Станишев гневен: Броим си греховете, не формираме политики!

Заради това БСП не заемала позиции и не печелила доверие
45
Станишев гневен: Броим си греховете, не формираме политики!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП е в надпревара кой е по-симпатичен, красив или какви грехове има, а не формира политики. Повече се занимаваме със себе си, отколкото с това, което вълнува хората, не се занимаваме с реалния живот. Тази критика отправи президентът на ПЕС Сергей Станишев преди заседанието на червения пленум, който се събра на "Позитано" 20, цитиран от "24 часа".

Тръгваме към конгрес на партията без никакви политически послания, допълни той. Улисани в тази надпревара, не заемаме позиции и не печелим доверие, допълни Станишев.

Той даде пример с темата за еврото, по която в последните дни се разгаряла "излишна истерия". БСП има ясна позиция от конгрес на партията с конкретни предложения. Но никой не поставя същинският въпрос - че въпросът за еврото е за това дали България иска да е в ядрото на ЕС или в периферията, обясни Станишев.

Когато няма диалог, трудно се постига обединение, коментира той ситуацията в партията. И изрази тревога от кампанията по номиниране и избор на лидер, която се извършвала по много неясни правила. Всички разумни предложения да направят този вот прозрачен бяха отхвърлени, а апаратът е превърнат в инструмент за натиск при номинации, обясни Станишев и упрекна червената ЦИК, че дописва правилата.

Кампанията върви конструктивно, много добри кандидати има, коментира пък зам.-шефката на червената група Весела Лечева. Има различни мнения по отношение на лидера, но това е добър начин хората да си изразяват мнението, допълни тя. А по повод обвиненията за натиск обясни, че за целта БСП има добре работеща контролна комисия.
След като аз не съм правил организация, а имам номинации, значи е нормално, каза пък Костадин Паскалев.

Имам номинация, но има много опции, при нас всичко е предпоследно, обяви и лидерът на червените в Пловдивско Георги Гергов.
Пленумът днес трябва да насрочи дата за червения конгрес през май.

Форумът да е преди избора на председател, поискал обаче в залата Михаил Миков. Досегашният председател да се отчете на органа, който го е избрал и конгресът да приеме политическата рамка, в която ще работи бъдещият лидер, аргументирал се той. Не може първо да го изберем и после да кроим рамка според човека, конгресът задава рамката, в която се изготвят платформите на кандидатите, обяснил бившият соцлидер.

Проф. Захари Захариев пък поискал конгресът да проведе едно заседание преди избора и едно - след него.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Станишев е бита карта. Нанесе толкова вреди на БСП, че заслужава Бойко да си го прибере за съветник. Но още се надява, че може някой да обърне внимание на приказките му. А и гербаджийската пропаганда го глади с гъше перо - все пак работи в нейна полза...А за политиките: Не че не се говори за политика в БСП, но Станишев чува това, което му изнася.
34
0
 
0
 
! Отговори
СССР преди 4 години
До жалко за бгРусия, да не е луда да разформирова агентурата си.
33
0
 
1
 
! Отговори
Май, май преди 4 години
Този изглежда като болен от коронавирус.
32
4
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Станишев много много верни работи казва. За да "дръпне" гласове от ГЕРБ, БСП трябва да се реформира. Тогава избирателя би я припознал. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш.С Kypнeлa на чело никакви реформи не очаквайте!
31
1
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
поредната групировка която се занимава повече със самата себе си от колкото със целта на съществуването си бсп е отживелица за управление но е нужна като опозициявреме е да бъде заменена от друга далеч по силна опозиция с потенциала да завземе управлението в краткосрочно бъдещебсп е идеален пример за статукво на кадруващи а станишката имаше главна роля внейното сриване спечелвайки много негативи за бсп чрез действията си в миналото
30
2
 
8
 
! Отговори
жалко за бг преди 4 години
Бсп е като воденичен камък на краката на България. Трябва да се закрие и се създаде нова истинска лява партия. БСП само помага на герб да взима властта. Никъде не остана такава партия освен в куба и сев.корея. В Русия ги разформироваха, ние по католици от папата.
29
3
 
10
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тоя що не се "гръмне "!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсела е сменил средата, вече не движи с Бг социалисти и затова е започнал да разсъждава разумно. Тука обаче соцовете няма да го послушат. Те си съблюдават опорките и това е.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Станишев и Нинова вече не го вдигат. Рейтинга де.. ;)
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, съсела поумнял. От европейските кюфтета ще да е.
25
0
 
7
 
! Отговори
до един от село преди 4 години
Много е добър щом взема кравата с телето.----------Не знам, колега, той ли е "много добър" или ние сме много "Т!!!пи"???????????
24
0
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Партията без Станишев...може,но Станишев без...партията не може.Ако се...наложи,ще трябва да отиде в Бюрото по труда и като за...последно,ще му дадат от Партията една...препоръка,колко е...партиен.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато се правеха на това-онова,самолетът им отлетя.Тия не се наиграха натука има-тука нема и не престанаха да се боричкат за кокала,макар и доста оглозган.То едно е да искаш,друго е да можеш,а съвсем различно е да го направиш или постигнеш.Шашава работа а надежда от никъде не се задава.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези мъдри мисли, кога ги сподели обратният нарез - преди или след интимна среща с Baгuнuн?!
21
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Направете на ССтанишев теста с пироните. Да закове 5 вчамова дъска без да си скълца пръстите и да ги изкриви.Не може да го издържи по никакъв начин.
20
4
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Да те управлява Олигарх /ББорисов/ е по добре отколкото да те управлява евро-чиновник или кандидат еврочиновник /С. Станишев/.Олигарха е цар на държавата си и гледа на нея като на своя собствена - еврочиновника се чуди как да се хареса на Брюксел и винаги е готов да продаде интересите на държавата си.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви политики иска Съсела?Той и подобните му станаха милионери без видим трудов стаж. Изключая "народнатга работа".Хората няма да им простят толкова лесно измамата, каквито и мазни тиради да излеят за замазване на положението.
18
0
 
10
 
! Отговори
Един от селото преди 4 години
Много е добър щом взема кравата с телето.
17
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Станишка,времето ти мина!..Бъди благодарен,че все още не са те погнали за ТВОИТЕ ЗОЛУМИ!..Вземи пример от ментора си-Духан:-Скрий се докато е време,не прекалявай!"Панта реи",болник!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай този щяха да го разстрелят!В САЩ доживотна присъда!А, в Бг този е в Евро парламента и ръси "бисери" докато трупа милиони от корупциони схеми!