Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

"Ако не им харесва отношението на хората, да се замислят", каза той
Обновена: 20 фев 2020 16:09 | 20 фев 2020 11:56, Нели Христова
386
Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ
Снимки: БГНЕС

Президентът Румен Радев отговори на искането на ГЕРБ да се извини заради скандала, който се развихри по време на почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София.

Още по темата
Снощи, докато столичния кмет Йорданка Фандъкова държеше реч, стотина души започнаха да я освиркват с възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Държавният глава отказа да се извини за случилото се. По време на посещението си в Русе, той заяви: "Ако на Герб не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление."

По-рано днес в парламента от управляващата партия упрекнаха президента, че си е позволил да оскверни свещеното място около Паметника на Левски. Според Тома Биков вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков в Народното събрание.

От БСП пък защитиха президента срещу нападките на ГЕРБ. Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
5
 
4
 
! Отговори
Българинъ преди 4 години
Признай си Руменчо че си *** на БСП и *** Нинова,двама превратаджии изгаврили се с паметта на Левски.
304
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, Радеееев. Спомням си в нощта когато се разбра че ставаш Президент на България, интервюираха БАЩА ТИ. Той тогава едва си сдържаше сълзите, и ти каза, че трябва да работиш за БЪЛГАРИЯ и достойнството й. Ти не си Президент а президентче, и забрави какво собствения ти баща ти заръча. Срам.
303
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 314 и 315Чел ли си НК и НПК на Р България? Май копнееш за затворските ман***!
302
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунстите в България - винаги са били за избиване.
301
4
 
8
 
! Отговори
Radeff forever! преди 4 години
гусин президента/генерал трябва да организира ПРЕВРАТ! Да заграби властта като един Мъдуро и да натика всички мафиоти и престпници по затвори и морги. Радикални мерки трябват, не приказки и плюнчене по форумите!
300
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 275О-о, ти си чувал за Каулбарс? Потресаващо! Този швед е окачвал бандитите да съхнат на крайпътните дървета и айдуците рязко са намалели. Не е изгонен от България, сам я напуснал, омерзен от новопръкналите се нашенски парвенюта-политици. Да го знаеш от мен! Де днес един Каулбарс!
299
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги тресе гербавите!Така са треперели и българските чорбаджии и мижитурки, че зер, комитите са можели да им развалят рахатлъка и дослука с османлиите! Друго си е на топличко до кълките на булката!
298
6
 
13
 
! Отговори
До 183 преди 4 години
Стюпи, граф Игнатиев е велик руски дипломат, изявен българофил още от времето на църковните ни борби! Историята пази документите за подкрепата на българската кауза. Подписал е Сан-Стефанския мирен договор, който дава началото на Третата Българска Държава. Не говорим за негативите на този договор, за които граф Игнатиев е критикуван в Санкт Петербург. Противопоставя се, заедно с княз Горчаков, на Австро-Унгария, UK, Франция и Италия в полза на България на Берлинския конгрес.Намериха се българи,
297
8
 
23
 
! Отговори
джо преди 4 години
Ако някой си мисли, че Радев е нагласил цялата ситуация, то това е прекалено. Много добре знаем, кой си служи и плаща на тълпата срещу правителството на Орешарски. и кой маниполира изборите с огромни изборни измами с недействителните бюлетини. Тепърва ще се стъжнява положението на ГЕРБ защото гледат само как да се нахрантутят и да краднат.
296
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да се извини, трябва достойнство!
295
3
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 206 преди 4 години
Много познато звучиш! Едно време седесарските редици крещяха "Ще ви дадем на Татарчев!" И к'во? Татарчев си отиде, без да е изял никого! И на Гешев ще му видим охранения гръб!Стюпи, Гешев не вкарва никого никъде, съдът го прави! Или и това не знаеш?
294
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г-н Радеф много ниско паднахте,жалко че.го направихте на такъв светъл празник с група безмозъчни същества платени от *** които нямат нищо между ушите,позор,човек без чест и морал,да не говорим че си бил и генерал....
293
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правеше и руския посланик до Радев начело на шествието на лумпенизираната тълпа.Иначе *** цитира Левски.
292
17
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
Ние не бяхме на шествието защото бяхме на банкет за празника.
291
25
 
26
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Анонимен..... бой Радев по м..утрите, ти си генерал,.......... Какъв офицер и генерал може да бъде Радев с този манталитет на дребен шмекер и интригант? Българските офицери на са кокошкари и мизерни душици!
290
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как да се държи Радев като истински президент -да се остави боко да му бие чемберчета по главата или каскета да му пуска доноси и той да си мълчи, бой Радев по м..утрите, ти си генерал, а не пожарникар
289
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като слушам му..тренските речи на баце на заседание на мин съвет, май някой друг е изпаднал в страх и объркване, дори и ТЖ не беше такъв отявлен тъ.панар
288
15
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаРуските еничари винаги сте изпитвали перверзно удоволствие да плюете по България и българите. Защото знаете, че вече не сте част от тях.
287
10
 
8
 
! Отговори
падат гербрухналите преди 4 години
значи те , гербните, сами си се ругаят(спомнете си какви думи чухме за цацаревич,едни панталини дет Будьо щел да спраска, онзи ден да ги оправял-мисирките де, дъртите члово скопени и безплодни ***)Мчи те сами си се вклюват в кооперации с цени по 1 лв/квм.Сами се редят до Президента и сега просят извиненият.Не извинения а извивания на моливите да си пишат ко са батисали, колко народна пара са потрошили и какво наказание от 10 години нагоре в кой подземен етаж от 6-ти надолу си избират гербрас
286
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ГЕРБ са отдел кадри на БКП що не гласувате за ГЕРБ а Гадев лайку/чката на КУКУндрела ще си изплюе джигера от злоба??Току=що я гледах мас..ЯТА,аххахаха как се измъкна набързо и буквално избяга от жирналисите в Русе където Е БИЛ ОСВИРКАН И Е ИМАЛО ВИКОВЕ ОСТАВКА!!Иначе пак на лицето му грееше цинична усмивка,БОЖЕ КАКВА МЪЖКА....е тоя Гадев!!По-злобен и циничен президент не сме имали.Да имаш съпруга като първата му жена и любовница като Деса,егати....Ако кажа на какво мяза Деса.не е за приказка