Михаил Миков: Няма да участвам в избора за лидер на БСП

Има натиск върху организациите, категоричен е бившият соцлидер
24 фев 2020 11:16,
28

21 кандидати ще се борят за лидерското място в БСП само година преди изборите. Кой е способен да изведе червените от стабилното второ място в класациите на социолозите? С 2 номинации е и бившият председател на партията Михаил Миков.
Още по темата

"Няма да участвам, но благодаря за номинациите. Предполагам, че ще има много откази. Няма натиск върху мен, но има натиск върху организациите. Не възприемам, че в една партия като БСП такъв тип председател като фигура ще доведе до някакъв добър резултат", каза в студиото на "България сутрин" бившият председател на БСП Михаил Миков.

Според него начинът на управляване на БСП в момента е вождистки, което е довело до загуба на доверие в обществото.

"Няма да има промяна, ако Нинова бъде преизбрана - ще има още от същото. Със смени на Устава няма да се подобри организационното състояние. Конгресът е върховният орган на партията и би трябвало той да прави преценката. Сега всеки от кандидатите ще направи платформа, а какво ще прави Конгресът?", добави Миков.

По думите му няма да се случи трус в партията, защото всички констатират апатия в членския състав.

"През този мандат бяха разгонени леви и социалдемократически формации. Леви политики от европейските социалисти се отричат от Корнелия Нинова. Беше извадена тезата за социалконсерватизма, което е абсурд", коментира Михаил Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Kaк ще бъде обърната разликата с ГЕРБ?

"Това може да се случи, когато политиката в партията придобие нов характер. Днес това не се вижда. На политическо ниво, със заклинания трудно ще стане. Очевидно причината е вътре в нас и не може да се намери добрият изход", изтъкна Миков.

"Нормално е да има атаки за предсрочни избори, но това, което се представя като алтернатива не може да привлече общественото внимание, за да има резултат", обясни Миков.

Възможно ли е Румен Радев да стартира нов политически проект?

"Ако се случи, това ще доведе до нов отлив от БСП. Колкото и да се прави опит да се внушава, че едно лице може да прави политика, аз смятам, че тя е колективно дело. Възможно е Радев да опита, но смятам, че това не е добре", заяви още Михаил Миков.

Радев противопоставял институциите, не било нормално

Каква е истината за информациите от испанския вестник "Ел Периодико", че Борисов е разследван за пране на пари?

"Това е част от политическия пейзаж, обективна информация трябва да получим от испанските власти. Модерно е за всички хибридни работи да се набеждава Русия. Навремето империализмът беше виновен за всичко, сега казват, че е Русия", смята Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашите хора,чакат наготово ли да им падне?Мързеливци!Ами размърдайте се,организирайте се,работете всички за реклама на БСП,пуснете ***!Организирайте залесяване на дръвчета или друга инициатива и рекламирайте сред хората си идеите.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 24 а забавното е че аз съм социалист и не гласувам обаче нито за Нинова нито за БСП и мога и клетвена дикларация да подпиша че никой от рода ми или аз нямаме нищо общо с БКП и ДС.Защо ли ами много присто ще е добре дъртите комунисти като Нинова да си спомнят как преследваха социалистите и им вкаха социалпредатели щото не подкрепата диктатурата на БКП.За това ало госпожа Лъжа спри да се наричаш социалист и си кажи какво си бе дърт *** комунист от ДС.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умно решение Миков.Да си близо до новата Елза Вълчицата Нинова известна още като госпожа лъжа техноимпекс не е добре за здравето.Които до нея е бил все се е преебал.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бсп е секси 17Не се бъркай, БСП не е с "еднакво мислещи, имали една идея, една визия, една платформа".....това не са сектантите от гроб!!!! Пък и в лудницата всички са "еднакво мислещи", тоест "еднакво безмислещи"!!! И все пак в БСП е по-добре, от гробаджиите, които даже и не мислят, там се върши само това, което е рекъл вожда! Боже, и вие ще ми говорите за "демокрация! В БСП винаги е имало хора със собствено мнение, което се изразява ДО ИЗБОРА. А после се следва мнението на болшинството!
18
0
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
"Според него, начинът на управляване на БСП е вождистки..."Е поне не е мyxльовсkи, като при тебе и Станишко-мишко.
17
4
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Бесепарчета, направете конгрес , разпуснете се , та да си отдъхне народа . Много негатив влачите със персоните си .
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наздраве Мише
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак 1.5 милиона трудно могат да се изпият
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе човече , жалък си скриисе в някое село. Ми не ставаш за нищо бе .
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честен демократ и дървено желязосвета не познава!Що е демократ, все е за трепане, тия продажници съсипаха и ограбиха България.
12
2
 
8
 
! Отговори
Антимикотичен лек преди 4 години
Всеки провалил се лидер трябва да знае, че е изключено пак да се въздигне! Миков се провали!Аз не го търпя, защото заедно с моето семейство на два пъти си вземахме отчислителни бележки, за да гласуваме за него в СЗ България.А той отказа да ме приеме, нищо че се обявих за негов избирател!Вяра на такива проходимци - повече никога!Щях да му отнема 10 минути по два важни въпроса, но кого го е еня за разни там неизвестни! Миков - стой далеч от избори, от ръководство на каквото и да е! Кулски фъфльо!
11
2
 
7
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Точно този господин като Вътрешен министър беше пълно *** и се видя, че е част от статуквото.
10
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
И да участваш няма кой да те избеле !
9
4
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДА ПОБЪРЗАТ ДА СИ ИЗБЕРАТ ЛИДЕР ДОКАТО НЕ Е ДОШЪЛ КОРОНАВИРУСА И НЕ ИМ Е НАТРЪШКАЛ ЕЛЕКТОРАТА
8
3
 
10
 
! Отговори
БСП-ар преди 4 години
ИСКАМЕ си Миков !!!!.със песни и наздравици да закрием БСП . Тази година - 84 000 члена но 70 + години......ДОГОДИНА - 64 000 члена на 71 + години !
7
9
 
5
 
! Отговори
МИШО МИКОВ ЛИ! преди 4 години
Мишо Миков е най-честният и искрен човек от всички социалисти в България. Точно затова той никога повече няма да бъде допуснат да ръководи партията, защото олигарсите не харесват такива като него- хора с ангелски души. бг
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиуе със зеуле! Наздраве другарю Миков!
5
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
БСП са отживелица. Още няколко години и няма да са в парламента от естествени причини ЕГН :))))))))))))))))))))))
4
5
 
17
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
... Тоя Миков отрезнява ли някога през деня ?!?! ..... Някой виждал ли го е ...... ТРЕЗВЕН ?!?! ...... Иначе вярно са жалка работа ...... Ха ха ха ! .... Избират си БЕЗПРОБЛЕМНО някаква фурнаджийска лопата , в лицето на Нинова :) Раздава го голяма "мъжкарана" обаче ..... Доста време е прекарала в СДС преди години. И как така от идеологическия десен "ВРАГ" - СДС ..... отиваш и ставаш ръководна фигура в левите от БСП ?!?! ... Само това като видиш и ти става ясно колко е жалка и смешна работата...
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм, има шанс да остане пиенье в централата на БСП. Кире Мулето ще се спиртоса обаче....