БСП vs ГЕРБ: Стъкмистика за БВП, упражнения по аритметика

Управляващите видяха ревност заради ниската безработица и ръста на икономиката
158
БСП vs ГЕРБ: Стъкмистика за БВП, упражнения по аритметика
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спор в парламента за данните на ръста на БВП според НСИ, Агенция „Митници“ и правителството.

От БСП смятат, че статистиката е уличила управляващите в неверни данни, от ГЕРБ видяха ревност сред социалистите заради рекордно ниската безработица и ръста на икономиката.

Повод за това стана съобщение на НСИ и на Агенция „Митници“, в което двете институции увериха, че данните за вноса в България не са манипулирани, като уточняват, че във връзка с новото съюзно митническо законодателство, от януари 2019 г. вносителите на определени борсови стоки, включително нефтопродукти, подават два вида митнически декларации – опростена и допълнителна. Разликата във времето на подаване на двете декларации е над месец (а понякога и повече), като НСИ използва само окончателните данни. Това означава, че внос, осъществен например в края на май, ще бъде отчетен статистически окончателно през юли.

Червеният Румен Гечев обаче смята, че НСИ е признал за неверни данни от правителството.

„Това не е статистика, а национална лотария, търкане на талончета или колело на късмета“, отсече той.

"Вчера НСИ публикува прессъобщение, 10-15 медии го публикуваха под заглавието НСИ призна неверни данни за БВП. Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“, настоя левият депутат.

Според него явно статистиката се упражнява по аритметика.

"Сега с приятелската силна прегръдка на правителството, нашият НСИ въвежда нова световна мода в статистиката, никакви предварителни прогнозни данни и оценки. Някои се опитват да ми обяснят, че като при виното, колкото по-отлежават данните, толкова по-надеждни стават", коментира още Гечев.

Според Александър Иванов от ГЕРБ безспорно официалната информация, че БВП расте.

„Днес за пореден път от БСП се опитаха да атакуват влизането на България в еврозоната и тези внушения, че има манипулации в БВП не трябва да бъдат толерирани“, разкритикува от своя страна той.

Иванов настоя, че обвиненията на левицата са манипулации, а на фалшивите новини не трябва да се дава гласност.

„Всякакви такива внушения могат единствено да навредят на България, на бизнеса и на хората. Ще го приема по-скоро за неинформираност, отколкото за злонамереност на колегите, защото би било много безотговорно, ако колегата излиза и прави такива внушения, които са зловредни. Може би тук има нотка ревност за рекордно ниската безработица, за ръста на икономиката“, коментира депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Червените милионери,интересно,защо си забравил,червения банкянски милиардер,или не ти отърва,да го напишеш.
125
4
 
9
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионериЧервените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да
124
4
 
10
 
! Отговори
Веско Петров преди 4 години
Румен Гечев работил с числа...Когато беше министър при Жан Виденов заплатата ми стигна 6/шест/ долара като началник отдел в прилично голяма фирма.Така че Румене замълчи!
123
3
 
13
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Най-уродливият образ на българската икономика - т.н. "професор" Румен Гечев се изтъпанчи на трибуната на народното събрание и гръмогласно обвини Горанов за лъжец. Добре ! Но Горанов не е докарал България днес до катастрофа , не е окрал пенсионен фонд и не е фалирал банка !!! Е, защо трябва да слушаме един провален тотално елементарен "професор" ( кой го е кръстил тоя "професор" ? ) , та той е един некадърен комунист ,приличаш на *** !
122
4
 
12
 
! Отговори
БСП жалка... преди 4 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
121
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП - то в стремежа си да свали правителството скоро ще каже че ГЕРБ е подменил държавата - тоест идиотията се задълбочава. Или по - скоро много кирливи ризи взеха да излизат наяве.На някого това изобщо не му харесва. Само че не знам как ще им се получи на БСП -то като членовете им са най - голямата трагедия, пък седнали да говорят за трагедии. Как е възможно да има толкова наглост у тези провалили се десетократно некадърници и крадци?
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разлика от БСП ДПС ГЕРБ нема,75%са били членове на БКП след години БСП ,и тия от ДПС е същата работа,и като разследват приватизацията да не забравят най крадливата партия по време на тройната коалиция ДПС със заменките
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега отвори НСИ- НСИ И АМ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ДАННИТЕ ЗА ВНОСА НЕ СА МАНИПУЛИРАНИ. ЕКОМИСИЯТА ИЗЛЕЗЕ С ДОКЛАД ЗА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ- БЪЛГАРИЯ НЯМА ДИСБАЛАНС В ИКОНОМИКАТА....
118
3
 
7
 
! Отговори
Как Сийка преди 4 години
Моля,моля - стъкмистиката е " запазена марка " за всякакъв род комунисти и социалисти!Затова нека не си бъркат " шапката " с други - няма по-големи наглеци от БСП,в която "на родните синове и дъщери " избуяха и мутираха в жалки милионери,които обаче постоянно се уповават на " народната любов "! За тяхно голямо умопомрачение нещо "народната любов " в последните десет години им се изплъзва - защо ли ?!
117
8
 
8
 
! Отговори
БСП срещу ГЕРБ? смях преди 4 години
предполагам, че вече никой не се заблуждава че ГЕРБ бе създадено от БСП след като комунистите се провалиха с КГБ агент Сиеон Курбурготски и недоносчето НДСВ те напъпиха коптора за ДС мутри ГЕРБ и свърталището на червени мекерета РБ/ДСБ/Дудук.ГЕРБ са кочияшите на БКП, бивши ченгета и доносници от ДС начело със СИК-аджийската муитра, бухалкаджията кучкар Бойко Борисов. Борисов размахваше бухалка в началото на 90-те години и се гавреше с туците през 'възродителния геноцид' организиран от БКП.
116
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Байфидан 126:"До 125. Народът си знае какво да прави. Вижда се на изборите - вече 10 години."МНОГО СТЕ ПРАВ:ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ СЕ ВИЖДА ИЗМАМАТА НА "ИЗБОРИТЕ"!!!"УПРАВЛЯВАЩИТЕ" НЕ СА ЛЕГИТИМНИ!!!НАРОДЕ!!!!!
115
5
 
13
 
! Отговори
Чепа преди 4 години
Май си забравил, че сичкото червен болшевик днес се е преименувало на герб! Така че излиза, че си прав. Пък и фюрерът им хем е дърт комунист (от 1978), хем е провъзгласен за лъжец и клеветник от три съдебни инстанции!
114
6
 
7
 
! Отговори
апо преди 4 години
Лъжи , демагогии , кражби и терор е исторически доказаната същност на болшевиките !Червените не са приятели с истината и когато се случи да я изрекът , тя губи силата си и става употребена , изопачена , омърсена и принизена.Нацистите по 100 пъти са повтаряли една лъжа за да я превърнат в истина , при комунистите е достатъчно само веднъж да промълвят истината за да я превърнат в лъжа.
113
4
 
5
 
! Отговори
Стандарт & Гечев преди 4 години
Мъчно му е за лотарията на Гечев.
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SP проспаха кризата 2008! Тогава раздавах положителни рейтинги на кой колкото си платеше, и на другия ден - бууум! Лемън брадърс на 200 години - фалит баткооо! SP е едно нищо, ама добре че ви плакнат с хладка водица.
111
13
 
12
 
! Отговори
Бегемот преди 4 години
Отвратителното изчадие Румен Гечев по-добре да си припомни какъв беше ръстът на българската икономика, когато за нея отговаряше той.
110
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е статистика, а национална лотария, търкане на талончета или колело на късмета, отсече той.Руменчо, в пазарджишкия те очаква бай Стамати с големите домати :)Щял да те върти на колело докато ти се изтрие талончето!
109
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стандарт&Пуърс са изчислили 3.6% растеж, а другаря Гечев 0.6% :)))Смешникът твърди, че неговите сметки били верни - смехххх :)
108
12
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 125. Народът си знае какво да прави. Вижда се на изборите - вече 10 години.
107
11
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Стъкмистиката най-добре я владеят БСП/БКП и затова си мислят, че и другите правят така.