", обвини Биков.

Според него нито една партия, институция или политик нямат право да приватизират, обсебват и поругават българската национална памет.

"Настояваме Радев да се извини за този безпрецедентен гаф. Не искаме извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните герои. Не бива да позволяваме България да стане заложник на страха, защото цената за противопоставянето на различни групи, самоцелната властова амбиция, ще бъде плащана дълго време от обществото“, отсече Биков.

От БСП реагираха на обвиненията на ГЕРБ в защита на държавния глава.

Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Стойнев посочи, че Радев има право да организира шествия и не е редно ГЕРБ да набеждава участниците в него за маргинали.

Според него ГЕРБ насажда раздразнение и омраза, а социалистите искали да я преодолеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво право Фандъкова има очи да застане пред паметника на Левски, тя е избрана с гласовете на зависимите ромски махали. С какво право тая олигархокметица позори Левски! С какво право тя ще ми казва какво искал той да ни каже?!?! После били я освирквали и аз да бях щях да я освирквам и за сквернословията и и за опита за вкарване на винетна система в София.
386
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 381:Най вероятно..Плевнелиев????
385
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не президента Радев ГЕРБ са специлисти в това да докарат мутрите за да плашат протестиращи граждани.
384
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествиеВъзможно е. Защото пълните маргинали и крими контингента оттатък ръба са в ГЕРБ!
383
8
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Сравнете с Винету! 379 Радев е такъв какъвто си изброил, само дето не става за президент.
382
7
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До българин 376 Като не харесваш ГЕРБ до паметника на Левски ли е мястото да протестираш и то по време на чевстване? И аз не съм възхитен от ГЕРБ , но не съм *** и знам кога и къде да протестирам.
381
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Къшмеррр, къшмеррр !
380
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасти вие сте чумата която унищожава тази държава.Честит празник,неграмотници...
379
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще продължи да лети и плува като ютия, докато българите в РБ не сфанат че1. Колкото работят толко и ще ядът.2. Ако някой дойде да ги управлява, той не цели тяхното добруване, а неговото си.3. Ако някой иска да ги освободи, то е за да ги пороби. Човек се особождава сам.4. Не трябва българите да ги е страх от правителството, а правителството от българите.5. Който българин търси помощ извън България срещу българи е предател.6. Българите са равнивизборнияден.Някоисабогати,адруги-бедни
378
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе приятелю, ама суверен е тоя дето изкарва парата. А напоследък РБ го кара на заеми и помощи от ЕС. Та суверен е Бат Бойко!Той взима заеми и договаря помощи.Ся щи кажа и кога ще бъде победен.През 2025 година.Щото тогава свършва периодът , през който ЕС ни замеря с пари.А и заемите трябва да се връщат.Така че лошото свърши почти.Почва страшното.
377
6
 
11
 
! Отговори
Халанд преди 4 години
Истината е, че народа мрази ГЕРБ и толкоз. Че как да е иначе. Това нещо, което уж трябва да е суверен на България, всъщност е паразитиращ октопод със 180 пипала, който се е увил около държавата. Отделно на ръка е, че когато нещо се направи (с парите на народа) се казва "аз аз аз, ние ние ние", а когато стане поредния золум, или ви хванем в крачка се казва "той, тя, то те, ония, БСП, комунизма, дядо Цочо от махалата. ГЕРБ се подготвя с цената на всякакви измами и фалшификации да спечели сл избори
376
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся още от Римско знаем, че има 3 власти, независими една от друга.Законодателна, съдебна и изпълнителна.Няма президентска!Президента в РБ има повече представителни функции.Ми да си бехме избрали нещо по- представително
375
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 385Драги приятелю!*** в тубата и пусни търсене с "Десислава червило".Отдавна има червила, които не цапат, а и целувките са по проформа така.Но пък е непосредствена като го трие.
374
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету си остана самотен в списъка и затова народът го нарече "еднокнижник".Никога не съм гласувал за него.Няма да повтарям мълвата за миналото му. Само доказаните неща важат.Имаше охранителна фирма "Ипон". Даваше 3х300 лв на охранителите, а получаваше по 30000 на месец.Охраняваше Т.Живков.Охраняваше Симеон Саксен-Кобург-Готски, но не усвои формата "Ние", а само "Аз", но я повтаряше постоянно.Беше кмет на София.Беше Главен секретар на МВР.Беше три пъти Премиер на Р България и още е.Стро
373
2
 
7
 
! Отговори
378 до 380 преди 4 години
В българския няма думата "впредвид". Първото, по което личи, че си много семпло момче. Останалото потвърждава констатацията!Момче, тази жена има безспорни качества - интелигентна, държи на достойнството си, не го излага. Жената на предшественика му демонстративно не се показа - вероятно знак на отношение. Браво! За шапкарката на Стоянов не ми се говори - чувал съм разни лондонски истории, които никога няма да повторя, уважавам себе си! Желевата Мара си слагаше ръката върху чашата му, знаейки пр
372
3
 
18
 
! Отговори
Байчо до 381 преди 4 години
Да, Радев разделя нацията защото ние честните хора, гласували за него не можем да сме обединени с вас герберастите и Пеевски. Идва време разделно за вас. Гответе се да си понесете наказанието!!!
371
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНацията не я разделя Радев . Разделихте я вие - разни калинки , лилянки и дребни нагаждачи и тарикати ,гласувайки за големите тарикати - с по една книга и шест апартамента.Радев е най-свестният и умен президент до сега и е на светлинни години от "глашатаите"ви.Това не можете да му простите - не друго.
370
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви са скритите качества на Резидента, но най-важното му и очевидно качество е, че е уникален Разделител на нацията. Може би трябва да въведе и такъв държавен пост в България, т.е вече го имаме.Време е да си изберем обединител нанацията!
369
6
 
4
 
! Отговори
До 378 преди 4 години
Никой не е казал, че има впредвид жената на Румен - но ти добре я разпозна по описанието.
368
5
 
22
 
! Отговори
Сравнете с Винету! преди 4 години
Гласувах за Радев.Радев не ме излъга.Радев е смел човек, първокласен пилит, ас!Радев е генерал, завършил Генералщабна академия, минал по цялата военна йерархия, извоювал успехите си с ум, труд и талант.Радев е начетен, говори стегнато, не чете, не ползва хъшлашки термини.Радев знае езици и то перфектно.Радев е овладял повечето съвременни бойни самолети, както руски, така и натовски.Радев е във великолепна физическа форма - залог за психическо здраве и уравновесеност.Радев е боен пилот -