Паметта на Васил Левски не бе употребена

БСП депутат: Апостола не е на Радев, не е на Борисов
Обновена: 20 фев 2020 22:02 | 20 фев 2020 22:02, Александър Попов
28

ГЕРБ обвини президента Румен Радев в политизиране на почитането на паметта на Васил Левски. Управляващите поискаха държавният глава да се извини за "безпрецедентния гаф" на президентската институция.

Имаше ли политизиране на отбелязването на 147-годишнината от гибелта на Апостола на свободата? Днес прехвърчаха искри на политическата арена, като ГЕРБ обвини президента Румен Радев в политизиране на почитането на паметта на Васил Левски.

"От наша страна паметта на Васил Левски не беше употребена. Левски е колос, той е недостижим. Действително имаше освирквания от страна на граждани. Президентът Радев е патрон на шествието, вървеше напред, но няма как да контролира всеки гражданин дали може да освирква или не. Дори призова на този свят ден да се запази благоприличие. Това е проблем на управляващите. Опитват се да го прехвърлят на президента. Да си зададат въпроса защо хората ги освиркват", заяви депутатът от БСП Филип Попов.

В студиото на "Денят ON AIR" той отрече освиркващите хора да са единствено симпатизанти на БСП. По думите му част от хилядите хора са искали да се снимат с президента и вицепрезидента. И снимките не са направени пред паметника, а пред президентството.

"Пред паметника на Левски президентът няма как да си прави селфита, това физически няма как да се случи. Президентът не е събрал хората, за да освиркват", настоя социалистът.

Той не споделя мнението, че Румен Радев е направил крачка встрани от институционалното говорене. Според Попов президентът казва истината и посочва проблемите, но това не означава, че е започнал институционална война.

"Левски не е на президента, не е на Борисов, той е на цяла България. Радев покани всички политици да се присъединят към шествието, а не да стоят заградени от кордони от полицаи като някаква политическа върхушка", обясни депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Попов е на мнение, че президентът не отправя критики към БСП, защото в голяма част политиките му и тези на левицата се припокриват. ГЕРБ постоянно говорят за обединение, а действията им в декларациите са в обратна посока, отбеляза народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПГЕРБФилип Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Каквито и дивотии да правят комунистите , аз си гласувам за ГЕРБ.Не съм възхитен , но няма за кого друг.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите нямате нищо свято освен Ленин и Димитров.
22
12
 
10
 
! Отговори
КК преди 4 години
На този свят ден Резиденто се изгаври с паметта на Апостола в присъствието на руския посланик. Застана на чело на лумпенизирано шествие, което грачеше грозно, зловещо името на Радев. Гнусно.
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е какво толкова са употребили първия охранител на богатите българи от старите времена Васил левски бил патрон на новите
20
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, бе употребена, паметта на Апостола и то за партийно мероприятие на БСП, по грозен начин, с осфиркване.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викаш преди 4 години, кога Пацо задния вход се правеше, че управляваше, а червени *** страстно се целуваха с турците по столичните булеварди? Това беше най-голямата гавра, която успяха да сътворят до момента.
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да си припомните/няма и 4 години/, когато агитката на Герб освиркваше на същия паметник Пламен Орешарски.Та вчерашният случай не е безпрецедентен, но на някои услужливо им е къса паметта.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали герберите нарочно не са инсценирали всичко това------Сигурно са те. Причакали рАДЕВ пред президентството и го излъгали да ги води пред паметника. А скандиранията в полза на рАДЕВ са били част от хитро замислена тактика.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред паметника на Левски президентът няма как да си прави селфита, това физически няма как да се случи.ми виж снимките бе пocерко :)
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактФакт е, че президента Радев почете паметта на Васил Левскифакт е, че *** се ocpa до ъшиуте за пореден път. Изключителен пpocтак.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДали герберите нарочно не са инсценирали всичко това,за какво да го инсценират бе каскет пpoст? Няма по-тъпa cгaн от *** и пpocтаците от бсп.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък смятам ,че паметта за Апостола Трябва да бъде употребена за добруването на народа и свободата на България - това е неговия Завет във Вечноста ! Всяка година като застанат пред паметника на Левски да се питат - Пазите ли територията и независимоста и свободата на България ? Добрува ли народа ? Истински патриоти има ли ? - Нищо подобно - изедници,еничари, алчни угоени самонадеяни прУстаци/чки.
12
12
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До 6 червен анонимник. Аха, значи скандиранията на гербавите "хористи" в Русе са грозни, а тези на позитанските "хористи" в София са правилни? Е, много елементарно бе, другарю. Ама някак си пропускаш варианта просто да има хора, които не харесват радефф, защото виждат какъв некадърен *** *** е.
11
5
 
3
 
! Отговори
Шипка преди 4 години
До Смях в залатаЧовек, ти се опита да кажеш нещо ли? Или така си се оригваш само?
10
7
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
До Фактжалко сте!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз мисля, че беше.И много мразим, на кой да ми казва как трябва да се чувствам и мисля, щото мога сам да чувствам и мисля. Този тогава на кого какво обяснява?
8
18
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Факт е, че президента Радев почете паметта на Васил Левски, докато хората от ГЕРБ се опитаха да употребят Васил Левски за собствена изгода.
7
18
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
радев се подигра с паметта на Васил Левски!!!
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Радев си направи устата че турците трябва да плащат компенсация за Тракия.А Борисов само им се кланя.Аз съм реалист човек преди всичко Българин.Ние трябва да си гледаме нашият си интерес.Първо това пък после какво вълнува "зелена европа" тецове ли искат да затварят какво ли.Ми то преди американците да почнат да клатят столчето на Ердоган оня на митинги в Турция показваше карти как Турция стига до Африка и само малко от Китай не е Турция.После разбра че е пираня в басейн с големи акули.Та..
5
11
 
8
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
До АнонименА какво ще кажеш за скандиранията на левскарите пред МС - и то точно по адрес на Тиквата? Все пак те не са нето на президента, нито на БСП? А ако не си чул за случая, виж видеото във Фейса...има го и в Афера.