БСП подкрепя влизането ни в еврозоната, но има притеснения

ГЕРБ водели преговорите по трагичен начин
27
БСП подкрепя влизането ни в еврозоната, но има притеснения
Снимка: Pixabay

"БСП винаги е подкрепяла влизането на България в еврозоната", каза пред БНР Димитър Данчев - секретар на ПГ на БСП. Той уточни, че за социалистите притеснителен е начинът, по който се водят преговорите по влизането в ERM 2, както и начинът, по който бяха поднесени промените в Закона за БНБ:

"За нас този начин е трагичен. Беше допуснат фатален комуникационен гаф. Управляващите не можаха да обяснят какво искат да направят и решиха, че могат да предприемат на тъмно промени, имам предвид предложението, което направи Менда Стоянова между първо и второ четене на валутния закон, с което се промени Законът за БНБ и се даде възможност да бъде променян курсът лев-евро по искане на някоя от страните от еврозоната, Дания или ЕЦБ. БСП не приемаме подхода на мнозинството и дължим да се обърне специално внимание на факта, че огромна част от българските граждани са против влизането на България в еврозоната. Затова споделяме, че е добре да има консенсус по темата".

Данчев посочи в предаването "Неделя 150", че трябва да бъде изготвен анализ за плюсовете и минусите от членството в еврозоната, който да стане основа за дебат по темата.

Депутатът обясни, че БСП поиска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов и на правителството заради това, че не дават цялата информация, която е необходима на българските граждани, а и на европейските ни партньори, за вземането на решение за приемането на страна ни в ERM 2.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: БСПБНБеврозона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
31
 
! Отговори
Сотир не Цацаров преди 4 години
Социалисти, а искате ли да въведем рублата ? Да се стопи това което сте откраднали.
21
2
 
32
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Притесненията ,че няма да могат да си осветлят куфарчетата- откраднати от пенсиите на електората си
20
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е много ясно че ще са "за" нали ще си гласуват сами заплатите.В евро.
19
2
 
36
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Тя работи за Герб, щото се е влюбила в Бойко. *** да не е само тя, оная Мелания ли е, Милена ли е, не знам. Но тя също го гледаше влюбено. Още като седна на стола като горила, се видя що за мъж е Бойко. Но не може да ги виниш. Бойко е тигър. Това са фактите.
18
3
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Притесненията на БСП са хронични що се касае до всичко свързано с ЕС и НАТО и произлизат най-вече от нейната хибридна евроАзиатска природа ... Сега в торбата с караконджулите на Импексова, наред с Джендърите, двойните стандарти и различните скорости, вече дрънка и "злокобното евро" ... !!!
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** се объркаМалеееее,ако *** наистина е изчистила тези хора от БСП,партията им ще потъне,не мога да разбера тази защо разпердушинчва собствената си партия,против партията си ли работи или следва указания на някой друг отвън? Ужас!
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов не ви го даваме,ако искат някой друг,може.Няма да стане!
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваш...тъ Леля Болшевишка!!!!!!!!!!Показахте си истинската натура!!!!!!!!!Бат Бойку викъ без Вазелин, а КуРнелчето настоява да е с Вазелин!!!!!!Ама, в крайна сметка все ще сме НБни!Ха, честито, пък дори и да не ви харесва мисълта, че ще ви изнасилят, постарайте се да се отпуснете и да получите удоволствие от акта!
14
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУМЕНОЧЕРВЕНИТЕ СА ПРИТЕСНЕНИ, ЧЕ БАНКОВАТА СИСТЕМА ПРЕМИНАВА ПОД КОНТРОЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА И ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ БКП/БСП НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИЯ СИ ДЪЛГ- ДА ФАЛИРАТ БАНКИ И ОТКРАДНАТОТО ДА ПРЕВЕДАТ НА КРЕМЪЛ. ХВАТКА НА МУСТАКОВ -ПРОДАВА МИЛИАРДИ ЗА 1 ЕВРО- КЪФ СЛАДУР, КАКВИ НИНОВИ ПРИТЕСНЕНИЯ.
13
6
 
47
 
! Отговори
Хахахааааааа преди 4 години
Лъжете вие сте за Евразия ,и защитавате интересите на чужда държава.Едно говорете а друго вършите когато сте на власт.Болшинството Българи, няма повече как да излъжите.Ако зависи от вас веднага ще излезете от ЕС и Нато и ще ни набутате в ръцете на Москва.Вие сте болшевишка партия.Който и да изберете на комунистическите ви конгреси.Нищо при вас няма да се промени.Освен че ще се опитате с ново лице да излъжите хората,и да се докопат до власт.За което сто пъти сте доказвали че сте некадърни
12
6
 
40
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Р.Петков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
11
5
 
39
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
А защо да дават цялата информация на бг народ-ние да сме специалисти по икономика и финанси !?А защо нямаше такваз "дандиния" когато решиха да затворят Белене и ЮП ,когато влизахме в ЕС ...когато Костов продаде БГА Балкан,ТЕЦ-вете... а сега искат народа да знае ,все едно сме специалисти . Едно управление ако се допитва до народа(виждаме какво става на изборите -тоз народ какво избира) за всичко-то не решава задачи за които е избрано от народа при гласуването.НЕ ВЛИЗАМЕ В ЕС,но излизаме от борда
10
1
 
35
 
! Отговори
Ж преди 4 години
nCov да се приеме на първо четене. С мнозинство.
9
11
 
50
 
! Отговори
Климбари преди 4 години
Мечтата им е да сменим Лева с Рублата, на Тея бастуни
8
13
 
43
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
цените скачат всеки ден и без еврото а какво ще стане като го приемем като имампредвид търг нюх на бълг капиталист аз съм категорично против
7
10
 
45
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Хем били за влизане в ЕЗ, хем част от българските граждани са против влизането на България в ЕЗ.Ясно трябва да заявят искат или виждат Решетников в огледалото. Стига шмекерии! Искаме ЕЗ, но Горанов и цялото правителство да си подаде оставката. Само овъртат.
6
5
 
56
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Дай им на червените анализи, доклади, заседания и т.н. и преливане от пусто в празно до припадък. Този момък откъде знае кога точно ще влезем в еврозоната, каква ще е ситуацията тогава, че отсега да пише плюсове и минуси. Писна ми от червени лъжи и празнодумства!
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП за опозиция ли се мисли????? Нещо са се объркали. По нищо съществено не отличават от останалите партии, дори Станишев социалиста въведе данък 10% , който е в услуга на богатите.
4
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притесненията им са че босовете им от Раша ще им се карат
3
3
 
62
 
! Отговори
българин преди 4 години
Притесненията на БСП , НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ !!!!!!!